Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 355 hír

Március 30-a az orvosok világnapja

Március 30-a az orvosok világnapja. A kezdeményezés az Amerikai Egyesült Államokból indult, ahol 1990-ben nyilvánították ezt a napot az orvosok napjának, hogy keretet adjanak azon gesztusoknak, eseményeknek és programoknak, amelyekkel ünnepelhetik az orvostudomány fejlődését, annak gyarapítását és elsősorban a szakembereiket,…

A márciusi végi fagyos időt a barackfák virágzása sínylette meg

VG
-
  Ma 17:26 Gazdaság

A többi gyümölcsfaj még nem virágzott a fagyok megérkezésekor, amelyek nagyobb mértékben a dél- és nyugat-magyarországi termesztőkörzeteket sújtották.

Nemek közti szolidaritás napja, március 31. – van értelme ennek vesztegzár idején?

Képmás
-
  Ma 17:03 Életmód

Annyi mindennek van már napja, komoly dolgoknak, komolytalanoknak, embereknek, állatoknak, még a ronda karácsonyi pulóvereknek is. Egy kicsit sok, nem? És akkor itt van még egy nap: a nemek közti szolidaritás napja, amit március 31-én tarthatunk meg. Jó ez nekünk? Ha igen, akkor miért? Járjunk utána!

Washington és Moszkva felfüggesztette a START-3 betartásának ellenőrzését

Május 1-jéig felfüggesztette az Egyesült Államok és Oroszország a nukleáris hadászati támadófegyverek csökkentéséről megkötött START-3 egyezmény betartásának ellenőrzését a koronavírus-fertőzés terjedése miatt – jelentette ki Daryl Kimball, a washingtoni székhelyű amerikai Fegyverzetellenőrzési Egyesület ügyvezető igazgatója a…

A március végi fagy a barackfák virágzásában okozta a legnagyobb kárt

A március végi fagy 40-90 százalék közötti virág- és rügykárt okozott a kajsziba

Márciusi fagyok. Az őszi jobban bírta, mint a kajszi

A március végi fagy 40-90 százalék közötti virág- és rügykárt okozott a kajszibaracknál fajtától és régiótól függően. Az őszibaracknál a virágkár 30-60 százalékra becsülhető, de ettől még átlagos is lehet a termés - közölte a FruitVeB alelnöke.

A március végi fagy a barackfák virágzásában okozta a legnagyobb kárt

Dehir
-
  Ma 15:32 MegyeiGasztro

Budapest - A március végi fagy 40-90 százalék közötti virág- és rügykárt okozott a kajszibaracknál fajtától és régiótól függően, az őszibaracknál a virágkár 30-60 százalékra becsülhető, de ettől akár még átlagos is lehet a termés - közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke az MTI-vel hétfőn.

Lassult a német infláció márciusban

Lassult a fogyasztói árak emelkedésének üteme a németeknél.

A barackfák virágzásában okozta a legnagyobb kárt a márciusi fagy

Az őszibaracknál a virágkár 30-60 százalékra becsülhető.

Koronavírus: az operatív törzs március 30-i sajtótájékoztatója

Halmosi Zsolt, Müller Cecília és Gál Kristóf az operatív törzs ülését követően online tájékoztatót tartott.

Lassult a német infláció márciusban

Lassult a fogyasztói árak emelkedésének éves és havi összevetésű üteme márciusban Németországban. A német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn azt közölte előzetes adatként, hogy az uniós harmonizált fogyasztói árindex (Hicp) márciusban 1,3 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest. Elemzők magasabb…

Heti pénzhoroszkóp 2020. március 30. – április 5. – Íme, ez a siker kulcsa!

A pénzhoroszkóp okos ötleteket, megoldást ad mindenkinek, amely most a siker kulcsa lehet. Kövesd a praktikus és hasznos javaslatokat, s akkor könnyedén átvészeled ezt az amúgy nem könnyű hetet.

Nagyon hideggel búcsúzik a március

Cívishír
-
  Ma 14:14 Megyei

Mínuszokra kell készülni.

Kötelező lesz a szájmaszk a vásárlsánál és fokozott szigor jön Ausztriában

A veszélyeztett embereket az eddigieknél is jobban kell védeni, a hotelek bezárnak, a szupermarketekben a vásárlóknak is kötelező lesz a maszk viselése - jelentette be a Der Standard beszámolója szerint Sebastian Kurz osztrák kancellár hétfői sajtótájékoztatóján. Ausztriában már 9000 felett jár a fertőzöttek száma.

Komáromban fokozott figyelmet fordítanak a társadalom peremén élőkre

ma7.sk
-
  Ma 13:10 Határtalan

A komáromiak még emlékeznek arra, hogy az évekkel ezelőtti vérhas-, illetve sárgaságjárvány idején gócpontnak számított a helyi romatelep, valamint fokozott figyelmet kellett fordítani az alapvető higiéniai előírások betartására nehezen rávehető hajléktalanokra is. Emiatt jogos az aggodalom, hogy a koronavírus-járvány alatt védőmaszk nélkül…