Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 266 hír

Szentté avathatja a pápa az Európai Unió egyik alapítóját

Robert Schuman mélyen hívő katolikusként szolgálta az európai egység ügyét.

Kormányellenes megmondók: Gyurcsány Ferencnek az a célja, hogy az ellenzéket gyűrje maga alá, nem pedig Orbánt!

Elszólta magát Gyurcsány Ferenc Márki-Zay Péter szerint: nem győzelemre készül, hanem ellenzéki szerepre, de ott az első akar lenni.

A jóisten és a pápa útjai kifürkészhetetlenek?

ma7.sk
-
 Ma 10:17Külföld

A magyar kultúrharc örökké fortyogó üstjébe legutóbb egy amerikai katolikus hírportálon megjelent cikk dobott újabb cupákot. A National Catholic Register elsőként írt arról, hogy Ferenc pápa szeptemberi, magyarországi látogatása során egyetlen magyar közjogi méltósággal sem kíván találkozni.

Megkezdte a pápa az Európai Unió alapító atyjának szentté avatási eljárását

„Tiszteletre méltó” (Venerabilis Dei servus) címet adományozott Ferenc pápa Robert Schuman egykori német-francia politikusnak, aki kulcsszerepet játszott az európai egység megteremtésében. Hősi erényeinek elismerése az egyik első állomása a római katolikus egyház szentté avatási eljárásának.

2020 életműdíjasa lett Szent-Miklóssy Ferenc

Nyugdíjas kollégánk, volt szerkesztőnk és főszerkesztőnk, Szent-Miklóssy Ferenc szakmai tevékenységét díjazták a közelmúltban. Életműve valóban magáért beszél, hiszen egész életében az ismeretátadás, a kertészek munkájának segítése vezérelte. Évtizedeken át volt a Kertészet és Szőlészet rovatvezetője, elindította a Kerti Kalendárium…

Heti top: fékez a Mercedes-gyár, elhunyt Adamik Ferenc

Ismét fékezni kényszerült a Mercedes Kecskeméten Elképesztően felszerelt drogbarlangot buktattak le Kecskeméten Elhunyt a kosárlabda ikonja, a kiváló edző Adamik Ferenc Olyat posztolt a KEKO, amihez hasonlóért a Fidesz üti Karácsonyt Viszlát Iván! 30 éve az utolsó szovjet katona is elhagyta hazánkat Óriási felháborodást keltett a szakmában…

A hét embere: Lebó Ferenc szobrászművész formát ad az élettelennek

Kisalföld
-
 Ma 08:00Megyei

Adj a kezébe bármilyen élettelen anyagot, és életet ad neki. Lebó Ferenc szobrászművész alkotásai szerte a megyében megcsodálhatók, megörökítve és megőrizve történelmünk fontos és emlékezetes pillanatait. Két legfrissebb alkotása, a Győr-kereszt és a Győr 750 emlékérem kapcsán beszélgettünk vele.

Ferenc pápa Budapesten – mi lehet a háttérben?

A szeptemberi eucharisztikus kongresszusra érkező egyházfő diplomáciai menetrendje, illetve az arról szóló ellenőrizetlen hírek végigsöpörtek a hazai médián. Körüljártuk a felmerülő kérdéseket.

Amerikában forgatott Papadimitriu Athina és Bordán Irén

Magyar Nemzet
-
 Tegnap 16:53Bulvár

A két színésznő az M5 kultúrális csatorna Librettó című műsorában árulta el, milyen kalandokat éltek át a tengerentúlon.

Ferenc pápa a szentté avatás útjára helyezte Robert Schumant, Európa atyját

Telex
-
 Tegnap 16:48Külföld

Schumannak egy csodát kellene tulajdonítani ahhoz, hogy boldoggá, majd egy másikat ahhoz, hogy szentté avassák.

Ferenc pápa tevékenysége csak egy epizód volt?

Klubrádió
-
 Tegnap 15:06Vélemény

Könnyen lehet, hogy a Vatikánban ismét a konzervatív erők kerekednek felül a következő pápaválasztáson, de ez felelőtlenség lenne. Folytatódna az egyház hitelvesztése.

Gyurcsány Ferenc nem hagyhatta ki a sült pisztrángot sem

ATV
-
 Tegnap 14:56Belföld

A DK elnöke Tapolcán járt, és erről Facebook-oldalán is posztolt.

Gyurcsány Ferenc diétába kezdett? Árulkodó bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán

Blikk
-
 Tegnap 13:15Belföld

Bár feketén-fehéren nem jelentette ki, és az is lehet, hogy csak a mai napon figyel oda jobban a szénhidrát-bevitelre, úgy tűnik, Gyurcsány Ferenc diétára fogta magát.

„Megtudtam, hogy a fiam valójában a nagybácsim, mert a papám lefeküdt a barátnőmmel”

SzMo
-
 Tegnap 12:23Színes

A kommentelőket is nagyon megdöbbentette a megcsalt férfi története.

Megnyitotta kapuit a Ferenczy Múzeumi Centrum

Újra megnyitotta kapuit az idén 70. születésnapján ünneplő Ferenczy Múzeumi Centrum, a kulturális intézmény megújult arculattal, új honlappal mutatkozott be a jubileum alkalmából. A Ferenczy Múzeumi Centrum június 16-án tartott sajtótájékoztatóján Prosek Zoltán múzeumigazgató és Kigyós Fruzsina osztályvezető beszélt az idei…