Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 94 hír

Váratlanul nagy arányban csökkent a kínai export

HVG
-
  Ma 13:45 Gazdaság

A kínai export értéke novemberben 1,1 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban, s az USA-ba irányuló szállítások értéke 23 százalékkal esett vissza. Ha nem sikerül december közepéig megállapodni a kínai-amerikai kereskedelmi viták lezárásáról, hosszabb távon még komolyabb visszaesés várható.

Ehető kávéspoharakkal csökkentik a szemét mennyiségét

G7
-
  Ma 13:00 Életmód

Az új-zélandi nemzeti légitársaság kísérletképpen olyan poharakban szolgálja fel a kávét járatain, amelyeket az ital elfogyasztását követően meg lehet enni.

Ismét 4 százalékkal csökkenti műanyag palackjai súlyát a Coca-Cola Magyarország

A 2018-ban elért 4%-os palacksúlycsökkentés után, 2020-ban ismét 4%-kal csökkenti a felhasznált műanyag mennyiségét a Coca-Cola Magyarország. A cég 100 millió forintos beruházásának eredményeként éves szinten 600 tonnával kevesebb műanyagot használ majd fel, ami 24 millió PET palack súlyával egyenlő. A vállalat már ma is kizárólag…

Zsigó Róbert: dinamikusan fejlődik a magyar élelmiszeripar

Oldalas
-
  Ma 07:17 Életmód

Az erősödő magyar gazdaság és az emberek növekvő reáljövedelme a hazai élelmiszeripar lehetőségeit is bővítik, ugyanis idén csak az első félévben több mint 5 százalékkal nőtt az értékesítésük. A mezőgazdasági termelők számára ez rendkívül nagy jelentőséggel bír, mivel az erős élelmiszeripar stabil és kiszámítható piacot jelent számukra is –…

Nem mindegyik adó csökkentésére van szükség

Az Állami Számvevőszék elemzése szerint érdemi eredmények várhatók az adócsökkentésektől, az áfa mérséklése ugyanakkor – az utóbbi idők történései miatt – igencsak megfontolandó.

Csökkent Kína devizatartaléka

Portfolio
-
  Tegnap 10:26 GazdaságKína

Elemzők által vártál nagyobb mértékben csökkent Kína devizatartaléka novemberben.

A Coca-Cola karcsú palackokkal csökkenti plasztikfogyasztását

A cég 100 millió forintos beruházásának eredményeként éves szinten 600 tonnával kevesebb műanyagot használ majd fel, ami 24 millió PET-palack súlyával egyenlő.

SIM-kártyát csökkent a Vodafone

Hitelkártya méretű SIM kártya-tartóit fele akkora formátumra cseréli a Vodafone. Az intézkedéssel 50%-kal csökkenti a SIM kártyák előállításához felhasznált műanyag mennyiségét. Az újítás része annak a hosszú távú stratégiának, amely a nem alapvető műanyagok felhasználását igyekszik minimalizálni a vállalaton belül. 

Sikerült csökkenteni a munkanélküliségi rátát

Ötven éves mélyponton a munkanélküliségi ráta az USA-ban.

Csökkent a jövedelmi egyenlőtlenség

Magyar Nemzet
-
  19.12.06 14:30 Gazdaság

Átlagosan 151 250 forint volt a magyarok havi nettó jövedelme tavaly, amely a munkabér mellett az egyéb juttatásokat is tartalmazza. A havi összeg mintegy 14 ezer forinttal volt magasabb, mint 2017-ben.

Csökkent a német ipari termelés októberben

A várt növekedés helyett októberben csökkent a német ipari termelés havi összevetésben.

Csökkentették a Chelsea eltiltását – hivatalos

FociClub
-
  19.12.06 13:14 Foci

A Sportdöntőbíróság elfogadta az angol klub fellebbezését

Az ÁSZ elnöke szerint az ÁFA csökkentése nem mérsékeli az árakat

Az általános forgalmi adócsökkentések hatásait értékelte a fenntartható kifehérítési folyamat szempontjából az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb elemzése. Arra a következtetésre jutott, hogy az áfakulcs csökkentése az elemzett termékcsoportok mintegy felénél nem mérsékelte a fogyasztói árakat, ezért a további áfacsökkentés átgondolt…

Az áfa csökkentése nem a fogyasztóknak, hanem a vállalkozóknak kedvezett

Az általános forgalmi adó csökkentések hatásait értékelte a fenntartható kifehérítési folyamat szempontjából az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb elemzése és arra a következtetésre jutott, hogy az áfakulcs csökkentése az elemzett termékcsoportok mintegy felénél nem mérsékelte a fogyasztói árakat, ezért a további áfacsökkentés átgondolt…