Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Folytatódik a zselízi magyar alapiskola bővítése

Ahogy azt korábban megírtuk, a zselízi képviselő-testület még augusztusban határozott arról, hogy folytatja a magyar tannyelvű alapiskola bővítését. A még korábban elkezdett építkezési munkálatokra a zselízi honatyák 200 ezer eurót szavaztak meg a város költségvetéséből. Bár a koronavírus-járvány miatti távoktatás kedvezett volna a munkálatok…

Ursula von der Leyen: Vétó helyett az Európai Bírósághoz forduljanak a magyarok és a lengyelek

HVG
-
 Ma 14:22Gazdaság

Új elem jelent a költségvetési-jogállamisági vitában. Vezető néppárti politikusok szerint akinek gondja van a jogállamisági mechanizmus alkalmazhatóságával, annak az Európai Bíróságtól kellene kérnie ezzel kapcsolatos jogi állásfoglalást. A kérdésről az Európai Parlament vitázott, csütörtökön pedig a magyar és a lengyel kormányfő egyeztet…

Oszlopnak hajtott egy autó a XII. kerületben

Villanyoszlopnak hajtott egy személyautó Budapest XII. kerületében, a Kútvölgyi úton, a Virányos út találkozásának közelében. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, s a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakembereit és a mentőket. Az érintett szakaszon forgalmi akadályra kell számítani.

Árokba hajtott egy autó Kőteleknél

Árokba hajtott egy gépkocsi Kőtelek térségében, a hunyadfalvai elágazásnál. Csak a vezetője utazott a bajba került járműben, amelyet a kőteleki önkéntes tűzoltók áramtalanítottak.

Elképesztő siker: magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Aranyérmet nyert az idei Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC) a Kreinbacher Birtok Brut Classic 2016 Magnum pezsgője, de a somlói borászat két ezüstöt is elhozott.

„Abból nem indulhatok ki, hogy a magyar kormányfő bukásához szeretnék hozzájárulni átütő erejű drámával”

HVG
-
 Ma 14:17Kultúra

Závada Pál azt mondja, számára nehéz a jelenről írni, Az ember tragédiáját viszont továbbgondolta. Az ő színében Ádám félig-meddig diktátor, sőt kis túlzással a végén a mostani miniszterelnököt is bele lehet látni.

Minden meccset ajándéknak tekint a női kézilabda Eb-n a magyar csapat

Céljuk, hogy minél több meccset játszhassanak a tornán.

Hányan kerültek börtönbe Magyarországon állatkínzás miatt? Kikértük az adatokat

Lefejezték Rozit, a kecskét, kegyetlenül megkínoztak egy ebet Hartán. Ezek elkövetői a rácsok mögé kerülhetnek, ám az állatkínzók jellemzően enyhébb büntetéssel megússzák.

Magyar Posta: elsőbbséget biztosítanak az időseknek

A nyitást követő egy órában elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek.

Áder János visszadobta a családi gazdaságok törvényét

Adatvédelmi problémákat lát az elnök a családi gazdaságok helyzetét átíró törvényben.

Évente 50 nő veszti életét családon belüli erőszak miatt itthon: a helyzet súlyosabb, mint sokan hinnék

Felismerésre és változtatásra hív a november 25-én induló, idén az online térbe költöző kampány, a 16 Akciónap.

Szlovéniai karanténban a magyar férfi kosárlabda-válogatott, szerdán három új fertőzött bukkant fel

A válogatott orvosa szerint mindenkinek megvolt a két negatív PCR-tesztje a kiutazás előtt, de a legnagyobb óvatosság ellenére is bárhol, bármikor megfertőződhet az ember.