Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

A fejed fogod: a pálinkafőzés is bekerült az általános iskolások tantervébe

A  7-8. osztályosok kémiaoktatásában ősztől már a javasolt tevékenységek között fog szerepelni “a pálinkafőzés tanulmányozása videofilm segítségével, a folyamat értelmezése” – írta meg a 444.hu. A 444-hez egy kémia tanár juttatta el az általános iskolai kémia tantárgy kerettantervét, melyet már ősztől alkalmazniuk kell a…

Pálinkafőzés a kerettantervben! Hurrá!

OLKT
-
  Ma 22:27 VéleményAlkohol

A pálinkafőzés is bekerült az általános iskola 7. és a 8. osztályainak a keret-tanterveibe! Egy olyan országban, ahol legalább egymillió alkohol-problémákkal küzdő ember él, ahol minimum 250.000 család mindennapi életét teszi tönkre a szesz.

Atlétika: fedett pályás világcsúcs női hármasugrásban

NSO
-
  Ma 22:08 Sport

A venezuelai Yulimar Rojas 15.43 méterrel új fedett pályás világcsúcsot állított fel női hármasugrásban pénteken egy madridi versenyen.

Újabb egy évet írt alá a Real Madrid a válogatott játékosával

Origo
-
  Ma 22:05 Foci

A 32 éves csatár 2022 nyaráig marad a La Ligát 24 forduló után egy ponttal vezető klubnál.

Smink nélkül buliztak a színésznők Gwyneth Paltrow partiján

Különös vacsorapartit tartott Gwyneth Paltrow: vendégeinek nem engedte, hogy kisminkelve érkezzenek.

Dárdaitól Klinsmannon át a káoszig: mi folyik a Herthánál?

Index
-
  Ma 20:59 Foci

Jürgen Klinsmann lemondása után csak fokozódott a zűrzavar a Bundesligában szereplő Herthánál. A kieső helytől most kicsit távolabb kerültek, de ettől még nem megnyugtató a helyzetük. Pedig pénz most már van bőven.

A pálinkafőzés is bekerült a kerettantervbe

A  7-8. osztályosok kémiaoktatásában ősztől már a javasolt tevékenységek között fog szerepelni "a pálinkafőzés tanulmányozása videofilm segítségével, a folyamat értelmezése" – írta meg a 444.hu. Fotó: MTI/Komka Péter Mint a kerettanterv felvezetésében írják,  "az élményközpontú tanításnak arra kell összpontosítania, hogy a…

A pálinkafőzés is bekerült a 7-8. osztályosok kerettantervébe

A 7-8. évfolyamon 17 órát fordítanak “A kísérleti megfigyeléstől a modellalkotásig” címet viselő témaköre, ahol a javasolt tevékenységek között szerepel a pálinkafőzés tanulmányozása videofilm segítségével, a folyamat értelmezése – szúrta ki az Index. Ugyanitt a víz vagy vörösbor desztillációjának bemutatása, a rózsavíz előállítása…

A londoni Szent Pál-székesegyházat akarta felrobbantani egy öngyilkosmerénylő-jelölt

888
-
  Ma 19:30 Külföld

Őrizetbe vétele előtt két, magát szintén terrorszimpatizáns házaspárnak kiadó titkosszolgálati tisztnek mondta el részletesen tervét, és tőlük kérte, hogy szerezzenek neki pokolgépet a tervezett merénylethez. Rosszul tette.

Egyszál köntösben fekszik egy ágyban Palvin Barbara!

Nuus
-
  Ma 19:18 Bulvár

Na jó, egy törölköző is van a fején.

A gyerekek kémiaórán pálinkafőzést tanulhatnak

24
-
  Ma 19:17 Belföld

Hetedikesek, nyolcadikosok: figyelem!

Atlétika: ez még nem a világvége – jön a fedett pályás ob

NSO
-
  Ma 18:39 Sport

Kerekes Gréta eddig sorozatban négy fedett pályás országos bajnoki címet szerzett hatvan gáton, de az ötödikért váratóan hatalmasat kell küzdenie Kozák Lucával.