Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

A diplomáciai mentesség miatt úszott meg büntetlenül egy bolti verekedést egy nagykövet felesége Dél-Koreában

HVG
-
 Ma 06:51Külföld

Bolti lopással gyanúsították meg a dél-koreai belga nagykövet feleségét, aki emiatt nekiesett az eladónak. A diplomáciai mentességre hivatkozva ejtették az ügyet.

Engedélyezi a mulasztást az adóhatóság a járvány miatt – itt vannak a tudnivalók

Akik a koronavírus-járvány miatt nem tudják határidőben teljesíteni bevallási, beszámolási és adófizetési kötelezettségüket, és kérelmezik a késedelmes teljesítést, azt is kérniük kell az adóhatóságtól, hogy töröljék a késedelem miatt felszámított késedelmi pótlékot - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A késedelmi pótlék…

Viharos szél és zivatarok miatt is figyelmeztetést adtak ki keddre, továbbra is marad a borús, esős idő

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 22 fok között alakul, de az északkeleti tartósan csapadékos tájakon ennél hűvösebb is lehet.

Százak hunytak el a túlzsúfolt brazil börtönökben a járvány miatt

Jelenleg mintegy 688 ezer fegyenc van rácsok mögött, míg számuk tavaly 710 ezer volt. Állítólag, aki koronavírusos lett nem kapott megfelelő orvosi ellátást, csak fájdalomcsillapítót. 

Járvány miatt méltányolható igazolási kérelemmel elkerülhető a szankció

A számviteli beszámoló letétbe helyezése mellett a beszámolóra épülő bevallások benyújtásának és az azokhoz kapcsolódó adó megfizetésének határideje is május 31-e. Az adóbevallás határidőn túli benyújtása esetén elkerülhetők a szankciók a Pénzügyminisztérium közleményében foglaltak szerint.

Az időjárási kilátások miatt drágult a kukorica Amerikában

Chicagóban vegyes összkép, Európában pedig határozott mínuszok jellemezék a kereskedési napot hétfőn. Chicagóban a búza 0,6 százalékot vesztett értékéből, de a kukorica 1,4 százalékkal drágult. A szójabab kurzusa 0,1 százalékkal kúszott feljebb, a repce pedig stagnált. Párizsban a malmi búza 1,6 százalékot, a kukorica 0,2 százalékot, a repce…

Rengetegen haltak meg a túlzsúfolt brazil börtönökben a járvány miatt

Mintegy 450 rab és fegyőr hunyt el a koronavírus-járvány kitörése óta a túlzsúfolt brazil börtönökben - közölte hétfőn a G1 brazil hírportál.

Videón, ahogy néhány bója miatt menthetetlenül elakad egy robottaxi

A közelmúltban a Waymo elég határozottan nekiment a Tesla "önvezető" technológiájának, majd még határozottabban nekiment magának az "önvezető autó" kifejezésnek. Most az egyik kocsijuk viszont egy egészen ártatlan közlekedési helyzetben vesztette el teljesen a fonalat.

Nem bírságolnak a járvány miatt

A május 31-ig benyújtandó adóbevallások tekintetében a NAV elnézőbb lesz a koronavírus járvány miatt.

A bérrobbanás miatt magasabb lesz 3 százaléknál a jövő évi nyugdíjnövekedés

MFor
-
 Ma 05:26Gazdaság

Tavaly optimistább volt a kormány a nyugdíjkiadások középtávú alakulását illetően, ma már kisebbnek látja a kassza részesedését a GDP-ben.

Koronavírus: Anglia tovább enyhít, de óvatosságra intenek az indiai mutáns miatt

Tovább enyhítették a járványügyi korlátozásokat Angliában, de a kormány továbbra is óvatosságot kér az indiai mutáns terjedése miatt. Az angol turisták már tizenkét zöld kategóriás országba utazhatnak, ezek közé azonban egyedül Portugália került az uniós országok közül. Olaszország enyhítette a beutazási feltételeket.

A kislánya miatt élte túl Kertész Ágnes: Áder kegyelmével végre megmenekül a gyilkosok és rablók számára fenntartott f…

Három éve, 2018-ban egy emberként állt ki az ország a párját késsel nyakon szúró Kertész Ágnes mellett. A nagy szerelemnek induló párkapcsolat megromlott, Ágnes élete rémálommá vált. Végül a vád szerint kábítószert kevert a férje italába, majd megkéselte őt. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Elsőfokú riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt a meteorológiai szolgálat

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is. A riasztások által érintett területeket, járásokat az alábbi hivatkozáson elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon. Amennyiben az OMSZ…

Elsőfokú riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt a meteorológiai szolgálat

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is. A riasztások által érintett területeket, járásokat az alábbi hivatkozáson elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon. Amennyiben az OMSZ…

20 milliárd dollárt veszített Elon Musk a legutóbbi tévészereplése miatt

Liner
-
 Ma 00:40Külföld

Miközben első blikkre jó ötletnek tűnt a Tesla vezérigazgatójának Saturday Night Live show-ban való szereplése, később kiderült, óriási bevételektől esett el a produkció után.