Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Megvan az elnöki akarat mindkét részről a START-3 meghosszabbítására

Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök kifejezte országa készségét a hadászati nukleáris támadóeszközök csökkentéséről megkötött Új START-szerződés (START-3 ) meghosszabbítására – közölte a Fehér Ház.

Új városok nőnek ki a földből az oroszok óriási olajprojektje nyomán

Klímaválság ide, kibocsátáscsökkentés és fenntarthatóság oda, Oroszország számára továbbra is az olaj- és gázipar jelenti a legfontosabb bevételi forrást. A világ legnagyobb országának állandóan magas szinten kell tartania az energiahordozók kutatását és a kitermelést, ami csak újabb és újabb lelőhelyek folyamatos termelés alá vonásával…

„Az elnök rajta fogja tartani a szemét Magyarországon” – Kemény beszélgetésekre számíthat a kormány Biden volt stá…

Blikk
-
 Ma 03:50Külföld

Joe Biden mély szeretete a magyarok iránt jóval több az egyszerű érdeklődésnél, vagy felületes ismeretségnél – mondta a Blikknek Katrina Lantos Swett, Tom Lantos néhai amerikai kongresszusi képviselő lánya, aki korábban maga is Biden stábjában dolgozott. Mégsem lehet arra számítani, hogy nem lesznek a két ország között nézeteltérések.

Ukrajnának nincs szüksége a Kreml tanácsaira az ukrán nyelv státusát illetően – Danilov

Az ukrán az egyetlen államnyelv, ezért Ukrajnának nincs szüksége Oroszország tanácsaira a nyelvi kérdést illetően – jelentette ki Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára.

Ukrán szélsőségesek vérontással fenyegették meg a magyarokat Szijjártó kárpátaljai utazása miatt

A külügyminiszter még nem reagált. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai hivatalos kijevi látogatásának előestéjén, kedden vérontással fenyegető, “Ukrajnai hazafiak” aláírással ellátott levelet kapott Magyarország kijevi nagykövetsége, az ungvári főkonzulátus, a beregszászi konzulátus, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főisk

Navalnijról és a hackerekről is beszélt Biden, amikor először hívta fel elnökként Putyint

HVG
-
 Tegnap 21:22Külföld

Az orosz elnök elkötelezett az orosz-amerikai kapcsolatok rendezése mellett.

Jakab Péter válaszolt a Jobbik korábbi elnökeinek: “nem eszem meg egyedül az oroszlánt”

ATV
-
 Tegnap 21:11Belföld

Jakab Péter az évértékelőjén bejelentette, hogy indul miniszterelnök-jelöltként az előválasztáson, és ha végül úgy alakul, hogy mást kell támogatnia, a nemzetért ezt is megteszi. ​

Vörös vonalakat ígér az ukrán külügy Szijjártó Péter kijevi látogatása előtt

Ukrajna kapcsolatainak a normalizálására törekszik Magyarországgal, de nem engedi meg szomszédjának a belügyeibe történő beavatkozást, mert Kijev ezt vörös vonalnak tekinti – jelentette ki kedden Vaszil Bodnar külügyminiszter-helyettes.

Megvolt Joe Biden és Putyin első telefonbeszélgetése: komoly aggodalmát fejezte ki az amerikai elnök

Aggodalmát fejezte ki Joe Biden amerikai elnök Oroszország bizonyos tevékenységei, így többek között Alekszej Navalnij ellenzéki politikus őrizetbe vétele miatt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott első telefonbeszélgetése során kedden – közölte Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője.

Biden aggodalmát fejezte ki az oroszok tevékenységei kapcsán

Népszava
-
 Tegnap 20:55Külföld

Az amerikai elnök beiktatása óta először beszélt telefonon orosz kollégájával.

Telefonon egyeztetett a két elnök, Biden nem mindenben értett egyet Putyinnal

Dehir
-
 Tegnap 20:47KülföldTelefon

Washington - Szóba került Navalnij letartóztatásának ügye, s az ukrán szuverenitás kérdése is.

Keményítenek az oroszok: Patrusev szerint feszültséget és szeparatizmust provokál a nyelvtörvény Ukrajnában

A nyelvi diszkrimináció Ukrajnában fokozott feszültséget provokál a társadalmon belül, és kedvez a szeparatizmus fejlődésének – jelentette ki Nyikolaj Patrusev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának titkára.

Tíz éven át rakták össze a puzzle-t a nyomozók, hogy elkaphassák Ázsia drogbáróját

Hétvégén Amszterdamban elfogták az 56 éves kínai–kanadai Tse Chi Lopot, Ázsia legnagyobb, sok milliárd dolláros éves bevételű drogmaffiájának vezetőjét. A nyomozás még tíz éve indult Ausztráliában egy zöldséges megfigyelésével, hogy a hatóságok megfeszített munkával, lépésről lépésre rakják össze a képet, és jussanak egyre közelebb…

Az adatvédelmi hatóság elnöke szerint aggályos Gyurcsányék vakcinaellenes petíciója

Külföldi cégek is szerepelnek az adatkezelők között, ami kockázatos az aláírók szempontjából.