Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

A világ legmélyebb pontján tovább mérgez a Pet palack!

A Mariana-árokban is beazonosítható műanyag hulladékot találtak tudósok. A műanyag koncentrációja növekszik a mély tengerekben is. A Vajon mikor kapunk már észbe?

Wagner-napok a Müpá-ban – Világszerte ingyenesek

Montázs Magazin
-
  Ma 10:14 Zene

A Budapesti Wagner-napok 2006 óta páratlan nemzetközi sikerrel zajló eseménysorozata 2020-ban újabb jelentős mérföldkövéhez érkezik. A Müpa első alkalommal tesz mindenki számára ingyenesen elérhetővé egy teljes fesztiválnyi felvételt a Wagner-napok gazdag archívumából. Az intézmény Richard Wagner születésnapján, május 22-én…

Valódi alternatíva vagy csupán vágyálom a beltéri gazdálkodás világszintű megvalósítása?

Rakéta
-
  Ma 10:11 Tudomány

Az elmúlt időszak járványügyi helyzete miatt a beltéri gazdaságok egyre nagyobb figyelmet kapnak a tengerentúlon. A WWF legfrissebb tanulmánya ennek kapcsán felvázolja a modern gazdálkodási módszer lehetséges jövőjét.

Súlyosbíthat a világjárvány napjaink egyik legnagyobb problémáján

Femina
-
  Ma 10:06 Színes

Eldobott gumikesztyűk és maszkok szennyezik a Földközi-tengert.

A világ egyik legmérgezőbb helyén jártunk

24.hu
-
  Ma 10:06 Külföld

A ghánai Agbogbloshie-nál nincs mérgezőbb hulladéktelep a bolygón. Fillérekért dolgoznak heti hatszor 12 órát fiatal fiúk a gyilkos füstben. A problémának csak egy része, hogy a gazdagabb országokban kidobáljuk az elektromos eszközeinket, Afrikában ugyanis lesz egy második életük, mielőtt máglyára vetnék őket. Riport.

Világszerte szenvedtek el támadásokat egészségügyi dolgozók

Több mint kétszáz támadás érte az egészségügyi dolgozókat a járvány alatt, adja hírül a HRportál az AP hírügynökség nyomán.

A világ számos pontján arzénnal szennyezett lehet az ivóvíz

Magyar Nemzet
-
  Ma 09:48 Életmód

Svájci tudósok számos környezeti tényezőn alapuló globális kockázati térképet készítettek.

Hírfolyam: Csaknem 6 millió fertőzött világszerte, Szlovákiában csak 5 új eset van

ma7.sk
-
  Ma 09:32 Határtalan

Változó adatok, változó helyzet. Szokásos koronavírus-naplónkból minden lényeges kiderül.

Az Ipoly-menti vasút megmaradását kérik nyugat-nógrádi polgármesterek

infoVáros
-
  Ma 09:26 Megyei

Az Ipoly-menti vasút leépítésének megakadályozását kérik a kormánytól nyugat-nógrádi polgármesterek - közölte Balassagyarmat polgármestere az MTI-vel.

Koronavírus: 103 ezer új eset a világban

HáziPatika
-
  Ma 09:19 Egészség

Az elmúlt 24 órában több mint 103 ezer új koronavírus-fertőzöttet és mintegy 520 újabb áldozatot regisztráltak világszerte.

Ő a világ legjobban kereső női sportolója

Soha egyetlen női sportoló sem keresett még annyit egy év alatt, mint a Forbes magazin kimutatása szerint Oszaka Naomi. A japán teniszező 37,4 millió dollár bruttó bevételre tett szert.

Ezért támadnak az egészségügyi dolgozókra világszerte: durva fenyegetéseket is kapnak

Szóbeli fenyegetések, koronavírusos betegek ápolására szolgáló épületek felgyújtása, fizikai attrocitás: március óta a járvánnyal összefüggésben 208 alkalommal veszélyeztettek egészségügyi dolgozókat és intézményeket – közölte a Nemzetközi Vöröskereszt elnöke, Peter Maurer.

Pulykával a világ körül: vendégváró finomságok Amerikából

Blikk
-
  Ma 09:02 Bulvár

Ha idén a kialakult helyzet miatt nem jutunk el külföldre, akkor sem kell nélkülöznünk más országok tradicionális ízeit, elkészíthetjük őket mi is otthon. A pulykahús a nemzetek eledele, és rendkívül kedvelt a tengerentúlon. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya ezúttal az amerikai kontinens népszerű fogásait mutatja be.

Botrány: a világ legmélyebb pontján is mérgez a Pet palack

A Mariana-árokban műanyag hulladékot találtak az oda lemerülő kutatók. Ami pedig még szomorúbb a hírben, hogy a mikroszkopikus műanyag szennyeződést az óceán legmélyebb részén élő állatokban mutatták ki. Elképesztő felfedezésről számolt be Victor Vescovo felfedező, nyugdíjas tengerésztiszt, aki 10 ezer 927 méterre merült a világ…