Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 42 hír

Sinumerik One Dynamics – új, robusztus technológiai megoldások a megfelelő mozgásvezérlés és termékminőség bizto…

CNC
-
 Ma 05:00Infotech

A Siemens NCU-SW szoftverének 6.14 verziójával három robusztus, kimondottan a CNC Sinumerik One számára fejlesztett technológiai csomag kerül a piacra.

Ez a 10 technológiai trend fogja meghatározni a következő évtizedet!

Az elmúlt években a mai világ egyik leggyorsabban növekvő vívmánya a Technológia. Ezek a fejlesztések a világ minden tájáról óriási segítséget jelentenek az emberiség számára, legyen szó banki, informatikai, egészségügyi és sok más területről.

Átalakítja éttermeit a McDonald's a Covid-19 miatt

NLC
-
 Tegnap 14:24Életmód

Várakozás és emberi kontaktus nélkül képzeli el a jövőt az egyik lánc.

Repedésérzékelő technológiával védené az autók szélvédőjét az Apple

Alapjárat
-
 Tegnap 11:41Autó-motor

Ezzel a módszerrel a járművel szemben elkövetett lopási kísérletek egy részét is azonosítani lehetne.

Hasít a technológiai szektor, gondban a telekommunikációs és a médiaipar

A telekommunikációs, média- és technológiai cégek (TMT) november elején vizsgált pénzügyi eredményei, illetve tőzsdei értékelései vegyes képet mutatnak, de néhány trend kiolvasható belőlük. A technológiai cégek értéke folyamatosan nő, miközben a telekommunikációs és médiaipari szektorban még mindig nem látszik a fény az alagút végén. A…

Miniveséket nyomtattak a 3D technológia segítségével

Nagy számú, stabil minőségű minivesét hoztak létre ausztrál kutatók a háromdimenziós nyomtatáshoz hasonló eljárást magába foglaló technológia révén.Az ausztrál Murdoch Gyermekegészségügyi Kutatóintézet (MCRI) és az amerikai Organovo nevű biotechnológiai vállalat közös kutatásának eredményei a Nature Materials című folyóiratban…

A mesterséges intelligencia nagyágyúitól tudhatjuk meg: ilyen hatással lesz az életünkre a technológia a jövőben

Az ember az első gépek megjelenése óta vágyik arra, hogy a technikai eszközöket humán képességekkel ruházza fel. A mesterséges intelligenciát ugyan a ma, de leginkább a jövő technikájának tekintjük, de akár már a nagyszüleink is találkozhattak kezdetleges csetbotokkal.

Magyar „műhelyből” érkezik egy új kipufogógáz emisszió mérési technológia

Új, fotoakusztikai elven működő gépjármű kipufogógáz emisszió mérési technológiát fejlesztett uniós támogatással a pécsi Energotest Kft. a dunaharaszti Contireg Mérnökiroda Kft. és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatóival együttműködve – derül ki az MTI tájékoztatásából. A három év alatt megvalósított új technológia utat nyit a…

Fémmentes kerámiapótlás XXI. századi technológia

Patika Magazin
-
 20.11.25 17:28Egészség

Jó minőségű pótlás semmiképpen nem képzelhető el az olcsóbb, szigorúan ideiglenes műanyag koronákból, mert azok sem szájállóságban, sem tartósságban nem veszik fel a versenyt a kerámiával. Előfordul, hogy a leggondosabb ápolás mellett is, csupán a használat következtében, teljesen elkopnak a fogak. Ebben az esetben csökken a…

A török hódoltság időszakát járja körbe a Pécs Története Alapítvány új kötete

PécsiStop
-
 20.11.25 14:12Kultúra

December 15-én jelenik meg a Pécs Története Alapítvány harmadik nagymonográfiája, mely a török hódoltság korszakában létező Pécset mutatja be 1543 és 1686 között.

Hasít a technológiai szektor, gondban a telekommunikációs és a médiaipar

A technológiai cégek értéke folyamatosan nő, miközben a telekommunikációs és médiaipari szektorban még mindig nem látszik a fény az alagút végén.

Új emissziómérési technológiát fejlesztett az Energotest Kft.

Új, fotoakusztikai elven működő gépjármű kipufogógáz emisszió mérési technológiát fejlesztett uniós támogatással a pécsi Energotest Kft. a dunaharaszti Contireg Mérnökiroda Kft. és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatóival együttműködve - közölte pécsi társaság az MTI-vel.

A legmodernebb, legizgalmasabb technológiai újítás valósul meg Vásárhelyen a Tram-train-nel

Vásárhely24
-
 20.11.25 08:38Megyei

Kék-sárga fehér színű lesz és két dolgot kell egyszerre tudnia, villamos és dízelmozdony, bonyolult és drága technológia amely olyan fejlődést hoz majd a helyiek életébe, amelyre még csak nem is gondolnak – hangsúlyozta Lázár János kormánybiztos.