Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

“Nem tett különbséget élet és színpad között” – Márkus Lászlóról nyílt online tárlat

Egy éve indította el virtuális kiállítás-sorozatát az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet. A legújabb tárlat a a Kossuth- és háromszoros Jászai-díjas Márkus László életművét mutatja be.

Súlyos büntetés jár, ha védett virágot leszakítunk – Vendégek vagyunk a természetben, viselkedjünk is úgy!

Eljött a tavasz, egyre többen merészkednek ki a szabadba. Sokan azonban nem képesek ellenállni a kísértésnek, ha meglátnak egy szép virágot vagy kedvesnek tűnő állatot. A Bors a Magyar Természetvédők Szövetsége segítségével járt utána, hogy túrázás közben mi szabad és mi tilos.

Simon Márton lesz a vendég a Szalon következő online eseményén

Holnap 123. estjével folytatódik a Szalon online programsorozata. Ezúttal a költészet napjához kapcsolódva a költészeté lesz a főszerep, a meghívott vendég a költő és műfordító, Simon Márton lesz. A Helikon Zsebkönyvek 99. kötete egy különleges antológia: Simon Márton, a népszerű fiatal költő 99 híres (vagy épp nem annyira híres) magyar költő…

Hosszú lesz a baba haja, ha ég az anya gyomra?

NLC
-
 Ma 10:04Életmód

A népi hiedelmeket a mai napig halljuk, hol a nagymama, hol pedig egy anyatárs hozakodik elő azzal, hogy mit lehet kideríteni a babáról már terhesség alatt csak abból, hogy hány szeplő jelent meg az orrunk hegyén.

Tűéles időzítésen múlhat a nyári turizmus sorsa: ez lesz a legfontosabb Magyarország szempontjából

Amint megvan az egységes és mindenki számára elfogadható, átlátható beutazási szabályrendszer, megindulhat a Magyarországra irányuló turizmus – írja a Világgazdaság.

Prezentáció, videós tananyag és élő, online óra a Nébih Oktatási Programjának újdonságai között

Élő, online tanóra „szolgáltatással” és több új, óvodás és általános iskolás korosztályoknak szóló anyaggal is bővült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Oktatási Programja. Az ingyenesen letölthető edukációs tartalmakkal a hivatal mindenkori célja a pedagógusok munkájának segítése és a tanórák színesítése. Újdonságként…

Történelmi pillanat: női főszerkesztője lesz a világ egyik legnagyobb hírügynökségének

A 170 éve működő Reuters hatalmas változáson megy keresztül: a közel 2500 újságírót foglalkoztató lapnak az MTI információi szerint női főszerkesztője lesz. A pozícióra Alessandra Gallonit nevezték ki.

Ez van most Szellő István és Gubík Ági között

Femcafe
-
 Ma 09:45Bulvár

Úgy tűnik, most már végleg külön utakon folytatja Gubík Ági és Szellő István.

Ennyire lesznek védettek a tanárok az iskolák újranyitásakor a szakértő szerint

Ferenci Tamás biostatisztikus, a Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai Munkacsoport tagja szerint már átestünk a harmadik hullám tetőzésén.  "Ez persze nem azt jelenti, hogy a bajokon is túl vagyunk, a borzasztóan túlterhelt egészségügy miatt a lecsengés üteme is nagyon fontos lesz” - nyilatkozta Ferenci a Portolio.hu-nak.

Pihe-puha citromos fánk: a tésztája a joghurttól lesz ellenállhatatlan

Só&Bors
-
 Ma 09:32Recept

A gusztusos fánk egyszerűen készül, nincs szükség dagasztásra és kelesztésre, a tészta összeállítása után rögtön lehet sütni a pampuskát.

Nemzetközi együttműködéssel Ausztriában és Izraelben fogtak el két körözött bűnözőt a magyar rendőrök

Az izraeli férfi két embert megölt, amikor felgyújtott egy kaposvári lakást, a nőt pedig rablás miatt keresték a hatóságok.

Háromszoros apuka lesz Macklemore!

Starity
-
 Ma 09:23Bulvár

A rappernek hamarosan tovább bővül a családja, még egy kisbabájuk fog születni.

Hogyan lesz egy kutyából vakvezető?

Március 7-én született meg a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola legújabb generációja. Calgary kölykeinek szeme húsvétra ki is nyílt. Egyre többször keresik a kontaktust, szeretnek odabújni a plüssjátékaikhoz és bekucorognak nevelőik ölébe. A látásukkal együtt a hallásuk is kinyílt, ezért több babahangot adnak ki és érzékenyebbek lettek a…

Bivalyerősek lesznek a paradicsompalántáid ettől az ősrégi trükktől

Ripost
-
 Ma 09:15Életmód

Akármilyen igénytelennek is tűnik, bizony, a paradicsompalánta is szebben fejlődik, ha megfelelő gondoskodást kap! Nem kell semmi extrára gondolnod: nagyanyáink módszere tökéletes lesz, hogy erős, és sok termést adó növényeid legyenek!