Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Mikroműanyag-szűrőt házilag is készíthetünk, de jobb, ha kerüljük a műszálas anyagokat

Nincs bizonyítékunk rá, hogy a műanyag valaha is teljesen lebomlana, de azt már biztosan tudjuk, hogy idővel aprózódik, ahogy a mesterséges polimerek széttöredeznek. És arra is számos kutatás felhívta a figyelmet, hogy az így keletkezett mikroműanyagok már a bolygónk teljes felszínén megtalálhatók.

Génmódosított sereghernyókkal helyettesíthetik a permetszereket a növényvédelemben

Liner
-
 Ma 04:27Tudomány

A brit Oxitec biotechnológiai vállalat korábban szúnyogok, most pedig sereghernyók genetikai szerkezetét változtatta meg annak érdekében, hogy természetes úton elejét vegyék a kártevők elszaporodásának.

Megható videón, ahogy Hosszú Katinka meglátja az anyukáját miután újra bajnok lett

Hosszú Katinka arany-, Mihályvári-Farkas Viktória pedig ezüstérmet nyert hétfőn női 400 méter vegyesen a budapesti úszó Európa-bajnokságon.  Megható jelenet volt, ahogy győzelme után Hosszú Katinkának édesanyja gratulált a LED-falon keresztül, mivel az Eb-t a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezik meg.

Nem volt ember, aki ne irigykedett volna rá: véleménycikk az ország legvagányabb borászáról

Blikk
-
 Ma 03:40Vélemény

Volt Magyarországnak egy kemény, vagány, a szó legjobb értelmében vett igazi punk borásza: Szeremley Huba. A Badacsony, de az ország egyik legmenőbbje is volt.

Szeremley Huba élete utolsó napjaiban már csak enni kelt fel: földönfutó lett halála előtt a milliárdos borász

Blikk
-
 Ma 03:30Belföld

Nem sikerült Szeremley Hubának halála előtt tisztára mosnia a nevét. Valaha az ország egyik leggazdagabb embere volt, a hét végén mégis elfeledve, elszegényedve halt meg szigligeti otthonában.

„Annyi mindent megcsináltunk eddig helyettük, és így becsüli meg a kormány a munkánkat” – Egymásnak ugrasztotta …

Évtizedes barátságokat kezdett ki a Covid-járvány harmadik hulláma közben bejelentett béremelés a kórházakban. Szakápolók, szakasszisztensek, szülésznők irigylik az orvosok magasabb fizetését, és igazságtalannak érzik, hogy az ő bérükhöz érdemben nem nyúlt a kormány.

Mi jobb a babának: a kész bébiétel vagy a házi koszt?

Női NetCafe
-
 Tegnap 23:10Egészség

Az Archives of Disease in Childhood című lapban nemrég közzétett egyik tanulmány szerint a kifejezetten csecsemők számára elkészített, otthon főzött ételek nem minden esetben jobbak, mint a boltokban kapható bébiételek.

Oneplus 9 és 9 Pro: Azzá lett, amiket egykor gyilkolt

Telex
-
 Tegnap 21:30Infotech

Kultgyártóként kezdte, olcsón adott csúcstechnikát, sallang nélkül. Ma már drágán adja, és mindenben olyan lett, mint a vetélytársai. Vajon le tudja-e nyomni az elitklubot annak saját terepén a kínai márka, és le tudja-e küzdeni azt a pár gyengeségét, ami még megmaradt?

Bejelentették: a brit helyett már az indiai mutáns a domináns több angliai körzetben

Néhány angliai körzetben most már az új típusú koronavírus indiai variánsa az új fertőzéseket okozó domináns változat - mondta hétfőn Matt Hancock brit egészségügyi miniszter. A friss nagy-britanniai járványadatok ugyanakkor országosan továbbra is nagyon alacsony fertőződési és halálozási számokat tartalmaznak.

“Borzalmasan nézett volna ki”, ha az Eu egy hónappal Joe Biden amerikai elnök brüsszeli látogatása előtt megemelte vo…

Északhírnök
-
 Tegnap 21:03Belföld

“Borzalmasan nézett volna ki”, ha az Eu egy hónappal Joe Biden amerikai elnök brüsszeli látogatása előtt megemelte volna a Harley Davidson motorokra és más amerikai termékekre kivetett vámokat – vélte Bernd Lange, az Európai Parlament kereskedelmi bizottságának vezetője, hozzátéve, hogy az Egyesült Államoknak a csúcstalálkozón…

Erős lett az M1 processzoros Apple iMac

Origo
-
 Tegnap 20:38Infotech

A Geekbench tesztjein minden eddigi iMacet maga mögé utasított az új, M1 processzoros modell.

Nagoro: Egy hátborzongató japán falu, ahol babákkal helyettesítik az elhunytakat

Femcafe
-
 Tegnap 20:30Utazás

Élőket és holtakat is megformáz a babakészítő nő, aki egészen félelmetes falut hozott létre az elnéptelenedett területen.

„A magyar lett a titkos nyelv” – interjú a Fidesz egyetlen skót tagjával

Demokrata
-
 Tegnap 20:26Belföld

Gavin Duncan jellegzetes brit akcentussal beszél magyarul. Persze lehet, hogy a kiejtése inkább skótos, az azonban bizonyos, hogy Gav majdnem tökéletesen megtanulta a nyelvünket.

Videó: driftelni akart a budapesti autós, nagyon kínos manőver lett belőle

Index
-
 Tegnap 20:19Belföld

A kövérgáz megvolt, de a vezetési tudás hiányzott a sportautó sofőrjétől Budapesten.

Itt tart Amerika: Leszbikus szülők nevelték, katona lett a nőből

HírTV
-
 Tegnap 20:14Külföld

A Newsmax konzervatív amerikai televízió kommentátora, Greg Kelly - aki maga is szolgált katonaként - az amerikai hadsereg új toborzófilmjét elemzi.