Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

„Auschwitzban nem volt múlt, nem volt jövő, csak az életben maradás számított” – Elolvastuk a világ legboldogabb em…

WMN
-
 Ma 18:00Könyv

„Néhány hétig el lehet élni élelem nélkül, néhány napig víz nélkül is, de remény nélkül, hit nélkül a többi emberben? Anélkül vége, összetörik az ember. Így éltük tehát túl. A barátság, az együttműködés segítségével. A reménnyel” – holokauszttúlélőként a százegy éves Eddie Jaku nemcsak annak élő tanúja, milyen borzalmakra képes az ember,…

A TSMC szerint 2022-ben is marad a chiphiány

IT café
-
 Ma 17:50Infotech

Gyakorlatilag a TSMC is osztja az Intel és a Foxconn korábbi véleményét, ezek alapján 2022-ben is kitart a globális chipválság.

Csak a Föld három százalékán maradt érintetlen vadon

Szibériában, Amazóniában, a Szaharában, Kanadában és Kongó őserdeiben néha még előfordul, hogy az őslakos fajok háborítatlanul élhetnek, de máshol ilyesmi már nem fordul elő. Ausztráliában egy talpalatnyi érintetlen vadont sem találtak. A folyamat még megállítható.

Döntött a Magyar Telekom az osztalékról és a sajátrészvény-vásárlásról

Ma tartotta meg éves rendes közgyűlését a Magyar Telekom, a pandémia miatt azonban nem a részvényesek, hanem – más társaságokhoz hasonlóan – az igazgatóság döntött a napirendi pontokban.

Cserhalmi György: “Mariska itt marad, ő halhatatlan”

Április 16-án meghalt Törőcsik Mari, a nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja.

Lecsukatta a bíróság a mohácsi késelő nőt

A Pécsi Járásbíróság pénteken letartóztatott egy mohácsi nőt egy hónapra felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette alapos gyanúja miatt. A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított április 14. napján a délutáni órákban, a csukott, de nem zárt ajtót kinyitva bement a sértett nő és testvére által üzemeltetett panzióba, ahol a személyzeti asztalon

"Itt maradok kifosztva, kiürített szívvel" - egy egri lány, aki visszajött a haláltáborból

Glamour
-
 Ma 16:27Bulvár

Éppen a 20. születésnapjára készült, amikor a német hadsereg 1944. mácius 19-én bevonult Magyarországra. "Körülöttünk forrongott a világ, Európa vérzett és könnyezett, de én nagy boldogságomban vak és süket voltam" - írta visszaemlékezése elején Lilly.

Élete végéig rács mögött marad a várpalotai kettős gyilkosság elkövetője 

A 42 éves férfi a Baglyas-szőlőhegyen megfojtotta korábbi élettársát, majd késsel megölte annak gyermekét is.

Döntöttek a várpalotai kettős gyilkosság ügyében

Elsőfokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték az elkövetőt.

Videóra vette, hogyan szexelt kiskorú gyerekével egy solti férfi - letartóztatásban marad, hiába fellebbezett

A láthatáson lévő kislányairól pornográf fényképeket is készített, amiket internetes alkalmazáson keresztül másnak is elküldött.

A veszély velünk marad

Hamis biztonságot ad sokaknak az a tudat, hogy ha már megkapta valamelyik vakcina első vagy második adagját, akkor felsóhajthat, megúszta! Boldogkői  Zsolt molekuláris biológus, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára azonban óva int mindenkit ettől.

Eeszi: még maradnak a szigorú szabályok

Kányai Róbert, az Eeszi igazgatója ezzel kapcsolatban kiemelte, januárban és februárban az ápolók és a bentlakók többség megkapta a védőoltást, az elmúlt hetekben pedig a fertőzés miatt kieső munkatársakat, átcsoportosításokkal sikerült pótolni. Az idősek látogatására azonban most még nincs lehetőség, továbbra is az eddigi, szigorú szabályok…

A Kreml szerint stabil maradt az orosz gazdaság

Az orosz gazdaság stabilitása az új amerikai szankciók ellenére is teljes mértékben biztosítva van - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak pénteken Moszkvában.

Döntött az Alkotmánybíróság, az Újpest FC-nek nem volt joga megváltoztatni a címerét

A testület alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a Kúria személyiségi jogi ítéletét.