Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 87 hír

A kockázatok ellenére erős az OTP-papír

VG
-
 Ma 16:38Pénzügy

Továbbra is vegyesen ítélik meg a régiós pénzintézetek – köztük az OTP csoport – kilátásait a szakértők.

A szabálytalanságok ellenére is ragaszkodnak a 7-es cikk szerinti eljáráshoz

Az Európa Unió Bíróságának el kell utasítania az Európai Parlament 7. cikk szerinti eljárás megindításáról szóló állásfoglalásával szemben benyújtott magyar keresetet – ismertette Michal Bobek, az ügyben vizsgálódó főtanácsnok álláspontját a luxemburgi székhelyű bíróság.

A járvány ellenére is jobbak a gazdasági mutatók, mint 2010-ben

Magyarország finanszírozása nemcsak az idei évre, hanem a következő évekre is biztosított. Elegendő forrás áll rendelkezésre az ország működtetésére, a járvány elleni védekezésre és a gazdaság újraindítását szolgáló programok finanszírozására – ezekről beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter az Országgyűlés ülésén.

A járvány ellenére is jobbak a gazdasági mutatók, mint 2010-ben

A polgári kormány az elmúlt tíz évben leszorította az államadósságot – mondta a pénzügyminiszter.

Már Pintér Sándornál van az önkormányzati adóstop miatti tiltakozás

Legfőképpen a fővárosi kerületeket és a nagy megyei jogú városokat érinti az önkormányzati adóstop rendelet - mondta az InfoRádiónak a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségnek elnöke. Város- és kerületvezetők nyilatkoztak a keddi kormánydöntésről.

Megkapják teljes járandóságukat a korai nyugdíjaztatottak

Teljes nyugdíjat kapnak ettől a hónaptól kezdve mindazok, akik csődbe ment, átalakulóban levő vállalatokból szociális program alapján 2 vagy 5 évvel a teljes nyugdíjjogosultság előtt vonultak nyugállományba. Rájuk többé nem érvényesek az ún. büntetőpontok – erősítették meg a Tanjugnak a Munkaügyi, Foglalkoztatási és Szociálpolitikai…

A járvány ellenére nőtt a gazdák traktor- és gépvásárlási kedve

Alig érzékelhető, átmeneti hatást gyakorolt a mezőgazdasági gépek piacára a koronavírus. Az eladások értéke nőtt.

Az 50 napos éhségsztrájk és a Covid-19 miatt megromlott egészsége ellenére vissza kell mennie a börtönbe Naszrin Szo…

444.hu
-
 Tegnap 17:38Külföld

A több mint 30 év börtönre ítélt, Szaharov-díjas iráni emberi jogi aktivista férje szerint az ügyészség semmibe vette az orvosok utasítását, ami alapján 2 héttel meghosszabbították volna a nő eltávozását a Garcsak női börtönből.

Koronavírus-oltás: fontos, hogy ez a csoport is hamar megkapja

Valószínűleg világszerte a frontvonalban dolgozók és a 65 év felettiek kaphatják meg első körben a koronavírus elleni védőoltást. Van azonban még egy csoport, amelyet érdemes lenne előre venni a sorban.

Karikó Katalin a HVG-nek: számomra fontos, hogy minél hamarabb minél több ember megkapja a vakcinát

Karikó Katalin elmondása szerint sem a Magyar Tudományos Akadémia, sem a magyar innovációs miniszter nem gratulált még neki, de “ami késik, bizonyára nem múlik”. A biokémikus egy immunológussal együtt fedezte fel azt a módosított ribonukleinsavra épülő módszert, melyre alapozva készülnek most a legígéretesebb koronavírus-vakcinák.

A hatékony koronavírus-vakcina ellenére sem fog megugrani az olajkereslet egyhamar

Portfolio
-
 Tegnap 09:15Gazdaság

John Hofmeister, a Shell Oil korábbi elnöke szerint még akár egy évet is igénybe vehet, mire visszatérnek a koronavírus-járvány előtt megszokott olajfogyasztási szintek. Megváltoztak az utazási szokásaink, beleértve a nyaralást, a munkahelyi közlekedést és a repülést is, amik nem fognak csettintésre megváltozni. Emiatt pedig a hatékony…

A Védelmi Minisztérium reméli, Ukrajna 2021-ben megkapja a NATO-tagságra vonatkozó cselekvési tervet

A Védelmi Minisztériumban azt remélik, hogy Ukrajna 2021-ben megkapja a NATO-tagságra vonatkozó cselekvési tervet az Észak-atlanti Szövetség csúcstalálkozóján.

Rakovszky Zsuzsa életműdíjat kapott – Ferencz Győző laudációja

Librarius
-
 20.12.01 17:59Könyv

A Városmajor 48 Irodalmi Társaság alapítványi kuratóriuma idén harmadik alkalommal ítélt oda életmű díjat kortárs magyar írónak, Rakovszky Zsuzsának. A kuratórium elnöke Vörös T Károly, tagjai pedig: Csáki Judit, Csordás Gábor, Ferencz Győző, Márton László, Reményi József Tamás, Tunyogi László. Két éve Spiró György, tavaly pedig Végel…

Az elemzők a hibák ellenére indokoltnak tartják a Zólyom-Fülek vasútvonal 200 milliós modernizációját

Körkép
-
 20.12.01 14:24Határtalan

Elkészült a Pozsony-Kassa déli vasútvonalának modernizációjáról szóló hatástanulmány, amelynek jelenlegi legfontosabb része a Zólyom-Fülek közti 60 kilométeres vasút fejlesztése, amire az illetékesek 200 millió eurónál is többet akarnak költeni. Csakhogy a pénzügyminisztérium szakértői ismét közbeszóltak.   A projektet ugyan nem…