Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 28 hír

Mennyibe kerül a koronavírus kezelése egy háromtagú szerbiai családnak?

Marinika Tepić, a Szabadság és Igazság Pártjának alelnöke tett közzé Twitter oldalán egy olyan számláról készült fotót, amely egy háromtagú koronavírusos család gyógyszerszükségletét tartalmazza  –

Sikerrel zárult a covidos kismama műtüdős kezelése

A betegség szövődményei miatt sürgősségi császármetszést kellett végrehajtani esetében a terhesség 34. hetében. A többszörös műtéten átesett és „műtüdő”-, azaz Ecmo-kezelésben is részesült édesanya és koraszülött kislánya is jól vannak. Szilvia ellátásában a Semmelweis Egyetem három klinikája vett részt: az Aneszteziológiai és…

A koronavírus kezelésében fontos mesterséges intelligencia fejlesztésében segített a Facebook

Facebook mesterséges intelligencia központja és a New York Egyetem egy közös program keretében olyan algoritmust fejlesztett, ami meg tudja jósolni a radiológiai felvételek alapján, hogy kinél lesz súlyos a COVID-fertőzés lefolyása.  Az algoritmus a felvétel alapján meg tudja gyorsan jósolni, hogy kinek lesz szüksége hamarosan kiegészítő…

Közműtartozás kezelésében segít a győri önkormányzat

Ugytudjuk
-
 21.01.21 13:59Megyei

Az 50 000 forint feletti, és 400 000 forint alatti közműhátralékot tudja kezelni a város.

Alapjogokért Központ: Meghatározó téma marad az EU-ban a járvány kezelése

Ha a bizottság erőtlen tárgyalási partner lesz a nagy gyógyszercégekkel szemben, az nagyon komoly, akár politikai kockázatot hordozhat magában.

Meghatározó téma marad az EU-ban a járvány kezelése

Budapest - A következő hónapokban is fontos marad az egészségügyi védekezés kérdése - vélekedett az Alapjogokért Központ projektvezetője a szervezet sajtótájékoztatóján.

A niche-ek kitöltésének szerepe a beporzók mezőgazdaságban történő kezelésében és a termesztésben

AgrárUnió
-
 21.01.21 12:03Mezőgazdaság

A beporzók a mezőgazdasági területeken nélkülözhetetlen szerepet játszanak a termesztésben, mivel ők biztosítják a megtermékenyítést azáltal, hogy a pollent a növények között szállítják.

Belebukhat a mongol kormány egy koronavírusos kismama méltatlan kezelésébe

Egy miniszter és a kormányfő helyettese már távozott, Uhnágín Hürelszüh miniszterelnök pedig kezdeményezte az egész kormány lemondását.

Innovatív fejlesztés az esővíz kezelésére

Élő bolygónk
-
 21.01.21 08:09Tudomány

Heves esőzések alkalmával a városok burkolt felületein nagy tömegű víz gyűlik össze, melynek elvezetése hatalmas kihívás. A burkolt felszínen ez a nagy mennyiségű víz utat tör magának, és az általa okozott károk, illetve következmények beláthatatlanok lehetnek. A problémára megoldást jelenthetnek egy magyar cég innovatív termékei.

Új gyógyszerforma segíthet a csontritkulás kezelésében

Szimpatika
-
 21.01.21 05:35Egészség

A Purdue Egyetem (West Lafayette, Indiana állam) gyógyszerészeti tanszékének kutatócsoportja sikeresen állította elő a humán kalcitonin stabilizált formáját.

Donald Trump elnökségébe került a koronavírus-járvány kezelése

RTL Klub
-
 21.01.20 21:06Bulvár

Adócsökkentés, sokáig szárnyaló gazdaság, az Iszlám Állam legyőzése, kereskedelmi háború Kínával. Csak néhány példa Donald Trump legfontosabb örökségéből. Mégsem ezek, hanem utolsó éve miatt marad emlékezetes az elnöki ciklusa. A koronavírus-járvány, valamint a rasszizmusellenes tüntetések kezelése az elnökségébe került. Sokat…

Most érdemes frissíteni a Google Chrome-ot, könnyebb lett a jelszavak kezelése

A Google már kiadta a Chrome böngésző 88-as verzióját, ami több apró, de fontos frissítést tartalmaz.

A terhességi cukorbetegség (gesztációs diabétesz) kezelése

WebBeteg
-
 21.01.20 14:35Egészség

Az esetek többségében a terhességi diabétesz visszafejlődik a szülés után, ám - mivel a kismama cukorbetegsége a magzatra is hatással van - fontos a mielőbbi felismerés és a megfelelő kezelés.

A karbonsemlegesség hatékony eszköz a klímakatasztrófa kezelésére

Élő bolygónk
-
 21.01.20 08:11Életmód

Egy új kutatás szerint néhány évtized alatt stabilizálódna a hőmérséklet, ha elérnénk a nettó zéró kibocsátást.

Kína elutasítja a koronavírus kezelésével kapcsolatos kritikákat, de “igyekeznek jobban teljesíteni”

Liner
-
 21.01.19 19:05Külföld

Kína kedden megvédte saját reakcióját a koronavírus-járványra, miután független szakértők szerint túl lassan intézkedtek a mára már kétmillió halálos áldozatot követelő vírus feltűnésére, de hozzátették, igyekeznek jobban teljesíteni.