Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 278 hír

Az Orosz Állami Duma határozata szerint Ukrajnában hajsza folyik az orosz nyelv ellen

Határozatban ítélte el szerdai ülésén az Orosz Állami Duma Ukrajna nyelvpolitikáját, amely erőszakosan forszírozza az ukrán nyelv használatát, különös tekintettel a szolgáltatói szféra államnyelvre történt január 16-i átállítására.

Csaknem 100 ezer munkavállóra kérték eddig a cégek az ágazati bértámogatást

Mostanáig 95 ezer munkavállaló után kérték az ágazati bértámogatást a koronavírus-járvány miatt működésüket szüneteltetni kényszerült vállalkozások - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese.

Tovább dagad a botrány az újpesti ellenzéki képviselő körül

Immár másfél évvel ezelőtt felszólították Szabó Balázst, hogy távozzon a közéletből.

Így köszönti a magyar ellenzék Joe Bident

Az MSZP a populisták visszaszorítását vizionálja az új amerikai elnöki ciklussal, az LMP a párizsi klímaegyezmény felett örömködik, a DK-tól pedig majdnem megtudtuk Biden teljes nevét.

Zelenszkij menesztette a Beregszászi Járási Állami Adminisztráció vezetőjét

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta a rendeletet, melynek értelmében Petruska István már nem tölti be a Beregszászi Járási Állami Adminisztráció vezetői posztját.

Nézőpont Intézet: A Medián számai is megerősítik: a baloldali közös lista miatt szavazatokat veszít az ellenzék

Ezek alapján a Gyurcsánnyal való összefogás – a Medián szerint – 15 százalékpontos csökkenést hozott a baloldalnak.

Az önkormányzat folyamatosan kommunikál a pécsi cégekkel.

Sajtóközleményben tudatja a pécsi önkormányzat, hogy kiemelten fontosnak tartja a folyamatos kapcsolattartást és információ áramlást a pécsi cégek és az önkormányzat között. Ennek okán a jövő héten újabb kérdőívben fordul a városban működő cégek felé.

Februártól akár havi több tízezer eurót is kaphatnak a rászoruló cégek Orbán Viktor laboratóriumában

Az osztrákok azt is bejelentették: fél évvel meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt folyósított gazdasági válságtámogatásokat.

Főleg a kisebb cégek és a nehéz helyzetűek veszik igénybe a moratóriumot a bankoknál

A havi törlesztő a moratórium miatt nem nő meg, ugyanannyi marad, mint amekkora a moratórium nélkül lenne annak lejárta után.

Nem állami humánszolgáltatók tehetnek észrevételt

ÁSZ
-
 Ma 14:00Gazdaság

Az Állami Számvevőszék megküldte a kilenc humánszolgáltatást nyújtó államháztartáson kívüli intézményfenntartónál végzett ellenőrzéséről készített számvevőszéki jelentéstervezetet az ellenőrzött szervezetek vezetői részére, akik az ellenőrzés megállapításaira a kézhezvételt követő 15 napon belül észrevételt tehetnek.

Hiába az állami milliárdok, a Wizz Air balkáni útvonalakat törölt

Szkopjéba és Podgoricába lehet már csak utazni velük Budapestről.

Egy olyan állami részleg szűnhet meg, amely a szélsőséges csoportok működését igyekezett feltartóztatni

A koalíciós képviselők rossz hírként értékelik, hogy a Speciális Ügyészség (Úšp) szélsőségesekkel foglalkozó bűnügyi részlege megszűnhet, mivel ezzel gyengülne a szélsőségesek elleni harc.

Támogatás exportorientált cégeknek

Index
-
 Ma 12:32Gazdaság

Most harmincnyolc, főként exportra termelő magyar cég kap állami segítséget munkahelyek megőrzéséhez, fejlesztésekhez.

Online piactéren léphetnek szintet a cégek belföldön és Európában

Egy közelmúltban indult európai online piactéren minden korábbinál egyszerűbben egymásra találhatnak a vállalatok. Az egyelőre lengyel-magyar-angol viszonylatban elérhető fejlesztést hamarosan kilenc országra terjesztik ki.

Milliárdos bírság megtévesztő reklámok miatt – mire figyeljenek a cégek?

Az év eleji időszakban számos cégnél döntenek reklámozási és marketing kérdésekben, ezzel pedig igen érzékeny területre lépnek. Az elmúlt két évben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ilyen ügyekben csaknem 6 milliárd forint bírságot szabott ki. Aki biztos akar lenni a dolgában, annak napi szinten követnie kell a jogszabályi háttér…