Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Királyi kegyelem mentette meg a fővesztéstől a magyar nyelvet megújító Kazinczy Ferencet

Múlt-kor
-
  Ma 14:55 Kultúra

188 éve, 1831. augusztus 23-án hunyt el Kazinczy Ferenc költő, író, műfordító, irodalomszervező, a magyar nyelvújítási mozgalom vezéralakja. Fő törekvése továbbra is a magyar nyelv megújítása, gazdagítása, a költői stílus fejlesztése volt.

8 ezres csúcsokra készülnek ismét magyar hegymászók

Varga Csaba a Dhaulagiri csúcsra készül, míg Lengyel Ferenc a korábban tervezett Sisapangma helyett a Manaszlu meghódítására indul szeptember elején oxigénpalack és magashegyi teherhordók nélkül.

A Központi Nyomozó Főügyészség is lépett a Microsoft Magyarország ügyében

Az amerikaiak válaszoltak a korábbi megkeresésre, illetve két feljelentés is érkezett, ezek alapján nyomozást rendeltek el.

Bekerült a fiatalon elhunyt Aaliyah viaszszobra Madame Tussaud Las Vegas-i panoptikumába

Life
-
  Ma 14:30 Bulvár

Aaliyah legnépszerűbb slágerének „jelmezében” látható.

Megvan a nyertes: a közönség szerint ez Magyarország legszebb birtoka

Magyarország egyik legismertebb almatermelője és sertéstartója a Bold Agro Kft. Működési mutatóik alapján mindkét termelési területen messze kiemelkednek a hazai mezőnyből. Most bebizonyították, hogy nemcsak a számok, hanem az esztétika terén is igényesek. A közönségszavazatok alapján az almás kertjük Magyarország legszebbje…

Aggasztó számok: embertelen mennyiségű szemetet termelnek a magyarok

Majdnem 400 kilónyi kommunális szemetet termelt minden egyes magyar ember egyetlen év alatt. A statisztikák szerint ugyan még az uniós átlag alatt vagyunk, de például a románok, szlovákok még nálunk is kevesebb dolgot dobtak a kommunális...

Majka is beszáll a magyar fociba

Alelnökként támogatja az ózdi és Ózd környéki, focizni szerető gyerekek pályafutását mostantól.

Bárki megcsodálhatja a legendás bíbor Gibsont

A kommunista rendszer által ellehetetlenített rockzenész, Radics Béla gitárjára egy 14 éves kutatómunka eredményeképp Kosik Kristóf talált rá.

Felvidéki magyarokat is kitüntettek a nemzeti ünnep alkalmából

Kitüntetéseket adtak át a nemzeti ünnep alkalmából Magyarország pozsonyi nagykövetségén. Négyen vehetettek át elismerést.

Tizennégy migránst állítottak meg a román rendészek a magyar határnál

Az iraki és szomáliai bevándorlók a zöld határon át próbáltak Magyarországra jutni.

Kiss Péteré az első magyar arany a kajakvébén

24
-
  Ma 13:43 Sport

A mindössze 16 éves parakajakos nagyon hálás volt a közönségnek, amely sokat segített neki a végén.

Magyar ügyészség 2.0: nyomozást rendeltek el a Microsoft-botrány miatt

Válaszokat kaptak az amerikai igazságügyi minisztériumtól, illetve feldolgozták a nyilvánosságra hozott dokumentumokat, a magyar ügyészség nyomozást rendelt el a Microsoft-ügyben. Az amerikai vizsgálatok előtt nem láttak semmi gyanúsat.

A román határrendészek 14 migránst állítottak meg a magyar határ közelében

Kolozsvár - A román határrendészek két akcióban összesen 14 migránst állítottak meg az elmúlt 24 órában a magyar határ közelében.

Tom Sawyer és PIN:okkió a Magyar Színházban

Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Magyar Színház, amely tizenkét bemutatót tart a 2019/2020-as szezonban. A már korábban bejelentett új előadások mellett az évad végén még egy lesz: Dennis Kelly DNS (még munkacímű) darabja Horváth János Antal rendezésében.