Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Új lendületet kap a magyar agrárium

Megjelent a Magyar Közlönyben a családi gazdaságokról szóló 2020. évi Cxxiii. törvény. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által kezdeményezett jogszabály révén 2021 januárjától kedvezőbb működési és adózási környezetben folytathatják tevékenységüket az őstermelők, a családi gazdaságok és az agrárvállalkozások.

Szijjártó: Magyarország előrelépett az energiaellátás diverzifikálásában

Metropol
-
 Ma 11:07Bulvár

Sok mindenről esett szó, többek között a Paks2 beruházásról, ami jól halad, a kormány elkötelezett a hatékony és modern energiaelőállítás mellett.

Ismerd meg magyar HIV-vel élők történetét az AIDS világnapján

Humen
-
 Ma 11:07Egészség

December 1. az AIDS világnapja. A humán immundeficiencia-vírus, azaz a HIV több mint 30 éve jelent meg Magyarországon. 1985 óta itthon 4236 HIV-fertőzöttet szűrtek ki. A betegség ma már jól kezelhető, ehhez azonban időben észlelni kell. Sokan későn kerülnek orvoshoz, és addigra már kialakul náluk az AIDS stádium. Az 1985-tel kezdődően…

Magyarország előrelépett az energiaellátás diverzifikálásában

Az energiaellátás kérdése a kelet-közép-európai régióban mindig kritikus ügynek számított.

Agrár-innovációkat is várnak a Magyar Innovációs Nagydíj-pályázatra

A Magyar Innovációs Szövetség (Misz) az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai partnerségével és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (Nkfih) főtámogatásával 29. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot.

Katasztrofális évük volt a magyar gazdáknak, több helyen mégis rekord született

Nehéz évet tudhatnak maguk mögött a magyar gazdák. A gyümölcsösökben a tavaszi fagy okozott visszafordíthatatlan károkat, míg az állattartók a vírusokkal küzdöttek 2020-ban. Egyedül a szántóföldi növénytermesztők örülhetnek, ugyanis az aszály, majd a sok csapadék ellenére termésrekordok is születtek idén.

Jövőre még nem tudja behozni az idei bukót a magyar gazdaság - mi lesz?

Bár a második negyedéves súlyos hanyatlás után javított a magyar gazdaság, minden terület – a felhasználási és termelési oldalon – a negatív tartományban maradt éves szinten. Az idén 6 százalékos lehet a visszaesés és a mostani kilátások szerint jövőre még nem tudja behozni a hátrányt a gazdaság.

Mit nekünk második hullám: töretlenül erősödik a magyar autópiac

Harmadik hónapja több autót állítottak forgalomba Magyarországon, mint 2018 azonos hónapjaiban. A Datahouse adatai szerint a tavalyi rekordév számait nem sikerül ugyan megugrani, de novemberben 6,7 százalékos volt a visszaesés 2019. 11.

Kiábrándító előrejelzés: még évekig csak vánszorog majd a magyar gazdaság

Javította a magyar gazdaságra vonatkozó idei előrejelzését kedden a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD). Vagyis a nemzetközi szervezet közgazdászai szerint talán sikerül elkerülni a korábban felvázolt pesszimista pályát, viszont a kilábalás lassú lesz a jelenlegi válságból.

A miniszter kimondott két adatot: Ekkor tetőzhet a járvány Magyarországon

Blikk
-
 Ma 10:59Bulvár

Matematikai és virológia képletekre támaszkodva közölte.

A magyar rémálom: 1987-ben volt a "nagy havazás", amire örökké emlékezni fogunk

Amikor a fagy és a hó birodalma pár napra hozzánk költözött.

Válság ide vagy oda, érkezik a súlyos adóemelés: rengeteg magyar családot hoz rosszabb egzisztenciális helyzetbe jan…

Media1
-
 Ma 10:56Média

Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének (MKOE) alelnöke szerint a januártól életbe lépő 40 százalékos kata különadó miatt 70-80 ezren már az év elejétől azonnali egzisztenciális visszalépéssel, jövedelmük akár 30 százalékos elvesztésével számolhatnak, miközben a koronavírus miatt amúgy is nagyon sokan szembesülnek…