Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 45 hír

Sok műanyagtöredéket szűrnek ki a Földközi-tengerből a tengeri füvek

Évente csaknem 900 millió műanyagtöredéket szűrhetnek ki a Földközi-tengerből a sekély vízi tengeri füvekből képződő „labdácskák”.

Műanyagtöredéket szűrnek ki a tengeri füvek

Évente csaknem 900 millió műanyagtöredéket szűrhetnek ki a Földközi-tengerből a sekélyvízi tengeri füvekből képződő "labdácskák" - derült ki egy új tanulmányból, amelyet a Scientific Reports című folyóirat publikált.

Nem találod ki, vvente hány tonna műanyag kerül az óceánokba

ContextUs
-
 Tegnap 00:08Életmód

A műanyagszennyezés egy részét kiveti magából a tenger.

Csodálatos természet: nemcsak összegyűjti a műanyagszemetet, de a partra is „viszi” a tengeri fű

Player
-
 21.01.16 11:56Életmód

Az anyatermészet azon van, hogy megtisztítsa önmagát az ember okozta szennyezésektől.

Évente 900 millió műanyagtöredéket szűrnek ki a Földközi-tengerből a tengeri füvek

Évente csaknem 900 millió műanyagtöredéket szűrhetnek ki a Földközi-tengerből a sekélyvízi tengeri füvekből képződő “labdácskák” – derült ki egy új tanulmányból, amelyet a Scientific Reports című folyóirat publikált. Megállapítottuk, hogy a tengerfenéken lévő műanyagszemét megtapadhat a tengerifű-maradványokban, majd partra sodródva…

Műanyagszűrő tengeri fűfélék tisztítják a Földközi-tengert

Évente akár 900 millió műanyagtöredéket szűrhetnek ki a Földközi-tengerben élő sekélyvízi tengeri füvek kutatók megfigyelése szerint. A füvekben megtapadó részecskék aztán a tengerifű-maradványokkal együtt partra sordódnak.

Évente 900 millió műanyagtöredéket szűrnek ki a Földközi-tengerből a tengeri füvek

Évente csaknem 900 millió műanyagtöredéket szűrhetnek ki a Földközi-tengerből a sekélyvízi tengeri füvekből képződő “labdácskák” – derült ki egy új tanulmányból, amelyet a Scientific Reports című folyóirat publikált. “Megállapítottuk, hogy a tengerfenéken lévő műanyagszemét megtapadhat a tengerifű-maradványokban, majd partra sodródva végül…

Évente 900 millió műanyagtöredéket szűrnek ki a Földközi-tengerből

A tengeri fűmezők számos feladatot látnak el az óceáni ökoszisztémában: kulcsszerepet játszanak a vízminőség javításában.

Évente 900 millió műanyagtöredéket szűrnek ki a Földközi-tengerből a tengeri füvek

Évente csaknem 900 millió műanyagtöredéket szűrhetnek ki a Földközi-tengerből a sekélyvízi tengeri füvekből képződő "labdácskák" - d...

A tengerifüvek közel egy milliárd műanyagtöredéket szűrnek ki évente a Földközi-tengerből

A tengerifű-mezők kulcsszerepet játszanak a vízminőség javításában, elnyelik a szén-dioxidot és több száz halfajnak biztosítanak menedéket. A A tengerifüvek közel egy milliárd műanyagtöredéket szűrnek ki évente a Földközi-tengerből bejegyzés először VIP-én jelent meg.

Évente 900 millió műanyagtöredéket szűrnek ki a Földközi-tengerből a tengeri füvek

"Megállapítottuk, hogy a tengerfenéken lévő műanyagszemét megtapadhat a tengerifű-maradványokban, majd partra sodródva végül kikerül a tengeri környezetből" - mondta Anna Sanchez-Vidal, a Barcelonai Egyetem tengerbiológusa, aki a tanulmány vezetője volt. A tengerifű-mezők számos feladatot ellátnak az óceáni ökoszisztémában:…

Elmés módon tisztítja meg magát a tenger a műanyagszeméttől

Ragazze
-
 21.01.15 17:58Életmód

A mikroműanyag egy része tengerifű-labdákba gyűlik össze.

Évente 900 millió műanyagtöredéket szűrnek ki a Földközi-tengerből a tengeri füvek

A tengerifű-mezők számos feladatot ellátnak az óceáni ökoszisztémában.