Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 250 hír

Aktív tranzaciós időszakot vizionál a Deloitte a biztosítói piacon

Biztosító Magazin
-
  19.03.14 15:18 Gazdaság

A közép- és kelet-európai régió biztosítási szektor teljesítményét az utóbbi időben stabilitás és növekedés jellemezte: a bruttó díjbevételek jelentős mértékben növekedtek a kárkifizetések növekedése mellett is. Ezeket a pozitív tendenciákat jelentősen támogatta a gazdasági növekedés és a javuló munkaerőpiaci körülmények.

Érdemes mielőbb bejelenteni a szélvihar okozta károkat

Mindössze két munkanapjuk van az országon hétfőn végigsöprő szélvihar károsultjainak arra, hogy bejelentsék biztosítójuknál a kárigényüket - figyelmeztetett a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.

CLB: A szélvihar károsultjainak két munkanapon belül be kell jelenteniük a kárigényüket

Mindössze két munkanapjuk van az országon hétfőn végigsöprő szélvihar károsultjainak arra, hogy bejelentsék biztosítójuknál a kárigényüket - figyelmeztetett a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.

Biztosítási alkuszok: a fogyasztóbarát lakásbiztosítások piacán ne a díjverseny kerüljön előtérbe

GazdaságPortál
-
  19.03.13 14:18 GazdaságAlkusz

Az ügyfélbarát lakásbiztosítások jegybank által tervezett bevezetését úgy kellene megvalósítani, hogy az növelje a hazai lakásállomány jelenlegi 70 százalék körüli biztosítottságát, és ne kényszerítse díjversenyre a biztosítókat – mondta Sebestyén László, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (Fbamsz)…

Biztosítás 2019: Pálya szélére küldik külföldről a magyar biztosítókat?

Biztosító Magazin
-
  19.03.12 07:39 Gazdaság

Lesznek olyan piacra lépő innovatív cégek, amelyek a magyar biztosítók mostani költségszintjének akár a felével is működőképesek lesznek, és a pálya szélére szoríthatják a meglévő piaci szereplőket

MNB: Nő a biztosítási piac, de lemaradtunk az öngondoskodásban

Biztosító Magazin
-
  19.03.11 07:15 Gazdaság

Az öngondoskodási termékekben sajnálatos módon nőtt a lemaradásunk a jegybank által tavaly év elején felvázolt konvergenciapályához képest. Mint elhangzott, zajlik a Minősített Fogyasztóbarát Lakásbiztosítás, egy blockchain alapú banki-biztosítói technológia és a biztosítói garanciarendszer kialakítása is.

Mabisz: bazi nagy csúcsot ért el a biztosítási ágazat

Az ágazati gyorsjelentések szerint tavaly ezermilliárd forint fölé emelkedtek a biztosítási díjbevételek, ezzel történelmi csúcsot ért el a szektor – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). Kiemelték: a MABISZ jelenlegi tagjai összesen 1 042 milliárd forint díjbevételt könyvelhettek el 2018-ban, ami több mint nyolcvan milliárd forinttal, 8

Így teljesített tavaly a biztosítási szektor

Biztosítási Szemle
-
  19.03.08 13:00 Gazdaság

A Magyar Nemzeti Bank ma megjelent adatai is alátámasztják, hogy tavaly történelmet írt a biztosítási szektor: az éves díjbevétel először lépte át az 1000 milliárd forintos küszöböt, egészen pontosan 1024 milliárd forint volt. A szektor növekedése oroszlánrészben a nem-életbiztosítások bővülésének köszönhető. A biztosítóintézetek 2018. évi…

Soha nem volt még ennyi bevételük a biztosítóknak

Az ágazati gyorsjelentés szerint tavaly ezermilliárd forint fölé emelkedtek a biztosítási díjbevételek, ezzel történelmi csúcsot ért el a szektor – adta hírül a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Friss MNB-adatok: 73 milliárdos nyereség a magyar biztosítóknál

7,1%-kal 1024 milliárd forintra nőtt tavaly a magyar biztosítási szektor díjbevétele, a szektor adózás utáni eredménye pedig elérte a 72,9 milliárd forintot 2018-ban - közölte ma reggel a Magyar Nemzeti Bank. A növekedés féloldalas:...

Mabisz: Történelmi csúcson a biztosítási díjbevételek

Az ágazati gyorsjelentés szerint tavaly ezermilliárd forint fölé emelkedtek a biztosítási díjbevételek, ezzel történelmi csúcsot ért el a szektor, jelentette közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Történelmi csúcsot ért el a biztosítási ágazat

Az ágazati gyorsjelentések szerint tavaly ezermilliárd forint fölé emelkedtek a biztosítási díjbevételek, ezzel történelmi csúcsot ért el a szektor - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) csütörtökön az MTI-vel.

Történelmi csúcson a biztosítási díjbevételek

Az ágazati gyorsjelentés szerint tavaly ezermilliárd forint fölé emelkedtek a biztosítási díjbevételek, ezzel történelmi csúcsot ért el a szektor, jelentette közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Történelmi csúcson a biztosítási díjbevételek

Az ágazati gyorsjelentés szerint tavaly ezermilliárd forint fölé emelkedtek a biztosítási díjbevételek, ezzel történelmi csúcsot ért el a szektor, jelentette közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

A gazdaság növekedése és a biztosítási piac bővülése szorosan összefügg

A biztosítási szektor éves díjbevétel-növekedése tavaly ugyan gyorsabb volt a GDP bővülésénél is, a biztosítók termékfejlesztése azonban nem követi elég szorosan az ügyféligényeket és a lakosság, valamint a vállalkozások sem élnek kellő mértékben a lehetőségekkel.