Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 384 hír

Enyhén csökkent az építőipari termelés az euróövezetben és az Eu-ban novemberben

Alig volt érzékelhető a koronavírus-járvány okozta sokk az építőiparon novemberben: éves összevetésben enyhén csökkent, míg havi összehasonlításban emelkedett az építőipari termelés az euróövezetben és az Európai Unióban.

Jelentősen csökkent az új fertőzöttek száma Nagy-Britanniában

Origo
-
 21.01.12 23:32Külföld

Szakértők szerint ez még a karácsony előtti védelmi intézkedéseknek köszönhető, az oltási kampány hatása még ezután jön.

Közel 11 százalékkal csökkent a járműgyártás Romániában

Tavaly 10,67 százalékkal csökkent Romániában a járműgyártás, miután a Dacia és a Ford összesen 438 107 járművet szerelt össze dél-romániai üzemeiben - közölte kedden a román autógyártók egyesülete.

Jelentősen csökkent a nagy német autógyártók értékesítése tavaly

Jelentősen csökkent a nagy német autógyártók értékesítése tavaly, miután a koronavírus-járvány kirobbanása és a terjedését fékező intézkedések gyakorlatilag hónapokra megbénították a világgazdaságot, és bezárni kényszerültek egyebek között az autószalonok is. A kedden közzétett adatok szerint a legnagyobb német autógyártó, a…

Jelentősen csökkent a nagy német autógyártók értékesítése

A BMW eladásai 7,8 százalékkal, az Audié 8,3 százalékkal, míg a Volkswagen eladásai 15,1 százalékkal estek vissza a tavalyi év során.

A túlhalászat az óceánokban tárolt szén-dioxid mennyiségét is csökkenti

Élő bolygónk
-
 21.01.13 08:04Életmód

Egy friss kutatás arra figyelmeztet, hogy a nagy testű halak fokozott kitermelésével nemcsak az óceánok biológiai sokféleségét sodorjuk veszélybe, de egy olyan folyamatot is akadályozunk, amely a korábban becsültnél nagyobb szerepet játszik a légkör szén-dioxid-tartalmának csökkentésében.

Tavaly 10,67 százalékkal csökkent Romániában a járműgyártás

Összesen 438 107 járművet szereltek össze dél-romániai üzemekben.

A járvány hatására sem csökkent a vendéglátóipari cégek száma

Miközben a koronavírus tavalyi megjelenése a vendéglátóipari szektort sújtotta a leginkább, az érintett cégpopuláció nagysága nem változott.

Áresést és kínálatbővülést hozott az újlakás-áfa csökkentés

VG
-
 21.01.13 08:48Gazdaság

Az új lakások és házak országos kínálata 4 százalékkal nőtt tavaly október eleje, azaz a kedvezményes lakásépítési áfa bejelentése óta.

A járvány hatására sem csökkent a vendéglátóipari cégek száma

Miközben a koronavírus tavalyi megjelenése a vendéglátóipari szektort sújtotta a leginkább, az érintett cégpopuláció nagysága nem változott. A járvány hatása más mutatók alakulásában érhető tetten – derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adataiból.

Tavaly 10,67 százalékkal csökkent Romániában a járműgyártás

Mandiner
-
 21.01.13 09:04GazdaságRománia

Tavaly 10,67 százalékkal csökkent Romániában a járműgyártás, miután a Dacia és a Ford összesen 438 107 járművet szerelt össze dél-romániai üzemeiben – közölte kedden a román autógyártók egyesülete.

Negyedével csökkentek tavaly a SEAT eladásai

Negyedével csökkentek tavaly a SEAT autóeladásai világszerte.

Jelentősen csökkent a nagy német autógyártók értékesítése tavaly

Jelentősen csökkent a nagy német autógyártók értékesítése tavaly, miután a koronavírus-járvány kirobbanása és a terjedését fékező intézkedések gyakorlatilag hónapokra megbénították a világgazdaságot, és bezárni kényszerültek egyebek között az autószalonok is.

Koronavírus: 100 alá csökkent a halottak száma

Piac és Profit
-
 21.01.13 09:18Életmód

Ezúttal 1358 magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

Moody's: A 2008-as válságnál sokkal mélyebb a gazdasági visszaesés az EU-ban

Londoni makrogazdasági elemzők szerint valószínűleg túlságosan derűlátók voltak az euróövezeti gazdaság idei fellendülésre adott eddigi előrejelzések, mivel a korábbi változatoknál sokkal fertőzőképesebb koronavírus-variánsok terjedése miatt elhúzódhat a korlátozások feloldása.