Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 75 hír

Tapolcai színdarab született egy kettészelt erdélyi faluról

Tapolcai Média
-
 Tegnap 22:09Megyei

A közönség hosszantartó tapssal köszönte meg  a Tapolcai  Amatőr Színjátszó Klub tagjainak, a Batsányi Táncegyüttesnek, a Tapolcai Musical Színpad előadóinak, Vitus Katának, A Rock-Inger együttes tagjainak  és a velük muzsikáló tapolcai zenészeknek az Elveszített kézszorítás című közel kétórás zenés, táncos előadást pénteken este a…

„E templom méltán lehetne az egész erdélyi közösség jelképe”

Fiatfalván felszentelték a reformátusok és unitáriusok magyar állami támogatással felújított közös templomát.

Minden ötszázadik amerikai meghalt a járvány miatt

A koronavírus-járvány kezdete óta mintegy 660 380 amerikai vesztette életét

Erdélyi Béla-kiállítás a Munkácsy Mihály Magyar Házban

Erdélyi Béla grafikáiból, karikatúráiból és eredeti kézirataiból, leveleiből nyílt a művész életét bemutató kiállítás a Munkácsy Mihály Magyar Ház galériájában (Munkács, Bölcs Jaroszlav u. 10). A magyar ház és a Kárpátok Művészetéért és Kultúrájáé...

Ötszáz esztendeje ezzel indult a balsors, amely régen tép?

Magyar Hang
-
 Tegnap 07:00Kultúra

Nándorfehérvár 1521-es elvesztése stratégiai szempontból komolyabb érvágás volt, mint Mohács. Miért tartjuk ugyanakkor nagyobb katasztrófának az utóbbit? Ezekről beszélgettünk B. Szabó János hadtörténésszel.

Koronavírus: minden ötszázadik amerikai meghalt a járvány miatt

A koronavírus-járvány kezdete óta mintegy 660 380 amerikai, az Egyesült Államok minden ötszázadik lakója meghalt a kór miatt - jelentette csütörtökön az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC).

Erdélyi Béla kiállítás a Munkácsy Mihály Magyar Házban

Erdélyi Béla festőművész, a kárpátaljai festőiskola egyik alapítója alkotásaiból nyílt kiállítás a Munkácsy Mihály Magyar Ház kiállítótermében. A tárlat a művész korai grafikáit, karikatúráit és kéziratait mutatja be a képzőművészet kedvelői számára.

44 kilogramm ezüstöt foglaltak le a boriszpili repülőtéren

Egy férfi két bőröndnyi ezüst ékszert szállított haza, s azt állította, hogy minden ékszer az ő tulajdona.

A toleranciáról – amikor a pápa köszöntötte az erdélyi reformátusokat

Főtér
-
 21.09.18 07:07Vélemény

Protestáns vagyok, a római pápát nem tekintem Krisztus földi helytartójának, csak egy másik keresztény felekezet legfőbb méltóságának. Nem kell azonban katolikusnak lennünk ahhoz, hogy belássuk, mekkora jelentőséggel bírhat egy ország és egy nemzet életében a regnáló pápa látogatása és figyelme, mivel – lehetünk bármily nyakasok …

Erdélyi pörkölt tojásos nokedlivel, házi recept alapján

Nosalty
-
 21.09.17 20:30Recept

Igazi erdélyi ünnepi étel, aminek az egyedülálló ízét a különféle húsok (sertés, marha, borjú) adják, tálalhatjuk puliszkával, tarhonyával vagy galuskával. Ez a verzió most kétféle hússal és tojásos nokedlivel készült, házi recept alapján.

Erdélyi pörkölt tojásos nokedlivel, házi recept alapján

Startlap
-
 21.09.17 20:30Recept

Igazi erdélyi ünnepi étel, aminek az egyedülálló ízét a különféle húsok (sertés, marha, borjú) adják, tálalhatjuk puliszkával, tarhonyával vagy galuskával. Ez a verzió most kétféle hússal és tojásos nokedlivel készült, házi recept alapján.

Minden ötszázadik amerikai meghalt a járványban

A koronavírus-járvány kezdete óta mintegy 660 380 amerikai vesztette életét a fertőzés következtében, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Államok minden ötszázadik lakója meghalt a kór miatt – jelentette csütörtökön az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (Cdc).