Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Nyílt levélben tiltakoznak a budapesti Dk-s polgármesterek a lakástörvény módosítása ellen

Nyílt levélben tiltakoznak a Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi polgármesterei a lakástörvény módosítása ellen.

Néptáncosok akkor és most a Magyar Állami Népi Együttes felvételein

Papageno
-
 Ma 16:03Kultúra

Évtizedes felvételek, archív anyagok a Magyar Állami Népi Együttes gyűjtésein, melyekből még ma is rengeteget tanulunk, táncosok, akiknek a táncaiból mi is merítkezünk. Megmutatják kedvenc felvételeiket: milyen forrásokból, mivé érik egy-egy mozdulat. Mátyás István „Mundruc” az egyik legismertebb, legplasztikusabban táncoló egyéniség volt…

Kutyák segítenek felkutatni egy veszélyeztetett teknősfaj egyedeit – videó

HVG
-
 Ma 16:03Infotech

Kutyák segítségével kutatják fel és vizsgálják meg egy veszélyeztetett teknősfaj egyedeit a kutatók az amerikai Illinois államban, hogy feltérképezzék a hüllők egészségére és élőhelyére veszélyt jelentő tényezőket.

Brawn: A fiatalok nem szívesen néznek meg egy kétórás versenyt vasárnap délután

A Forma-1 idén új lebonyolítási formát próbálgat, egész pontosan sprintkvalifikációs futamokat terveznek három helyszínen is. Ross Brawn az ilyen változtatások szükségessége mellett érvelt egy élő interjúban. Az első sprintversenyre a július 18-i hétvégére tervezett Brit Nagydíjon kerül sor. Brawn úgy véli, hogy ez remek adalék a…

Kajári Attila: a védőltás az egyetlen kiút

Zaol
-
 Ma 16:00Megyei

A jelenlegi világjárványból az egyetlen kiút a védőoltás, amellyel úrrá lehetünk a koronavírus fertőzésen, mondta lapunknak Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója. Ő maga már túl van mindkét oltáson, a családtagjai és a munkatársai nagy része is kapott vakcinát.

Egyszerűsödik az áfafizetés az online kereskedelemben

Duol
-
 Ma 16:00Megyei

Az e-kereskedelem európai uniós szabályozásában két lényeges változás lép életbe júliustól. Az Európai unión kívülről érkező, 22 eurót meg nem haladó értékű áruk áfamentessége megszűnik, de az áfafizetés egyszerűbbé válik.

Egymillió rákos megbetegedést diagnosztizáltak késve a járvány miatt

Delina
-
 Ma 16:00Egészség

A becslések szerint egymillió rákos megbetegedést diagnosztizáltak késve Európában a koronavírus-járvány miatt. Szakértők szerint duplán szenvedtek a rákbetegek az elmúlt egy évben.

Honfoglalás kori veret és középkori érmék kerültek elő egy Xi. kerületi építkezésen

PestBuda
-
 Ma 16:00Kultúra

Zajlik a feltárás a XI. kerületi Rupp-hegy lejtőjén, ahol a régészek egy építkezéshez kapcsolódóan vizsgálják át a területet. Bár a lelőhely alapvetően római kori, más korszakokból is előkerültek innen értékes tárgyak, például középkori pénzérmék, egy honfoglalás időszakából származó veret és egy II-III. századi épület alapjai is.

Újabb érem: bronzérmes a magyar nyílt vízi váltó Budapesten

Bronzérmet nyert Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf, a magyar váltócsapat nyílt vízi úszásban a budapesti vizes Európa-bajnokságon.

Minden negyedik fiatalt érinti a pándémia

Napi.hu
-
 Ma 15:54Belföld

A fiatal korosztályt is jelentősen érintette a Covid-19, akik közül a túlnyomó többségnek meg kellett ismerkedni az elmúlt hónapokban a különböző távoktatási és távmunka megoldásokkal.

Vizes Eb: nyílt vízi úszásban bronzérmes a magyar váltó

Bronzérmet nyert a Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar váltó a nyílt vízi úszók csapatversenyében a budapesti vizes Európa-bajnokságon.

Nyíltvízi úszás: bronzérmes a magyar váltó

Ez a magyarok harmadik érme a mostani Eb-n.

Vizes Eb - Nyíltvízi úszás: bronzérmes a magyar váltó

A magyarok a Lupa-tavon rendezett 5 kilométeres versengésben fokozatosan zárkóztak fel, a hajrában pedig az élen végző olaszok mögött Rasovszky a német és a francia záróemberrel küzdött az éremért: előbbitől öt tizeddel lemaradt, utóbbit pedig kettővel megelőzte. Ez a magyarok harmadik érme a mostani Eb-n. Csütörtökön ugyancsak…

Nyíltvízi úszás: bronzérmes a magyar váltó

Bronzérmet nyert a magyar váltó a nyíltvízi úszók 5 kilométeres csapatversenyében a budapesti vizes Európa-bajnokságon.