Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 102 hír

Péntek este kezdődik a Gastroblues Fesztivál

Az esemény ugyan a járványhelyzet miatt zártkörű lesz, de élő, valós idejű közvetítések zajlanak mindennap 15 és 24 óra között az interneten és a televíziós csatornákon.

Online tartják meg a 28. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált

Új időpontban és rendhagyó körülmények között rendezik meg a 28. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált. A járványügyi rendelkezésekre figyelemmel, a július elejéről december első hétvégéjére halasztott fesztivált élő közvetítéssel kísérheti figyelemmel a közönség december 4-6-ig mindennap 15 és 24 óra között.

Debreceni szakemberek kaptak Pro Architectura díjat

A Debreceni Egyetem Műszaki Karának oktatói Pro Architectura díjban részesültek a lendvai Magyar Főkonzulátus épületének rekonstrukciójáért, valamint az intézmény Kassai úti campusán található Fenntartható Épületenergetikai Demonstrációs Központ tervezői is elnyerték az elismerő címet – tudatta a hirek.unideb.hu.

Gastroblues fesztivál – online koncertek három napon át

Új időpontban és rendhagyó körülmények között rendezik meg a 28. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált. A járványügyi rendelkezésekre figyelemmel, a július elejéről december első hétvégéjére halasztott fesztivált élő közvetítéssel kísérheti figyelemmel a közönség december 4-6-ig mindennap 15 és 24 óra között az interneten...

Pro Architectura-díj a főkonzulátus rekonstrukciójáért

Magyarországon kihirdették a 2020-as Pro Architectura-díj nyerteseit, melyek között az építészeti alkotás kategóriában díjban részesültek Nagy Márton Kálmán, Falvai Balázs és Török Dávid építészek is a Lendvai Magyar Főkonzulátus épületének rekonstrukciójáért, tette közzé az Építészeti Fórum. A Pro Architectura-díjat a magyar építészeti kultúra nép

Átmenetileg módosul a vonatközlekedés december 13-tól Székesfehérvár és Tapolca között

fmc
-
 Tegnap 10:54Megyei

Pályakarbantartási munkálatokat végez a MÁV december 13-tól január 8-ig a Szabadbattyán és Balatonfüred közötti vasútvonalon. Emiatt egyes járatok nem közlekednek, vagy módosított menetrend szerint járnak, illetve egyes szakaszokon vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

Megérkezett az ónos eső Székesfehérvárra – Óvatosan az utakon (videó)

Feol
-
 Tegnap 09:59Időjárás

Csütörtökön a délelőtti órákban megérkezett a már beígért ónos eső Székesfehérvár területére is.

Avartakarítás zajlik Székesfehérváron

Feol
-
 Tegnap 07:50Megyei

A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. folyamatosan dolgozik a közterületeken lehullott falevelek eltakarításán. Összehangolt, járat szerinti gyűjtést szerveznek kézi eszközök segítsége mellett, nagy teljesítményű szívógépek használatával.

Egy jobb világ reményében – A Jas Bhalla Architects nyertes pályaműve a Housing for a Better World pályázaton

A <em>Brick by Brick</em> brit ingatlanfejlesztő cég idén nyáron pályázatot hirdetett&nbsp;<em>Housing for a Better World</em> címmel, amire olyan pályaműveket vártak, amik globális problémákra reflektálnak lokális megoldásokkal. A szakmabeliekből és helyi lakosokból álló zsűri egy fiatal stúdió, a <em>Jas…

Teljes terjedelmében égett egy faház Székesfehérvár külvárosában

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül tizenkét négyzetméter alapterületű faház szerda délután a Székesfehérvár külvárosában húzódó Hosszúrét dűlőn. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd hozzáláttak a tűzoltási utómunkálatokhoz.

Gourmet Fesztivál 2021

Életmód hírek
-
 20.12.02 11:00Recept

Reméljük, 2021-ben újra megtartható lesz a Gourmet Fesztivál.

Online látható Tóth Luca fesztiváldíjas kisfilmje

November 30-tól bárki megnézheti Tóth Luca legújabb kisfilmjét, a Berlinalén debütált Lidérc urat. A rendező második függetlenfilmjét 2019-ben mutatták be és azóta közel 90 fesztiválon szerepelt, versenyprodukcióként pedig 12 jelölést váltott díjra.

Vörösmarty 220 – Versvideóval emlékezik a székesfehérvári társulat

December 1-jén született a magyar költőóriás, a Szózat megalkotója, a Csongor és Tünde mesevilágának megálmodója, a székesfehérvári színház névadója. A társulat versvideóval emlékezik Vörösmarty Mihály születésének 220. évfordulójára.