Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Bauer Tamás: Nem gondolom, hogy a trianoni békeszerződés aláírása sorstragédia lenne

Mandiner
-
  Ma 12:38 Vélemény

Míg Trianon előtt a Kárpát-medence lakosságának 52 százaléka élt kisebbségi sorban, közvetlenül Trianon után csak mintegy 30 százaléka.

Öt dolog, amit nem tudtunk a margarinokról

Blikk
-
  Ma 12:37 Bulvár

Bár Magyarországon közkedvelt élelmiszernek számítanak a margarinok, számos városi legenda és tévhit övezi ezeket a termékeket. Most összeszedtük azt az öt tényt, amelyről talán még a legnagyobb margarinfogyasztók sem tudtak.

Ahogy megnyitották, máris 1000 látogatója volt a Skanzennek

Szombaton újra megnyitotta kapuit a szentendrei Skanzen, a részlegesen látogatható szabadtéri múzeumnak 800-1000 látogatója volt a két nap alatt - mondta el Cseri Miklós, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója a Kossuth Rádióban.

Törvényes lett az azonos neműek házassága Costa Ricában

Elsőként Közép-Amerikában. A Costa Rica-i példa dominóhatást válthat ki a régióban.

Nem tudja, mitől olyan szimpatikus Tom Hanks? Mondunk 5 okot

Blikk
-
  Ma 12:35 Film

Los Angeles – Tom Hanks nevét szinte az egész világon ismerik, hiszen rengeteg olyan filmben szerepelt, melyek meghatározónak számítanak. Az Oscar-díjas sztár felülmúlhatatlan színészi teljesítményét már számos alkalommal bizonyította, ám a hollywoodi pletykák szerint a személyisége sem mindennapi.

Bárányszelet sosem volt még ennél finomabb

Startlap
-
  Ma 12:33 ReceptGasztro

Az időigényes pihentetés után percek alatt készül el ez az ízletes húsétel.

Hátszínt többé nem grillezünk másként

Startlap
-
  Ma 12:33 ReceptGasztro

Ez egy igen egyszerűen és gyorsan elkèszíthető ízletes húsétel.

Nem sikerült a Virgin Orbit első rakététakilövése

24.hu
-
  Ma 12:30 Tudomány

Egyébként is csak 50 százalék esélye volt a sikernek.

A kommentelők 90 százaléka nem tudja helyesen leírni ezeket a magyar szavakat – És ön? Töltse ki a kvízünket!

Blikk
-
  Ma 12:29 Külföld

A magyar nyelv az egyik legszebb a világon. Még akkor is, ha írásban nincs a legegyszerűbb dolga, annak, aki ezt a nyelvet használja. Manapság a közösségi média felületein rengeteg hozzászólással találkozhatunk, amelyekből kiderül: még a magyarok nagy részének is problémái vannak azzal, ha írásban kell kifejezniük magukat, a helyesírás…

Fánkalakú, tüzes galaxist fedezett fel egy nemzetközi kutatócsoport

Canberra - A "kozmikus tűzgyűrűnek" nevezett jelenség segíthet többet megtudni a galaxisok struktúrájáról és kialakulásukról.

Jövő évi költségvetés: itt vannak a nyertesek és a vesztesek

A korábbi évekhez képest jóval nagyobb hiánnyal számol a kormány a kedden benyújtott költségvetési törvényben. A nyugdíjasok jól járnak, több pénz jut számukra, míg a felsőoktatásra és kultúrára kevesebbet szándékozik a kormány költeni.

Mellár: "Nálunk nem a piac mondja meg, ki nőhet és ki nem, hanem Orbán Viktor"

PécsiStop
-
  Ma 12:28 Megyei

Nagyinterjút adott a pecsma.hu-nak Mellár Tamás pécsi független országgyűlési képviselő, a Mindenki Pécsért Egyesület elnöke, közgazdász professzor, a fő gondolat az volt, hogy a járvány miatt beállt gazdasági válság erősen fogja Magyarországon éreztetni a hatását. A politikus-egyetemi tanár azt is bejelentette, hogy 2022-ben is indulni kíván az…

Mitől fakul ki ilyenkor a birs levele?

P. Dávid kérdése: Van egy Bereczki birs fiatal, de már termőképes fám, aminek a levelei deformálódnak, a színük fakul. Kártevőt nem láttam a levélen, ellenük acetamiprid hatóanyagú szerrel permeteztem. Én valamilyen tápanyaghiányra, vagy mikroelem hiányra gyanakszom, a levél deformáció és fakulás fennáll a levél növekedés óta. Kérem…

Ítélet született a baltás gyilkos ügyében: Magyarország nem sértett nemzetközi jogot

A testület ugyanakkor elítélte Azerbajdzsánt, amiért hazatérése után szabadon engedte a gyilkosság miatt Magyarországon elítélt férfit - írja a Népszava. Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) keddi döntésének értelmében Magyarország nem sértett nemzetközi jogot, amikor kiadta Azerbajdzsánnak a „baltás gyilkosként” emlegetett Ramil…

Hátrányból vágnak neki a vizsgáknak azok, akik nem tudtak részt venni az online oktatásban

Székelyhon
-
  Ma 12:21 Határtalan

Április közepétől „törvényes keretek között” folyik az online oktatás Romániában, bár ez mindössze annyit jelent, hogy belefoglalták az oktatási törvénybe a digitális oktatást is. Ezzel még nem oldódott meg azoknak a helyzete, akiknek nincs lehetőségük bekapcsolódni az online tanulásba.