Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Magyarországon megszűnt a nem- és névváltoztatás lehetősége

Librarius
-
  Ma 18:59 Életmód

Áder János köztársasági elnök aláírásával hatályba lép az anyakönyvi eljárásról szóló törvény módosítása, amely megszünteti a nem- és névváltoztatás lehetőségét (nem jogi elismerése) Magyarországon. Az Alkotmánybíróság (Ab) maradt az utolsó hazai fórum, ami a kormány ámokfutását megállíthatja. A Transvanilla Transznemű Egyesület ezért…

Hideo Kojima: dűlőre jutott a következő nagy projekt; nyereséges a Death Stranding

theGeek
-
  Ma 17:55 Gaming

Nocsak, valami nem jött össze Hideo Kojimának a kulisszák mögött… A japán Livedoor News meginterjúvolta Kojimát, aki több kérdésre is válaszolt. Az első kérdés arra vonatkozott, hogy a Death Stranding eladásokban miként teljesít (eddig csak PlayStation 4-en, ugyanis november 8-a óta PS4-en már kapható a Kojima Productions játéka).…

„Orbán Viktor vagyok, és én leszek Magyarország következő miniszterelnöke”

1992-ben 11 tehetséges fiatal vett részt egy amerikai ösztöndíjprogramon. 28 évvel később leporolták emlékeiket arról az emberről, aki legtöbbre vitte közülük.

Többen haltak meg Magyarországon az elmúlt hetekben, mint ahogy korábban gondoltuk

Portfolio
-
  Ma 17:49 Gazdaság

Az elmúlt hetek halálozási adatait felfelé korrigálták Magyarországon, ami a KSH tájékoztatása szerint azzal függ össze, hogy "az előző hetek adatai az Elektronikus Anyakönyv rendszerben folyamatosan változnak, a később anyakönyvezett esetekkel kiegészülnek".

Ha valamit, a digitális bankolást igazán felpörgette a járványhelyzet

Baon
-
  Ma 16:00 Infotech

Felgyorsította a bankhasználat digitalizációját, átalakította a korábbi szokásokat a pandémia.

Vízi Elemér SJ: Apám Magyarországon született, anyám Romániában – miközben mindketten ugyanazon a helyen látták…

Mandiner
-
  Ma 15:39 Vélemény

Amikor 1918. december 1-jén kimondták Erdély egyesítési szándékát a román királysággal, autonómiát ígértek a nemzetiségeknek – amit aztán máig nem tartottak be.

Remekül működött a digitális nevelés a Nőtincsi Vár-lak Óvodában

Nool
-
  Ma 15:15 Belföld

Bár már fogadják a gyerekeket, az elmúlt hónapokban a Nőtincsi Vár-lak Óvoda is digitális neveléssel segítette a gyermekeket, és online tartották a kapcsolatot a szülőkkel. 

Újraindulnak az emlő-, méhnyak, vastagbél-és végbélszűrések Magyarországon

Index
-
  Ma 14:25 BelföldJárvány

Csak a járványügyi szabályoknak megfelelő, meghatározott számú beteget fogadnak a szűréseken egyelőre.

Koronavírus – Meghalt 7 beteg és 26-tal emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 7 idős, krónikus beteg, és 26-tal, 3867-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu szombat reggel. A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 524-re emelkedett. 2142-en már gyógyultan távoztak a…

Home school – ez a szörnyszülött távoktatás és digitális sem volt

Hódpress
-
  Ma 13:07 Karrier

A 21. században az ismeretközlésre épülő egyentanítás, vagyis az egyféle tananyag, egyféle haladás, egyféle számonkérés nem tartható.

Négyen kapnak vérplazmakezelést Magyarországon

Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének főigazgatója elmondta, a vérplazmakezelés egyelőre kísérleti szakaszban van, ami azt is jelenti, hogy nincs pontosan meghatározott protokollja.

Gyarmathy Éva: ez a szörnyszülött se nem távoktatás, se nem digitális

Infostart
-
  Ma 12:10 Belföld

Milyen hatásai vannak a koronavírus-járvány okozta különleges helyzetnek a különleges fejlődésű gyerekekre, illetve az oktatásra – ezt vizsgálta az mta.hu számára írt összefoglalójában Gyarmathy Éva klinikai és nevelés-lélektani szakpszichológus, a Természettudományi Kutatóközpont Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet…

Négyen kapnak vérplazmakezelést Magyarországon - Egyelőre kísérleti szakaszban van

Négyen kapnak vérplazmakezelést Magyarországon - Egyelőre kísérleti szakaszban van