Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 446 hír

Bicikliutas papírmunka – A helyiek együttműködését kéri a cecei önkormányzat

Feol
-
 Ma 07:40Megyei

Kerékpárút létesítéséhez és belvízelvezető árkok felújításához kéri a cecei önkormányzat a helyiek együttműködését.

Mi történne a Földdel, ha lemondanánk a húsról?

Rakéta
-
 Ma 07:00Tudomány

A Scientific Reports szaklapban megjelent tanulmány nem kevesebbet állít, minthogy amennyiben az amerikaiak elhagynák a húst az étrendjükből, évente kétszáznyolcvanmilliárd kilogramm szén-dioxidot megspórolnának a légkörnek. Összehasonlításképp ez nagyjából azt jelentené, mintha hatvanmillióval csökkentenék az…

Új városok nőnek ki a földből az oroszok óriási olajprojektje nyomán

Klímaválság ide, kibocsátáscsökkentés és fenntarthatóság oda, Oroszország számára továbbra is az olaj- és gázipar jelenti a legfontosabb bevételi forrást. A világ legnagyobb országának állandóan magas szinten kell tartania az energiahordozók kutatását és a kitermelést, ami csak újabb és újabb lelőhelyek folyamatos termelés alá vonásával…

Adattudósok és hivatásos együttérzők is lesznek a jövő szakemberei között

Ma a diplomához kötött szakmákra jellemző, hogy elavult módon állítják elő és közvetítik a szakértelmet. Elkerülhetetlen, hogy a jövőben átalakuljanak – mondta a Tudás.hu-nak Szakál Gyöngyvér. A Magyar Nemzeti Bank vezető szabályozási szakértőjével két neves brit kutató, Richard Susskind és Daniel Susskind: A szakmák jövője című, az Antall…

Megszüntethető az osztatlan közös földtulajdon

2020. december végén jelent meg az osztatlan közös tulajdonban lévő földek közös tulajdonának felszámolásáról szóló 2020. évi LXXI. törvény (a továbbiakban Foktftv.) részletes szabályokat tartalmazó végrehajtási rendelete a 647/2020. (XII. 23.) Kormányrendeletként.

Az univerzum egyik legnagyobb csodája, hogy ilyen régóta létezik az élet a Földön - vagy mégsem?

SzMo
-
 Tegnap 22:16Tudomány

Egy professzor szerint nem a vakszerencse, hanem a bolygó különleges éghajlat-stabilizáló képessége miatt létezhetünk egyáltalán.

Jobb volt a békési együttes 

Beol
-
 Tegnap 21:00Sport

Utolsó mérkőzését is lejátszotta a Liga Kupában az Optimum Solar-Békési FKC férfi kézilabdacsapata. Papp Bálint alakulata a hétvégi debreceni bajnokira gyakorolva, a Lajosmizsét múlta felül hullámzó teljesítményt nyújtva, ezzel pedig ötvenszázalékos teljesítménnyel tudta le a sorozatot.

Futsal: idegenben jutott hét gólig a fiatal vasi együttes

Budaörs Az NB II-es futsalbajnokság 17. fordulójában idegenben aratott magabiztos győzelmet a listavezető Haladás VSE II. fiatal játékosokat felvonultató csapata.

Jakab: A Jobbik az ellenzéki együttműködés centrumában van

Mandiner
-
 Tegnap 20:47Belföld

„Ez nem azt jelenti, hogy én vagyok a főnök, mert nincs főnök. Egyenrangú partnerek vagyunk” – szögezte le a Jobbik elnöke.

A legtöbb óriással már együttműködik a Honor

Origo
-
 Tegnap 19:38Infotech

A MediaTek, a Qualcomm, az Intel és az AMD is visszakerült a Honor partnerei közé.

Az Új Világ Néppárt együttműködne az Összefogással

Hírklikk
-
 Tegnap 19:00Választás

Dr. Pálinkás József elnök ma bejelentette, hogy az Új Világ Néppárt részt kíván venni az Összefogás által meghirdetett és a 2022-es országgyűlési választásokat elősegítő előválasztásokon. A párt nem tagja az Összefogásnak, azonban – tudomásul véve a jogszabályi kényszert – kész együttműködni vele. A pártnak több tucat jelöltje van a…

Erzsike néni kalandos 101 éve – Virtuálisan együtt az öt generáció

Vaol
-
 Tegnap 18:55Megyei

Januárban töltötte be 101. évét Erzsike néni Budapesten – miközben első ükunokája már a negyedik hónapjába lépett Jákon.

Borkóstolón bontják majd ki a földönkívüli palackokat

Magyar Nemzet
-
 Tegnap 18:42Recept

Egy év után tért haza a világűrből 12 palack francia bordeaux-i bor és több száz szőlővessző.

Földes Eszter bevallotta: „Féltem az apámat”

Év elején egy csapat új oktatóval töltötték fel azokat az állásokat, amelyek a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a korábbi tanárok felmondásával felszabadultak.