Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Kiderült, mennyivel változott a cégek száma 2020-ban Magyarországon

Liner
-
 Ma 12:37Életmód

2019-ben az előző évhez képest bár kevesebb cég szűnt meg, illetve kevesebbszer indítványoztak csődeljárást, csak minimális mértékben emelkedett a vállalakozások száma.

Magyar Kultúra Napja - online ünnepi műsorral készültek

Hagyományosan a város lakóit is ünnepségre várta volna a Kossuth Művelődési Központ a Magyar Kultúra napja alkalmából. A rendezvényt a veszélyhelyzet miatt nem lehetett megrendezni, ezért online ünnepi műsorral készült az intézmény.

A Batthyány Iskolában is megemlékeztek a Magyar Kultúra Napjáról

Január huszonkettedike. 1989 óta ekkor ünnepeljük a magyar kultúra napját.

Új dimenzióba lép a családfakutatás Magyarországon

Jelenleg több mint 25 millió magyar név szerepel egy központi adatbázisban, de ez folyamatosan bővülhet, ha az idős kutatók szert tesznek a digitális készségekre, a kormány pedig rendezi a kutathatóság jogi környezetét.

Nem várt helyen bukkant híres magyar festők művére az adóhatóság

Különleges műveket árverez el az adóhatóság: egy hús-, és húskészítmények nagykereskedelmével foglalkozó cégtől lefoglalt festményekre lehet licitálni a NAV árverési oldalán – írja a Haszon Magazin. A három nagy értékű magyar festmény márciusban kerül kalapács alá. Mindezekhez Einspach Gábor igazságügyi szakértő készített…

Véradásra buzdít az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt

Heol
-
 Ma 11:57Belföld

A jövő ismét több helyszínen és időpontban várják a véradókat Heves megyében.

A karrier-történet már kevésbé érdekes - Bereményi Géza a Magyar Copperfield című regényéről és a memoár irodalomr…

Bereményi Géza holnap ünnepli 75. születésnapját. A Cseh Tamás dalok nagy részének szerzője, és több kultikus film rendezője tavaly jelentette meg nagy sikerű önéletrajzi ihletésű regényét, a Magyar Copperfieldet. A könyvről, a pandémiáról és az élet egyéb fontos kérdéseiről beszélgettünk a szerzővel.  

Egy újabb évezredes rejtélyt oldottak meg a magyar kutatók

Az ELTE, a Hamburgi Egyetem és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatói a korábbi elképzeléseket is magába foglaló környezetoptikai magyarázatot találtak arra, hogy a Nap égi mozgását már nem követő érett napraforgóvirágzat miért néz állandóan kelet felé. “Bár a fiatal napraforgófej napkövetésének és éjszakai visszafordulásának már…

Szijjártó: Magyarországnak nemzeti érdeke a koronavírus elleni oltás menetének felgyorsítása

Magyarországnak nemzeti érdeke a koronavírus elleni oltás menetének felgyorsítása - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Öt év után békült ki anyjával a hallássérült magyar modell

Weisz Fanni és édesanyja hosszú évek után újra egymásra találtak – számolt be róla a Life.hu. A csinos hallássérült modell 2015 karácsonyán beszélt utoljára anyjával, azután nagyon elmérgesedett a viszonyuk. Ágnes és Fanni azonban újra egymásra találtak és azon dolgoznak, hogy bepótolják a kihagyott éveket. Ágnes alig hittel el, hogy lánya…

Újabb játékokhoz érkezett magyarítás, van köztük Payday is

GameStar
-
 Ma 11:40Gaming

A parás és lövöldözős játékok kedvelői örülni fognak a legújabb fordításoknak.

Szerbiával példálódzik a magyar miniszter

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, akinek tárcája alá tartozik az egészségügy is, Facebook-posztban közölte, hogy telefonon egyeztetett a járványügyi helyzetről Zlatibor Lončar szerb egészségügyi

Hamarosan előrendelhető a System Shock remake, de van további jó hír is

IGN
-
 Ma 11:33Gaming

Egyenesben a System Shock régóta készülő feldolgozása, amelyet hamarosan elő lehet rendelni, és a rajongók emellé egyéb finomságokat is kapnak.