Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 359 hír

Októberben csökkent a munkanélküliség az eurózónában - de a valóságban nem ilyen jó a helyzet

Októberben az EU-ban stagnált, az euróövezetben pedig csökkent a munkanélküliségi ráta, de mindkét régióban egy százalékponttal haladja még meg az egy évvel korábbit az  Eurostat szerdai jelentése alapján. A szám azonban megtévesztő, mert közben jelentősen nőtt a munkahelymegtartó állami támogatásban részesülők száma.

Koronavírus: a szakszervezet a téli szünet azonnali elrendelését kéri az iskolákban a kormánytól

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul rendelje el a téli szünetet mostantól annak eredetileg tervezett végéig, azaz 2021. január 4-ig.

Előrehozott téli szünetért lobbizik a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete!

A szakszervezet közleményében azt írta: az így kiesett napokat - nagyjából két hetet - június 16-ától 30-áig lehetne pótolni. Megítélésük szerint a szünet napjainak átszervezésével azonnal csökkenthető a mostani, egyre kockázatosabb téli időszakban a kontaktusok száma, és ezzel hatékonyan csökkenthető a vírus terjedése is. A…

Felére csökkent a Black Friday akciók alatt üzletekben vásárlók száma

Liner
-
 Ma 12:13Külföld

Az előző évhez képest 52,1 százalékos visszaesést tapasztaltak a hálaadás előtti hetekben szinte már hagyományosnak mondható Black Friday akciók során.

Csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben

Az EU-ban stagnált, az euróövezetben csökkent a ráta egy-egy százalékponttal.

Csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben

Az euróövezeti munkanélküliségi ráta a júliusban 8,7 százalékon elért két éves csúcs óta folyamatosan csökken.

CIB: tizedével csökkent a magyar cégek bevétele

A hazai vállalkozások bevétele átlagosan 11,4 százalékkal csökkent a koronavírus-járvány okozta válság kezdete óta, de a cégvezetők többsége fellendülést vár, és nem kényszerült elbocsátásokra - közölte a CIB Bank saját kutatása alapján.

NAIK AKI- csökkentek a termelői árak

A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 20 százalékkal 22 ezer tonnára csökkent 2020 január–augusztusában az egy évvel korábban külpiacon eladott mennyiséghez viszonyítva-írja a NAIK AKI agrárpiaci jelentése. A legfőbb partnerek Románia, Ausztria és Hollandia voltak. Romániába 11, Ausztriába 24 és Hollandiába 33…

Aggasztó: felmondási hullám indult Ausztriában – Csökkent a magyar vendégmunkások száma

Visszaesés tapasztalható az osztrák munkaerő-piacon, ezt pedig a kint dolgozó magyar munkavállalók is megérzik. Egyelőre a vendéglátóiparban is csak kisebb mértékben tapasztalhatók elbocsátások, azonban ha elmarad a síszezon, több ezer időszakosan dolgozó magyar maradhat munka nélkül.

Élőmunkaigény csökkentése bálabontó-kiosztó gépekkel

Magro
-
 Ma 10:03Gazdaság

A McHale által kínált C4 bálabontó-kiosztó sorozat Magyarországon is közkedvelt modellje a C460 típus, amely egy széleskörűen felhasználható munkagép, alkalmas szalmabálák bontására és kifújására, de használható hosszabb szálú szénabálák, illetve rövid szálú szenázsbálák kiosztására is.

Közösen követel fokozott járványvédelmet a szakszervezeti mozgalom a közszolgáknak

Mérce
-
 Ma 10:02Vélemény

A nyilatkozat súlyos hiányosságokra mutat rá az ő munkájuk és a Covid kapcsán.

Jelentősen csökkent az új fertőzöttek száma Komárom-Esztergomban

Kemma
-
 Ma 09:58Belföld

Szerdán az elmúlt napokhoz képest kevesebb embernél, 141 főnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést regisztráltak Komárom-Esztergom megyében.

Csökkent az orosz olaj- és gáztermelés

VG
-
 Ma 09:51Tudomány

Az idei év elejétől november végéig 470,16 millió tonna kőolajat bányásztak Oroszországban, 8,4 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál.

Négyszáz év után ismét gátakat építenek a hódok Angliában, és ez rengeteget segíthet az áradások csökkentésében

A hódok visszatelepítésének az a célja, hogy a térség folyóit helyreállítsák. Több mint négyszáz év