Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 261 hír

A Föld napja a Debreceni Állatkert és Vidámparkban

Immár több mint fél évszázada ünnepeljük április 22-én a Föld Napját, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a természeti környezetünk megőrzése iránti közös felelősségünkre.

Elindult a Post-Covid hullám: meddig kell még félnünk a koronavírustól?

A Covid-19 betegség szövődményeit feltáró kutatások továbbra is folyamatosan zajlanak, de hogyan tovább? Mit tehetünk azért, hogy mindezeket megelőzzük?

Györfi Anna, a Pécsi Nemzeti Színház színésznője: "A pandémia kezdete óta törekedtünk arra, hogy ne engedjük el a kö…

Finom, nőies érzékenysége természetes bájjal, teljes jelenléttel párosul a színpadon. Hiteles, ösztönös, de tudatos előadóművész, aki legszívesebben mégis inkább a mikrofon mögé bújik. A Pécsi Nemzeti Színház egyik legtöbbet szereplő művésznője a járványügyi korlátozások előtt többek között az Oliver, a Csókos asszony, az Edith és Marlene, A…

Elindult az első "zöld busz" Kecskeméten

Hiros
-
 Ma 14:36Megyei

Lomhán, de határozottan és nagyon csendesen indult el a Noszlopy Gáspár parkból a Mercedes eCitaro mintabusza. A zéró emissziós buszt indulás előtt Szemereyné Pataki Klaudia szemrevételezte ma délben. Mától kezdődik a zöld busz tesztelése, a program május 20-ig tart városunkban.

Ősszel rendezik meg a pécsi Zsolnay Fényfesztivált

A számos pécsi kulturális létesítményt fenntartó és fesztiválokat szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) tájékoztatott, hogy az ország első és egyetlen, megannyi külföldi fellépőt felsorakoztató fényfesztiváljára legutóbb, 2019-ben 80 ezer látogató érkezett, ezért mind a művészek, mind a közönség biztonságát előtérbe helyezve született a dönté

Új lakók érkeztek a debreceni állatkertbe a Föld napján

Immár több mint fél évszázada ünnepeljük április 22-én a Föld napját, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a természeti környezetünk megőrzése iránti közös felelősségünkre. Küldetésükből adódóan a modern állatkertek kiemelt feladata és felelőssége az élővilág sokszínűségének bemutatása mellett az is, hogy jó példával elöl…

Bertók Gábor vezeti júniustól a pécsi Janus Pannonius Múzeumot

Az intézmény jelenlegi régész-főmuzeológusa, Bertók Gábor vezeti június 1-jétől öt éven át a pécsi központú, megyei közgyűjteményi feladatokat ellátó Janus Pannonius Múzeumot (JPM).

A Pécsi TE a legjobb hazai egyetem a Times Higher Education legfrissebb rangsorában!

Az előkelő 201-300. pozícióba rangsorolták a Pécsi Tudományegyetemet (PTE) a londoni központú, tekintélyes Times Higher Education (THE) legfrissebb, szerdán nyilvánosságra hozott nemzetközi rangsorában

Dr. Bertók Gábor vezetheti a pécsi Janus Pannonius Múzeumot

A régész-főmúzeológus szakembert négy pályázó közül ítélte a legjobbnak az önkormányzat által felkért véleményező bizottság, öt évre szóló kinevezését a közgyűlést helyettesítő online konzultáción a képviselők többsége is támogatta.

A Pécsi Tudományegyetemen az ökológiai felelősség kultúrájáról indult nemzetközi képzés

Német, cseh, olasz, francia és magyar hallgatók vesznek részt egy nemzetközi egyetemi szövetség programjaként megvalósuló, az ökológiai felelősség kultúrájáról szóló képzésen a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Nem marad el a pécsi Zsolnay Fényfesztivál, ősszel rendezik meg

Az eredeti tervekkel ellentétben nem júliusban, hanem szeptember 30. és október 3. között rendezik meg a Zsolnay Fényfesztivált Pécsen.

A világ legapróbb szuperhőseit mutatja be a Londoni Állatkert legújabb látványossága

Az intézményt működtető Londoni Állattani Társaság (ZSL) szerint a Tiny Giants: From Minibeasts to Coral Reefs (Apró óriások: a minibestiáktól a korallzátonyokig) elnevezésű attrakció május 17-én nyitja meg a kapuit, olyan fajokat ünnepelve, amelyek nélkül az emberiség nem tudna élni. A látogatók egyebek között bogárperspektívából láthatják…

Egy rovarok nélküli, alternatív világ bemutatásra készül a londoni állatkert

A látogatók olyan fajokat láthatnak majd, amelyek nélkül az emberiség nem tudna élni.

Tovább zöldül a debreceni állatkert

Haon
-
 Ma 12:01Belföld

Egy új, hibridüzemű jármű megvásárlásával újabb lépést tett a nagyerdei intézmény a környezetvédelemért.