Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 252 hír

Népszavazás: a társadalom és az elit eszköze

Ijesztő elképzelni azt a helyzetet, amikor bármelyik szakmában egyik napról a másikra mindössze néhány multinacionális cég ad munkát, ezek pedig nem hajlandók többé biztosítani a munka törvénykönyvében lefektetett alapvető jogokat.

A magyaroknak és a székelyeknek is üzent Károly herceg

A brit trónörökös régóta nagy barátja Romániának, Székelyföldön háza is van.

Mit keres egy léghajó a keszthelyi múzeumban?

Kevesen tudják, de a Zeppelin néven ismert légi járművet a keszthelyi születésű Schwarz Dávid találta fel.

Építészet és turisztika kortárs találkozásai - Online kiállítás megnyitó

A magyarországi turizmust kiszolgáló kortárs épületeket bemutató kiállítás nyílik a Magyar Építőművészek Szövetsége szervezésében.

Az újítástól a szűkítésig – így készülnek az ünnepi fényekkel a székelyföldi városokban

A korábbi évekhez képest lassabban haladnak a díszkivilágítás felszerelésével a székelyföldi városokban, így több helyszínen nem is kapcsolják fel a fényeket a megszokott időben, azaz advent első vasárnapján. Van, ahol nem is terveznek újítást, máshol viszont meglepetésekkel készülnek.

Jövőformáló újításokkal ismerkedhetnek a felvételizők a BME Online Nyílt Héten

Csaknem száz virtuális eseményen mutatkoznak be a Műegyetem alap- és mesterképzései 2020. november 27. és december 4. között. Az érdeklődők emellett a jövő technológiáiról is hallhatnak.

Idén az előkészítő foglalkozások és a nyílt órák is elmaradnak

Szoljon
-
 Ma 11:30Belföld

Általában október, novemberben már elkezdődnek az előkészítő foglalkozások megyénk iskoláiban.

Hátrányos helyzetű diákokat támogat a Csíki Vállalkozók Egyesülete és a magyar főkonzulátus

Bált nem tartanak, de a jótékonysági akciójáról idén sem mondott le a Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa. Ebben az évben az adományokból hátrányos helyzetű diákok internet-előfizetési költségeit támogatják. Bár a járványügyi helyzet ebben az évben nem teszi lehetővé a népszerű esemény…

Varga Judit: újabb Áldozatsegítő Központok nyíltak

Közösségi oldalán jelentette be a hírt Varga Judit Igazságügyi miniszter, hogy a kormány újabb két Áldozatsegítő Központot nyitott.

Az acb a járványidőszakban sem áll le: kiállítások a valódi és az online térben

Tavasszal épp kezdtük megszokni, mostanra már-már rutinná vált: a kiállításokat a fizikai és az online térben is keressük. Az acb Galéria is mindkét területre koncentrál. Párhuzamos ajánlók!

George Clooney nyílt levélben szólt be Orbán propagandagépezetének

George Clooney egy interjú végén Orbán Viktort hozta fel példaként a világban tapasztalható gyűlöletre és indulatokra.

Újabb front nyílt a járványkezelésben

Egymástól eltérően reagált Németország és Ausztria arra az olasz javaslatra, hogy az év végi ünnepek idejére zárják le a sípályákat az EU-ban, enyhítendő a koronavírus-járvány terjedését.

Vízáteresztő pályaszerkezettel nyílt P+R parkoló a fővárosban

A Hűvösvölgyi út melletti P+R parkolóban az átépítéssel és a bővítéssel két egymás melletti helyszínen egyidejűleg 109 autó tud parkolni.

Az államfő szemléletváltásra szólította fel a kormányt

Čaputová az aktuális politikai-társadalmi helyzetre reagálva szemléletváltásra szólította fel a kormányt, rámutatva, hogy a világjárványnak az átlagemberek életére gyakorolt negatív hatása társadalmi feszültségekhez vezet.