Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 46 hír

Könyvtár-pedagógiai fórumot rendeztek a Pannon Egyetemen

Veol
-
  Ma 18:18 Megyei

Innováció a könyvtárban címmel rendezte meg a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar Neveléstudományi Intézete pénteken a könyvtár-pedagógiai fórumot az érdeklődőknek.

Hegyével felfelé beásott kést találtak egy kanizsai játszótéren

Dél-Zala Press
-
  Ma 12:50 Színes

“Ma délelőtt a Csónakázó-tónál a játszótéren ez a kis “meglepetés” fogadta a 2 éves kisfiamat! Szépen gondosan a földbe volt dugva, hegyével kifelé!!! Gondolni sem merek arra, hogy mi történt volna ha a kisfiam nem szól és kiabál, hogy mit talált.” – írta Bebes Bence olvasónk és ezt a fotót kaptuk tőle szombaton. Nyolcvanmillióból készült el…

Fülöp Géza, könyvtáros

Vaol
-
  Ma 07:00 Megyei

alig félszáz állandó lakójával Vas megye egyik legkisebb településének számít. Ha a faluba közúton érkezünk, akkor semmit sem vehetünk észre abból a festői látványból, amely a Rába-völgye felől érkező elé tárul.

A Camponában mindenkit vár Helen könyvtára

Élő bolygónk
-
  Tegnap 09:53 Életmód

A bevásárlóközpont első emeletén található, több mint száz négyzetméter alapterületű bizalomkönyvtárba bárki leülhet olvasgatni a polcokon kirakott könyvek közé. A szabály egyszerű: amennyi könyvet viszel, annyit hozhatsz el. 

Megújult a kanizsai bagóhegyi kápolna

Zaol
-
  Tegnap 07:00 Megyei

Szőlősgazdák jóvoltából megújult a bagóhegyi Nagyboldogasszony- kápolna.

Megbízott igazgató kerül az Országos Széchényi Könyvtár élére

Hammerstein Juditot bízza meg az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatói feladatainak ellátásával Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere augusztus 23-i hatállyal. Az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatói posztjára a pályázók meghallgatása a jogszabályban előírtak szerint megtörtént. A csütörtök délutáni állománygyűlésen Fekete Péter…

Író-olvasó találkozó zajlott a könyvtárban

Teol
-
  19.08.23 15:30 Könyv

Író-olvasó találkozó volt nemrégiben Bátaszéken, a városi könyvtárban, amelynek során Baricz Lajos lelkész két művét mutatták be.

Orbán ex-sajtófőnöke lett a Széchényi könyvtár vezére

Hammerstein Juditot bízza meg az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatói feladatainak ellátásával Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere augusztus 23-i hatállyal - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtó- és kommunikációs főosztálya csütörtökön az MTI-vel.

Hammerstein Juditot nevezték ki az Országos Széchényi Könyvtár élére

A megbízott igazgató korábban a Balassi Intézet főigazgatója volt.

Orbán Viktor korábbi sajtófőnöke lesz az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója

Hammerstein Juditot bízza meg az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatói feladatainak ellátásával Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere augusztus 23-i hatállyal - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtó- és kommunikációs főosztálya csütörtökön az MTI-vel. 

Kinevezték az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatóját

VG
-
  19.08.23 09:35 Gazdaság

Az új főigazgató 2011 és 2014 között a kultúráért felelős tárca helyettes államtitkára is volt.

Kinevezték az Országos Széchényi Könyvtár új főigazgatóját

Az új főigazgató 2011 és 2014 között a kultúráért felelős tárca helyettes államtitkára is volt.

A könyvtárba került Fodor Lajos hatalmas könyves hagyatéka

Gyulatelevízió
-
  19.08.23 09:20 Kultúra

Özvegye ajánlotta fel Fodor Lajos hagyatékát a gyulai könyvtár javára. A hatalmas mennyiségű, igényes köteteket tartalmazó gyűjtemény rendszerezése pedig ezekben a napokban is folyik. Fodor Lajos, a megyei kórház osztályvezetője, a Gál Ferenc Főiskola gyulai karának vezetője tavaly decemberben hunyt el. Dézsi János, a Mogyoróssy…

Plaketteket állítottak ki a letenyei városi könyvtárban

Zaol
-
  19.08.23 09:00 Könyv

Az augusztus 20-i ünnepség előtt, a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Nagykanizsai Csoportjának köszönhetően a letenyei városi könyvtárban került sor egy plakettkiállítás megnyitására.

Hammerstein Judit a Széchényi Könyvtár élén

24
-
  19.08.23 08:17 Könyv

Hammerstein Juditot tavaly júliusban menesztették a Balassi Intézet éléről.