Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 127 hír

Nobel-díj: Idén elmarad az átadó

MFor
-
 Tegnap 19:14Kultúra

Pontosan 125 évvel ezelőtt alapította a Nobel-díjat a svéd kémikus és feltaláló, Alfred Nobel. 1895. november 27-én kelt végrendeletében rendelkezett úgy, hogy vagyonának kamataiból évről évre részesedjenek a tudomány kiválóságai. Az összeg jelenleg kilencmillió svéd korona, azaz körülbelül 305 millió forint - a díj eszmei értéke…

Ez Gulyás Gergely kérése a romániai magyarsághoz

Az egy hét múlva tartandó romániai parlamenti választásokon való részvételre buzdított vasárnap reggeli kolozsvári sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A geresdlaki mézeskalács faluban azt sütötték ki, ami idén elmaradt

RTL Klub
-
 Tegnap 18:40Bulvár

Újra felépült a geresdlaki mézeskalács falu. A baranyai településen évek óta hagyomány, hogy Advent első vasárnapján átadják a falu mézeskalács-mását. Idén az újdonságot a vírushelyzet adta: azt sütötték ki mézeskalácsból, ami elmaradt – például a majálist és a gőzgombóc fesztivált.

Ausztria: ezen a télen elmarad a partisíelés

A koronavírus-járvány miatt elrendelt teljes zárlat után is szigorú korlátozásokkal kell számolni Ausztriában - közölte Sebastian Kurz osztrák kancellár a Kleine Zeitung napilap vasárnapi számának adott interjúban. A kormányfő szerdára ígért cselekvési tervet a sípályák nyitásáról kialakult vitát illetően.

Már igényelhetik a szálláshely-szolgáltatók az elmaradt foglalásaik utáni támogatást

November 26-tól visszaigényelhetik november 11. és december 10. közötti foglalásaikra a bevételkiesésük 80 százalékát a szálláshely-szolgáltatók. Az érintettek a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (Ntak) felületén keresztül, elektronikus űrlap kitöltésével kérhetik a támogatást, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség (Mtü) még ebben…

Gulyás Gergely kérése a romániai magyarsághoz

Az egy hét múlva tartandó romániai parlamenti választásokon való részvételre buzdított vasárnap reggeli kolozsvári sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Betlehemet állítottak, de az adventi ünnepség elmaradt Balatonfüreden

Veol
-
 Tegnap 15:57Megyei

Már áll a Betlehem Balatonfüreden a Római katolikus Plébániatemplom, illetve a Piros templom melletti téren, amit Schindele Györgyné Emília, a Reformkori Hagyományőrzők Társasága elnöke kezdeményezett 18 évvel ezelőtt, amelynek máig házigazdája. Idén az adventi ünnep elmaradt a járvány miatt.

Gulyás Gergely: menjenek el szavazni a romániai magyarok

Index
-
 Tegnap 12:38Külföld

A Miniszterelnökséget vezető miniszter Kolozsvárott kampányolt.

A romániai parlamenti választáson való részvételre buzdít Gulyás Gergely

Az egy hét múlva tartandó romániai parlamenti választásokon való részvételre buzdított vasárnap reggeli kolozsvári sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A miniszter Csoma Botonddal, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) képviselőjelöltjével közösen állt a sajtó elé Kolozsvár főterén, a Mátyás…

A romániai parlamenti választáson való részvételt kérte Gulyás Gergely

A kancelláriaminiszter szerint fontos, hogy a magyar közösség a lehető legerősebb képviselettel rendelkezzen a bukaresti parlamentben.

Idén valószínűleg elmarad a síszezon Európában

Liner
-
 Tegnap 11:06Sport

Nagy bajban vannak a síelőhelyek Európa-szerte, ugyanis még mindig kérdéses, hogy az üzemeltetők vajon kinyithatják-e pályáikat a téli sportok szerelmeseinek, vagy korábban soha nem látott üresség honol majd a hófödte tájakon.

A műsor elmarad, de az ajándékokat idén is gyűjtik

Hiros
-
 Tegnap 10:54Megyei

A Hírös Agóra Kecskeméti Csillagszóró elnevezésű gyermekműsora idén ugyan elmarad, de a műsorhoz tartozó jótékonysági gyűjtőakciót megtartják. November 30. és december 16. között várják az ajándékokkal megtöltött cipősdobozokat, melyeket a Magyar Vöröskereszt segítségével rászoruló gyermekekhez juttatnak el.

Magyarországra is szállít majd gázt a romániai BRUA vezeték

Romániában befejeződött a BRUA gázvezeték építésének első szakasza. A Krassó-Szörény megyei Zsuppán (Jipa) tartott szombati átadó ünnepségen Klaus Iohannis államfő és Ludovic Orban miniszterelnök és a kormány több tagja is részt vett.

Elmaradt a találkozó, a győriek kapták a két pontot

Nem pótolják a Békéscsaba elleni meccset.