Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 324 hír

18 elképesztő karácsonyi babona!

Az egyházi ünnepekhez különféle hiedelmek, babonák kötődnek. Az Adventhez és Karácsony napjához is számos szokás társul... Cukor? Méz? Víz? Mindegyikhez kötődik babona.

Könnyedén nyert a Juve, Ronaldo újabb elképesztő mérföldkőhöz érkezett

Győzelmével a Juventus versenyben maradt az első helyért, Ronaldo pedig megszerezte pályafutása 750. találatát.

Ponta: valahol Románián kívül eldöntötték, hogy az európai Románia a Kárpátoknál ér véget!

A Mikulás már itt kóvályog a fejünk fölött, zsákjában a parlamenti választások, hát nem csoda, hogy a kampánycsizmákat suvickoló politikus gyerekek igyekeznek szépen igazolni, hogy ők milyen jók. Jó románok, jó magyarok, jó európaiak, jó nacionalisták, jó bármik, csak szavazzon rájuk a nép. Csakis ez lehet a magyarázata például annak a…

Rég volt ennyire magyarellenes a romániai közbeszéd – Benkő Erika, az Rmdsz politikusa lapunknak

Az erdélyi magyarság számára kulcsfontosságú parlamenti választásokra készül Románia. Az Rmdsz jelöltje, Benkő Erika már a háta mögött tudhat négy évet Bukarestben, és a hétvégén újra harcba indul. Többek között arról is kérdeztük, hogy látja a Trianon-törvényt, és van-e realitása a székely autonómiának. Közben az is szóba került, hogy nőként…

Kinyitnak a romániai mezőgazdasági termelői piacok

Romániában a hétvégén, közvetlenül a vasárnapi országos választások előtt újranyithatnak a beltéri mezőgazdasági termelői piacok és vásárcsarnokok, mivel az új koronavírus-fertőzések száma a múlt hónaphoz képest lelassult – jelentette be Klaus Johannis elnök szerdán.

Elképesztő sziklarajzokra bukkantak az amazóniai esőerdőben

Az „őseink Sixtus-kápolnájaként” aposztrofált, több mint tíz kilométeren át húzódó sziklarajzok között több ezer emberi, állati és növényábrázolás található, melyek közül a legrégebbieket 12 500 évvel ezelőtt rajzolhatták fel a falra.

Romániában hétvégétől megnyithatnak a vásárcsarnokok

A járványhelyzet javulására hivatkozva a román hatóságok úgy döntöttek, hogy hét végétől ismét megnyithatnak a vásárcsarnokok, Klaus Iohannis jobboldali államfő szerdai bejelentését azonban a szociáldemokrata (PSD) ellenzék olcsó kampányfogásnak minősítette, vasárnap ugyanis parlamenti választásokat rendeznek Romániában. Az…

Elképesztő gól született a Puskás Arénában - ez lett a Fradi-Barca vége

Elmaradt a Fradi-bravúr a Barcelona focicsapata ellen: a katalánok 3-0-ra nyerték a Bajnokok Ligája-csoportmeccset a Puskás Arénában - többek között egy gyönyörű góllal.

Vasárnap választanak Romániában

HírTV
-
 Tegnap 21:56Külföld

A 19 millió választópolgár vasárnap választja meg a kétkamarás parlament képviselőit és szenátorait.

A Lepke és a Láng – Íme 10 idézet Sarah MacLean új történelmi romantikusából!

Sorok között
-
 Tegnap 21:02Könyv

Sarah MacLean a történelmi romantikusok egyik királynőjének számít, a regényei itthon is nagy népszerűségnek örvendenek. A Lepke és a Láng című újdonsága idén karácsonyra meg is jelenik, ehhez hoztam most nektek 10 kedvcsináló idézetet, hátha meghozza a kedvetek a könyvhöz. Jó olvasást! ???? #1 „– Téged akarlak, Devil.…

Szoros eredményt jósol egy friss közvélemény-kutatás a romániai választásokon

Az utóbbi két hónapban harmadára csökkent, öt százalékpont alá zsugorodott a Romániában kisebbségben kormányzó jobbközép Nemzeti Liberális Párt (Pnl) előnye az ellenzéki Szociáldemokrata Párttal (Psd) szemben - derült ki az Imas közvélemény-kutató intézet novemberi felméréséből, amelyet szerdán ismertetett a bukaresti sajtó.

A választáson való részvételre kéri a romániai magyarokat Szijjártó Péter

Szijjártó Péter szerint jót tenne a magyar-román viszonynak, ha az RMDSZ nagyobb erőt képviselne a román parlamentben. Magyarország külgazdasági és külügyminisztere Marosvásárhelyen beszélt erről a Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón.