Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 244 hír

A főapát elárulta, milyen pályára készült eredetileg

Metropol
-
 Ma 20:00Bulvár

Hortobágyi T. Cirill atya a szocializmus derekán jelentkezett a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumba kisdiáknak, aztán biológia-földrajz szakos bencés tanár lett, most pedig ő a pannonhalmi főapát.

„A hajnal az az időszak, amikor leginkább tudok edzeni” – Megszólalt a sportos miniszter, Novák Katalin

Blikk
-
 Ma 19:56Belföld

Az EU portói szociális csúcstalálkozóján sem mondott le a mindennapi mozgásáról Novák Katalin családügyi miniszter, aki hajnalban lement a szálloda konditermébe edzeni, hogy csúcsformában legyen a tárgyalásokon, ahova Orbán Viktor miniszterelnököt kísérte el.

Virtuális kiállítássá alakultak London utcái

Euronews
-
 Ma 19:22Kultúra

A legnagyobb művészek remekeit láthatják a járókelők, de csak okostelefonnal.

Extrém kinézetű halat fogott ki egy ikervári horgász a Kis-Balatonból – fotó

Hatalmas busát fogott egy ikervári horgász a Kis-Balatonon. Az 54 kilós hal nemcsak mérete miatt érdekes: olyan érdekesen néz ki, hogy a Magyar Haltani Társaság elnöke is meglepődött rajta.

Elon Musk New York utcáin „villogott” Cybertruckjával

Akadt, aki egyből megjegyezte: a jármű nem felel meg a helyi törvényeknek.

Mégsem adja el az óbudai önkormányzat az Ulászló utcai saroktelket

László Imre eredménytelennek nyilvánította a telekre kiírt pályázatot.

Olvasás nélkül kidobott forgatókönyv: írók, akik gyűlölték a könyvükből készült filmadaptációkat

UniLife
-
 Ma 16:00Életmód

"Nem rossz, de a könyv jobb volt" - szól az ominózus mondat, ami legalább egyvalaki szájából elhangzik, ha egy regény filmes adaptációjáról van szó. Nem meglepő, hogy a leghűségesebb rajongók számára egyik adaptáció sem tudja felülmúlni a könyv nyújtotta élményeket, az elégedetlenkedő írók esete azonban már teljesen más kérdés.

Háziállatként tartott bengáli tigris sétálgatott Houston utcáin

Travelo
-
 Ma 14:36Utazás

Amerika-szerte több tigrist tartanak háziállatként, mint amennyi a vadonban él.

Így gépel a telefonján az extrém hosszú körmű nő

Tízcentis műkörmökkel is lehet üzenetet írni vagy hagymát szeletelni, csak gyakorlás kérdése.

Így élték meg az otthon töltött heteket a Park Utcai Katolikus Általános Iskola diákjai

Az elmúlt otthon töltött hetek sok nehézséget róttak ránk, testileg-lelkileg embert próbáló időszak volt ez mindannyiunk számára. A mohácsi Park Utcai Katolikus Általános Iskola néhány diákjának írását közölte a Pécsi Egyházmegye, amelyekben a gyerekek megfogalmazzák, hogyan élték meg ezt az időszakot, miért hálásak Istennek.     „Nagyon…

Túlélőcsomaggal készült a rakétabecsapódására

NLC
-
 Ma 12:36Életmód

Jobb félni, mint megijedni? Egy kétgyermekes édesanya felkészült arra az eshetőségre is, hogy az űrtörmelék miatt majd a pincében kell meghúzniuk magukat.

Torzó helyett Hubay Garden: új helyen rendelnek a Deák utcai orvosok

Az eredeti tervek szerint pár éve a Deák utcai felnőtt háziorvosi rendelőt és a Sződliget utcai gyermekrendelőt összevonták volna és új rendelő épült volna helyettük a Hubay Jenő téren, a Karácsony Benő parkban. Az új rendelő alapkövét pár éve le is rakták, azonban az épület nem készült el, 21 százalékos készültséggel áll és jelenleg pereskedés fol

Előkerült egy Arany Jánossal készült ritka interjú

Arany János zárkózott életet élt, nem nagyon osztott meg az életéről információkat a nyilvánossággal. Most mégis rábukkantak egy vele készült interjúra, amely 1879-ben jelent meg a Pesti Hírlapban. A beszélgetésre Császtvay Tünde, a Btk Irodalomtudományi Intézet Bibliográfiai Osztályának vezetője talált rá, amikor az első magyar interjúkat…