Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 84 hír

1000 képkocka/másodperc sebességgel rögzítették, hogyan működik egy régi, filmes videokamera

HVG
-
 Ma 08:03Film

A The Slow Mo Guys nevű csatorna egyik videósa ezúttal azt mutatta meg, miért is volt szükség arra, hogy a 16 mm-es film egyik szélén lyukak legyenek.

Új kezdeményezéssel támogatja a nőket az nlc

Március 5-től Juhász Borbála nőtörténész, genderszakértő segíti az nlc, az első számú magyar női online magazin munkáját. A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség tagja szakmai tapasztalatával egyfajta nőjogi lektorként, "ombudswomanként"

Nőnapi meglepetés: A Netflix 5 millió dollárral támogatja a női rendezőket

A streamingszolgáltató célja, hogy a nők sokkal nagyobb teret kapjanak a szakmában.

Elképesztő összeggel támogatja a kormány a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát

A fiatalok legrangosabb informatikai világversenyének megszervezését a kormány 1,6 milliárd forinttal támogatta, ezzel is erősítve Magyarország szerepét az információtechnológiai szektorban Jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára a tárca pénteki közleménye…

Elhallgatta a Nemzeti Filmintézet az egyik magyar fesztiválsikert

Fliegauf Bence a Filmintézet támogatása nélkül készítette el a Berlinben díjat nyert filmjét, az állami filmintézet úgy tett, mintha nem is létezne.

Másfél milliárd forinttal támogatja a kormány a 2023-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát

A verseny nemcsak azonnali sikereket biztosít az érmeket szerző középiskolásoknak, de a hosszú távú karrierjükben is kulcsszerepet játszhat.

10 abszurd filmes helyzet, ami a valóságban teljesen máshogy van

Top Pont
-
 Tegnap 15:31Film

A filmekben az a jó, hogy szinte bármit képesek elhitetni az emberekkel. Olyan technikával készítik el a különböző jeleneteket, mintha az a valóságban is pontosan olyan lenne. Például Afrikát rendszerint civilizálatlan kontinensnek állítják be, ha Mexikóban játszódik egy jelenet, azt általában sárgás filterrel ruházzák fel, illetve úgy mutatják be

A Netflix keresi és támogatja a női filmkészítőket az egész világon

Ezt csütörtökön közölte a streamingszolgáltató a világgal. Ötmillió dollárt fognak fektetni abba, hogy segítsék a női karriereket a filmiparban. “Németországban első lépésként az Into the Wild elnevezésű mentorprogramot támogatjuk, amely kapcsolatot teremt a németországi filmiskolák fiatal (női) filmkészítői között, és segít nekik belépni a filmipa

Két Ezüst Medvét nyertek magyar filmesek a Berlinálén

Kizlinger Lilla színésznő és Nagy Dénes rendező is kapott díjat.

Magyarország sem támogatja az ICC Izrael elleni nyomozását

A magyar kormány tiltakozását fejezte ki a Nemzetközi Büntetőbíróság Izraellel kapcsolatos nyomozásával kapcsolatban és támogatását fejezte ki az amerikai álláspont iránt. 

Két Ezüst Medvét hoztak el a magyar filmesek a Berlinaléról

Nagy Dénes a legjobb rendezésért, Kizlinger Lilla pedig mint a legjobb mellékszereplő kapta meg a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál elismerését.

Elemi ösztön: a Xx. század filmes aktusa

Blikk
-
 Tegnap 13:31Film

Szexjelenetek korábban is voltak a krimikben, de az erotikus thriller, mint műfaj az Elemi ösztöntől eredeztethető. A kilencvenes évek kultikus botrányfilmje 22.50-től látható a Super Tv2-n.

5 millió dollárral támogatja a női alkotókat a Netflix

A Netflix új kezdeményezésének köszönhetően a Netflix Alapítvány a Kreatív Egyenlőségért öt éven át, évente 20 millió dollárt fektet be a filmes alkotók, tehetségek felkutatására és támogatására világszerte. Ráadásul a közelgő Nőnap alkalmából különleges Netflix válogatás is készül.

Nőnapi meglepetés: A Netflix 5 millió dollárral támogatja a női rendezőket

A streamingszolgáltató célja, hogy a nők sokkal nagyobb teret kapjanak a szakmában.

Komárom 80 ezer euróval támogatja a kulturális életet

Komárom város önkormányzata fontosnak tartja a kultúra támogatását, ezért a képviselők úgy döntöttek, idén 80 ezer euróval támogatják az ilyen jellegű kezdeményezéseket, rendezvényeket. A testületi ülésen összesen 109 kérvényt bíráltak el – számolt be a Paraméter.sk.