Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 387 hír

Norvég miniszterelnök: a NATO segíthet a klímaváltozás elleni küzdelemben

A NATO segíthet a klímaváltozás elleni küzdelemben - jelentette ki kedden Erna Solberg norvég miniszterelnök a NATO alapításának 70. évfordulójára összehívott vezetői találkozón Londonban.

Boris Johnson biztos abban, hogy az új brit kormány január 31-ig végrehajtja a Brexitet

A Johnson vezette Konzervatív Párt a péntek délutánra véglegessé vált adatok szerint több mint három évtizede példátlan mértékű győzelmet aratott a csütörtöki előrehozott parlamenti választáson. A 650 egyéni választókerület közül a konzervatívok 365-ben nyertek, vagyis 365 fős frakciót alakíthatnak a jövő kedden összeülő új alsóházban. A…

Erdogan egykori szövetségese és miniszterelnöke török ellenzéki pártot alapít

Népszava
-
  Ma 19:41 Külföld

Ahmet Davutoglu mellett 18 volt Erdogan-párti képviselő lép be a tömörülésbe.

Boris Johnson: az új kormány január 31-ig végrehajtja a Brexitet

Az új brit kormány „elsöprő erejű” felhatalmazást kapott a parlamenti választásokon arra, hogy végigvigye a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) folyamatát, és ezt január 31-ig, a Brexit jelenlegi határnapjáig végre is hajtja – mondta pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök.

Pellegrini szerint az EU-nak egységes álláspontot kell képviselnie a brexit-tárgyaláson

Ezt Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő jelentette ki a kétnapos EU-csúcs után tartott pénteki sajtótájékoztatóján. „Rossz hír ez az EU számára – először fordul elő a történelemben, hogy egy ország elhagy minket” – fűzte hozzá. Pellegrini szerint nagy rá az esély, hogy az új brit kormányfő, Boris Johnson akkora többséget szerzett a…

Tombol a bika – miért jó a tőzsdének a brit választás?

Az európai tőzsdék, főleg a londoni szép emelkedéssel ünnepelték a brit szavazás eredményét, a kereskedelmi háború forintjáról is érkeztek pozitív jelentések. A forint erős, a BUX is felment, főleg a Richter húzta. Miért aggódnak hát mégis a befektetők? Leginkább talán a skótok miatt.

Johnson: az új kormány január 31-ig végrehajtja a Brexitet

A konzervatívok az 1987-es választás óta nem értek el ilyen jó eredményt.

Az világos, hogy kilépnek, de most jön csak a neheze a Brexitről szóló tárgyalásokon

A Brexit nem olyan dolog, amit csak úgy el lehet intézni attól, hogy stabil parlamenti többsége lett a brit miniszterelnöknek. Ahogy Brüsszelben mondják, most csak a második fázis ideje kezdődik. A lényeget eddig csak a szőnyeg alá söpörték, és már ez is nehezen ment.

"Skócia nemet mondott a brexitre" - reakciók a brit választások után

Különböző hangsúllyal értékelték pénteken az előző napi előrehozott brit parlamenti választások eredményét az Európai Unió vezetői és a külföldi kormányok. A skótok elsöprő többsége kinyilvánította, hogy az Európai Unióban akar maradni - mondta hangoztatta Nicola Sturgeon skót miniszterelnök.

Pellegrini: Az EU-nak egységes álláspontot kell képviselnie a brexit-tárgyaláson

A nagy-britanniai előrehozott választások után, melyekre csütörtökön került sor, kulcsfontosságú, hogy az Európai Unió megőrizze az egységes álláspontját a további tárgyalásokon, amelyek az eddigieknél is nehezebbek lesznek. Ezt Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő jelentette ki a kétnapos EU-csúcs után tartott pénteki…

A Brexit margójára: akkor most ki is a populista?

888
-
  Ma 18:00 Külföld

A baloldal minden riogatása ellenére, hogy a brit gazdaság és társadalom össze fog zuhanni egy bármilyen brexit esetén: a font rég nem látott mértékben erősödött a biztos brexit hírére.

Johnson ígéri, végigviszik a Brexitet

Az új brit kormány "elsöprő erejű" felhatalmazást kapott a parlamenti választásokon arra, hogy végigvigye a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát, és ezt január 31-ig, a Brexit jelenlegi határnapjáig végre is hajtja - mondta pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök.

Kovács Zoltán twitteres akciója miatt jogi lépéseket fontolgatnak Brüsszelben

Az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország nem tartja kielégítőnek a magyar választ Kovács Zoltán államtitkár keddi Twitter-üzenetei ügyében. Ezt Tytti Tuppurainen, a finn kormány európai ügyekért felelős minisztere közölte pénteken Brüsszelben, hozzátéve, hogy a magyar válasz hiányos, nem foglalkozik a twitterezés tényével, és…

Gofriillatú esti barangolások Brüsszelben

Sonline
-
  Ma 17:30 Belföld

Brüsszel tulajdonképpen az a város, amely szinte sosem alszik, mindig ébren van és az emberek nem idegesek. Ezek voltak a legfőbb megállapításaim az ott töltött kettő és fél napos sajtóút során.

XXI. Század Intézet: Nem jár rosszul a brexittel Nagy-Britannia

Deák Dániel, a Xxi. Század Intézet vezető elemzője úgy vélekedett: a konzervatívok történelmi győzelmével azt üzenték a britek, hogy nem kérnek tovább a brüsszeli befolyásból.