Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 25 hír

Génmódosított fonálféreggel értek el áttörést egy örökletes ráktípus megismerésében

Rakéta
-
 Ma 08:30Tudomány

A magyar kutatócsoport egy nemzetközi együttműködés keretében új állatmodellt alkotott egy különös, örökletes ráktípus megismeréséhez, mellyel sikerült előállítaniuk a betegséget okozó Williamson-mutációt egy apró, mindössze egy milliméter hosszú fonálféregben. Eredményük új utakat nyithat a gyógyszerfejlesztésben.

Tudományos áttörés a magyar vakcinafejlesztés érdekében

Az angol mutáns vírust is vizsgálják az NNK Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában.

Tudományos áttörés a magyar vakcinafejlesztés érdekében

Az Egyesült Királyságban megjelent mutáns vírus variánst is vizsgálják a Nemzeti Biztonsági Laboratóriumban.

Tudományos áttörés a vakcinafejlesztés érdekében

Az NNK Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában a Dr. Kis Zoltán vezette munkacsoportnak sikerült az új variánst először kimutatniuk Magyarországon.

Tudományos áttörés: az angol mutáns vírust is vizsgálják az Nnk laboratóriumában

Az NNK veszélyes kórokozókkal foglalkozó Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában már 2020 márciusában sikeresen izolálták a SARS-2 koronavírust.

Tudományos áttörés a vakcinafejlesztés érdekében

Az NNK vizsgálja a koronavírus angol variánsát.

Még nem jött össze a nagy áttörés, kulcsszinten billeg a forint

Péntek reggel továbbra is 357 körül ingadozik a forint az euróval szemben, amivel nem jött még össze a nagy kitörés a magyar devizának, de nem sok hiányzik hozzá. A rossz hí, hogy megint fordulni látszik az euró-dollár, az amerikai deviza esetleges erősödése pedig megtorpedózhatja a forint kitörését is.

A magyar koronavírus-gyógyszer újabb áttörése

Az eddig állatkísérletek arra mutattak rá, hogy hatékony a magyar fejlesztésű koronavírus-gyógyszer, és a megelőzésre szintén alkalmas gyógyszert a tervek szerint az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) is benyújtják a törzskönyveztetés miatt.

Áttörés: százszázalékos pontossággal kimutatható lesz az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés – Már kifejlesz…

Blikk
-
 21.01.21 17:58Külföld

A Koreai Tudományos és Technológiai Intézetnek sikerült kifejleszteni egy olyan, mesterséges intelligenciát felhasználó vizelettesztet, ami képes kimutatni a prosztatarákot száz százalékos pontossággal. A kutatók elektromosjel-alapú ultrahangos bioszenzort használtak fel a mesterséges intelligencia mellett a projekthez.

Müller Cecília áttörést jelentett be a magyar vakcina fejlesztésében

Az országos tisztifőorvos a pécsi kutatók labormunkájáról számolt be, akiknek sikerült kitenyészteniük a brit mutáns koronavírus-törzset.

Müller Cecília örömhíre a magyar vakcináról: áttörés történt a pécsi laborban

Az operatív törzs csütörtökön is megtartotta online tájékoztatóját, azután, hogy Gulyás Gergely a kormányinfón ismertette a kormány döntéseit.

Sikertelen volt a DAX kísérlete a 14 ezer pontos szint áttörésére

Az Európai Központi Bank ma tartja kamatdöntő ülését. Az Airbus és a Thales 1,47 milliárd euró értékű szerződést nyertek el az Európai Bizottságtól új műholdak leszállítására a Galileo helymeghatározó rendszerhez.

Jó hírt közölt Müller Cecília a magyar koronavírus-vakcináról: tudományos áttörés a pécsi laborban

Müller Cecília az operatív sajtótájékoztatóján közölte: noha Magyarországon a környező országokhoz képest kedvező adatokról tudunk beszámolni, semmiképpen nem lazíthatunk az eddig meghozott és fenntartott intézkedéseken. Fontos meggyorsítani a védőoltások számát, jelentős előrelépés, hogy az OGYÉI engedélyezte az AstraZeneca…

Most dőlhet el a forint sorsa – Meglesz a nagy áttörés?

Szerdán tovább erősödött a forint, ezzel egy fontos szinthez ért el, hiszen ha innen kitartana a jó hangulat, akkor ki tudna törni a 360 körüli sávból. Ehhez még kellene egy-két napnyi erősödés, és akkor további tér nyílhatna meg lefelé az árfolyamban. Továbbra is érdemes fél szemmel az euró-dollár árfolyamot figyelni, hiszen azzal mozog…

Elképesztő áttörés jöhet: a tudósok ezzel a módszerrel megállíthatják az öregedést – Már tesztelik az eljárást!

Blikk
-
 21.01.20 16:24Bulvár

A jövőben embereken is alkalmaznák azt a kínai tudósok által kifejlesztett újfajta génterápiát, amellyel a szakértőknek sikerült elérniük, hogy az egerek öregedését megállítsák.