Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 176 hír

Múzeumok éjszakája a Zsidó Múzeumban

A Múzeumok Éjszakáján a Rumbach zsinagógában rendezett Politzer Saga című családtörténeti kiállításuk filmjével és tematikus tárlatvezetésekkel várja június 26-án 22.00-tól a Magyar Zsidó Múzeum a látogatókat. Közleményükben így fogalmaznak: “Hagyományainknak …

Lezárult a nyomozás a férfi ellen, aki betonlapot dobott egy parkoló autóra Egerben

A 20 éves káli férfit több bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítják.

Múzeumok éjszakája Székelyudvarhelyen: középpontban a segesvári csata

Rendhagyó kínálattal várta az érdeklődőket szombaton a Haáz Rezső Múzeum, amely a járványügyi helyzet enyhülésének köszönhetően egy év kihagyás után megtarthatta a Múzeumok éjszakája című rendezvényét. A különleges alkalom központi központi témája az 1849-es segesvári csata volt. Bőven akadt szórakoz

Új gyűjteménnyel gyarapodott a Néprajzi Múzeum

Új, több mint 1300 darabos, kiemelkedő műtárgyakból álló gyűjteménnyel gyarapodott a Néprajzi Múzeum – közölte az intézmény.

Így működnek most az olasz múzeumok

Roadster
-
 Ma 06:00Kultúra

Néhány fontos, általános érvényű szabály van.

A járvány után megújult kiállításokkal nyitnak újra a szentendrei múzeumok

ContextUs
-
 Tegnap 21:51Kultúra

Kovács Margit felújított kerámiakútja is megtekinthető június 17. óta a Kovács Margit Kerámiamúzeumban.

Új múzeum főleg németekről leginkább németeknek Berlinben

Euronews
-
 Tegnap 17:52Külföld

A Kitelepítés, Kiutasítás és Megbékélés Dokumentációs Központja szeretné árnyalni a németek II. világháború után kialakult bűntudatos önképét azzal, hogy bemutatja, milyen szenvedéseken mentek keresztül a kisebbségi németek Európa keleti részén 1945 után.

Új kiállítóhelyet avattak a Vajda Múzeumban

Magyar Nemzet
-
 Tegnap 17:00Kultúra

Az érzések geometriája címmel nyílt meg Balogh László kiállítása a szentendrei Vajda Lajos Múzeum emeleti, Ikon kiállítóterében.

Őstörténetkutatási eredményekről a Csallóközi Múzeumban

ma7.sk
-
 Tegnap 14:17Határtalan

A dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumban az Új eredmények a magyar őstörténetkutatásában című előadását hallgathatta végig a közönség, amelynek vendégelőadója Médiacsaládunk kollégája, Pomichal Krisztián volt. A beszélgetést Nagy Iván múzeumigazgató bonyolította le, aki etnológusként formált véleményt a témában.

Jön, jön, jön! Múzeumok Éjszakája Ajkán is!

Ajkai Szó
-
 Tegnap 12:07Megyei

Június 26-án újra Múzeumok Éjszakája az ajkai Városi Múzeumban! PROGRAMOK: Június 21-26. között egy játékos

Megnyitotta kapuit a Ferenczy Múzeumi Centrum

Újra megnyitotta kapuit az idén 70. születésnapján ünneplő Ferenczy Múzeumi Centrum, a kulturális intézmény megújult arculattal, új honlappal mutatkozott be a jubileum alkalmából. A Ferenczy Múzeumi Centrum június 16-án tartott sajtótájékoztatóján Prosek Zoltán múzeumigazgató és Kigyós Fruzsina osztályvezető beszélt az idei…

Idén nem marad el a Múzeumok éjszakája

Június 26-án rendezik meg a Múzeumok éjszakáját, amelyen országszerte koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal várják a látogatókat.