Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 193 hír

Karikó Katalin: folyamatosan tesztelik a koronavírus-vakcinát az új variánsokra

Karikó Katalin kutatóbiológus biokémikust, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója a Magyar Tudományos Akadémia május eleji közgyűlésére látogatott haza, és válaszolt az mta.hu kérdéseire.

Folyamatosan éledezik a gazdaság: a bankszektor ennek a motorja lehet

Az átoltottság egyre magasabb szintjével beindul a gazdaság, a bankszektor ennek a motorja lehet – mondta Csányi Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában, és közölte, az OTP semmilyen értelemben nem verhető meg sem Magyarországon, sem a régióban. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszélt a járványhelyzet pozitív hozadékáról, a…

Háromszor is megbocsátott merénylőjének II. János Pál pápa

„Ezer köszönet a szentnek. Sokáig éljen Jézus Krisztus!” – suttogta 2014. december 17-én II. János Pál pápa sírjánál egy középkorú török férfi, miközben egy virágcsokrot helyezett el a néhány hónappal korábban szentté avatott egyházfő végső nyughelyén.

Novák János: “A színházcsinálásban a legérdekesebbek a nagy találkozások”

Novák János zeneszerzővel, a Kolibri Színház igazgatójával, akit nemrég életműdíjjal tüntetett ki a gyermek- és ifjúsági színházak nemzetközi szövetsége, az ASSITEJ a Kultúra.hu beszélgetett. Lapszemle

Már kórházi ágyán megbocsátott merénylőjének II. János Pál pápa

A katolikus egyházfő csodával határos módon túlélte a merényletet, amelynek hátteréről még ma sem tudni sokat.

János vitéz hőskeresés – Castingot hirdet a B9 Közösségi Színház

A B9 Közösségi Színház nagyszabású nyári produkcióba keres fiatalokat. A folyamat során nem csak az előadás létrehozásában, de egy most induló, teljes körű színházi képzésben is lehetőség van részt venni.

„Életre kelteni a liszti tradíciót…” – Boris Berezovsky és Balázs János zongoraestje

A Cziffra György-emlékév kiemelt eseményén, június 19-én a MOMkult Színházterében a két nagy előd, Cziffra és Liszt átirataiból játszik négykezeseket és szólókat Boris Berezovsky és Balázs János.

Gyabronka József, Háy János és Alföldi Róbert az újranyitó Átrium színpadán

Május 21-től újra élő előadásokat tart az Átrium. A budai intézmény első produkciója a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darab Gyabronka József előadásában, ezt követően egy Háy János-premierrel, valamint a Mefisztó című kortárs zenés kabaréval várják a közönséget.

Folyamatosan javulnak a járványügyi adatok

A teraszok nyitása sem eredményezett többletfertőzést.

Áder János: Megkezdi működését a koronavírus miatt árván maradt gyereket segítő alapítvány

Megkezdi működését a koronavírus miatt árván maradt gyereket segítő alapítvány - jelentette be Áder János köztársasági elnök, a szervezet alapítója szerdai sajtótájékoztatóján.

Borisz Berezovszkij és Balázs János zongoraestjével folytatódik a Cziffra-emlékév

Bő évszázaddal azután, hogy Liszt Ferenc a feje tetejére állított mindent, amit a zongorajátékról gondolt a kor közönsége, a budapesti éjszakában Cziffra György pokolian nehéz parafrázisokkal kápráztatta el az éjszakai bárok és eszpresszók vendégeit. Cziffra tudatosan keltette életre a liszti tradíciót, és ugyanazzal a szabadsággal és tehetséggel n

Áder János: Működhet a Covid-árvákat segítő alapítvány

A köztársasági elnök és felesége szerint már legalább 800 gyermek és több mint félezer család érintett.

Erőt adó gesztus - Szemenyei János és Horgas Ádám új klippel adózik az egészségügyi dolgozók munkája előtt

Fidelio
-
 Tegnap 16:10Zene

A Szegedi Nemzeti Színház produkciójaként mutatja be Szemenyei János és Horgas Ádám legújabb a Lélegzet börtönében című videóklipjét. A klipet május 15-től lehet megtekinteni a színház közösségi média csatornáin.