Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 303 hír

Most már egyedül sem fog eltévedni, ha az arab sivatagban túrázna

Travelo
-
 Ma 14:48Utazás

A városokban és a vadonban egyaránt gyönyörködhetnek a turisták.

A tüdőshalak genetikai vizsgálata tárta fel, hogyan hódították meg a szárazföldet a gerincesek

Qubit
-
 Ma 14:29Tudomány

Az ausztráliai tüdőshal hatalmas genomjának feltérképezése elárulta, milyen változások kellettek a gerincesek első szárazföldi lépéseihez. Ha ők nem merészkednek ki a vízből, mi sem lennénk itt.

Hol és hogyan találhatsz bitcoin ATM-et?

Az ATM-es bitcoin vásárlás gyors és könnyű módja a kriptopénzhez jutásnak. A bitcoin a digitális gazdaság része, és a készpénzmentesség egyik eszköze. A hiedelem szerint az ATM-ek így nem relevánsak.

Mindenki őrültnek gondolja, amiért ilyenkor is az erdőben teker

Úgy tűnik megérkezett az igazi tél, az elmúlt héten röpködtek a mínuszok, és végre igazi hónak tűnő jelenséget is láthattunk – sokan azonban ilyenkor sem pihentetik a bringát. Kálóczi Balázs is közéjük tartozik, ezért most őt faggattuk arról, mire kell figyelnie annak, aki télen nyeregbe pattan.

Modern lámpák világítanak Erdőtarcsán

Nool
-
 Ma 13:56Belföld

A közelmúltban új lámpákat helyeztek el Erdőtarcsa közterületein.

Milyen virágmagokat vessünk januárban? – Hogyan készül házilag a mini üvegház?

Agrotrend
-
 Ma 13:33Otthon

A napfény és a színek szerelmesei január tájékán már minden bizonnyal epekedve várják a melegebb időt, és vele együtt a természet kivirágzását. Ahhoz azonban, hogy egész évben gyönyörködhessünk a meseszép virágokban, érdemes már januárban elkezdeni a magról való vetésüket. Ez a vetési útmutató segítség lehet a kezdésben.

Február közepén kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első részletét

Zsigó Róbert államtitkár szerint aki átlagos, 150 ezer forintos nyugdíjban részesül, az közel 37 650 forintot kap.

Egy erdő közepére építik a világ egyik legfuturisztikusabb pályaudvarát

VJM
-
 Ma 12:34Utazás

A Ma Yansong által vezetett MAD Architects végre leleplezte új pályaudvarának a látványterveit. A "Pályaudvar az erdőben" nevet viselő projektet 2019 végén kezdték el építeni, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor a kínai Csiahszing városában 2021 júliusára elkészül a világ egyik legérdekesebb vasútállomása. 

Lukovics Tamara megmutatta, hogyan sportol otthon

iFaktor
-
 Ma 12:30Bulvár

A hazai YouTuber, Lukovics Tamara megmutatta legújabb Instagram-bejegyzésében, hogyan edz otthoni környezetben, avagy milyen egy kismama sportrutinja otthon. A bejegyzésben láthatunk egy elképzelt szituációt és egy valóságos helyzetet. Tamara fotó sorozatban mutatta be az elképzelését az otthoni sportolásról és a valóságot. Az…

Osztatlan közös: így alakíthatók ki gazdaságos méretű erdőtulajdonok

Az osztatlan közös tulajdonok egyszerűsített rendezésére az erdőterületek vonatkozásában is megnyílt a lehetőség az év elején hatályba lépett új jogi szabályozással. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egyedi tanácsadással is segíti az erdőgazdálkodókat a leghatékonyabb megoldások alkalmazásában.

Hogyan védik áramütés ellen a madarakat Fejér megyében?

Feol
-
 Ma 11:30Állatvilág

Egyre fontosabbak a környezetvédelmi szempontok az áramszolgáltatás működtetése során. A tavalyi évben több olyan intézkedés is történt Fejér megyében, amelyek a madarak védelmét szolgálják – ezek közül az egyik az áramütéstől való megóvás volt.

Hogyan hatott a COVID-19 a használtautó-piacra?

A 2020 tavaszán megjelent koronavírus járvány a gazdaság számos szegmensére hatással volt, és senki sem tudhatta előre,

Hogyan ellenőrizzük, hogy megfelelő oxigént kap-e a szervezetünk?

Hallottál már a pulzoximéterről? Járvány idején akár életmentő is lehet! A jelenlegi koronavírus járvány alatt felértékelődött a pulzoximéterek szerepe. Ezt a műszert a gyógyászat több területén már hosszú ideje használják, pl. altatáskor, műtétek során, illetve krónikus szív- érrendszeri betegségek követésekor

Télen is tele tál: hogyan csinálták ezt régen?

Január borzongató hidegét déli gyümölcsök, a tavasz illúzióját keltő és nyáridéző paradicsomok próbálják feledtetni. Az áruházakban még kecsegtető alapanyagok azonban a konyhaasztalra érve általában elvesztik varázsukat. Mit vegyünk a tápanyagban szegény, vegyszerben gazdag hozzávalók helyett? Érdemes megnézni, hogyan csinálták ezt a…

Mi az a Proof of stake? Mutatjuk, hogyan működik a staking

Azt járjuk körbe, hogy miként kamatoztathatjuk bizonyos kriptovalutáinkat, amikor éppen nem kereskedünk velük.