Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Ennyire jó fej a leendő amerikai külügyminiszter – Mutatunk egy videót!

Érthetően sokat foglalkoznak Magyarországon ezekben a napokban a leendő amerikai külügyminiszterrel, Antony Blinkennel, kiemelve, hogy magyar felmenőkkel is rendelkezik, s latolgatva, mire készülhet a magyar diplomácia. Hát, felkötheti a gatyát! Ami ugyanis a személyét illeti, habár vérprofi külügyér, nem lehet belepasszírozni a régimódi, merev…

Amerikai elnökválasztás: Trump jóváhagyta az átadás megkezdését

Donald Trump hivatalban lévő amerikai elnök jóváhagyta, hogy a hivatali átadás-átvételért felelős kormányügynökség megkezdje a kormányzati hatalom átadásának-átvételének hivatalos eljárását - tudatta maga Trump a Twitteren kedd hajnalban.

5 dolog, amit jó lett volna tudnom, mielőtt szabadúszó lettem

Bien
-
 Ma 07:31Életmód

Mindenki arra vágyik, hogy a munkában függetlenné váljon: ne kelljen idegesítő kollégákkal és zsarnok főnökökkel együtt dolgoznia és erőfeszítései gyümölcsét egyedül ő arathassa le. A szabadúszó lét, az önálló vállalkozás fantasztikus érzés, azonban az alábbi öt dolgot érdemes észben tartanod, mielőtt belevágsz.

Szakítás a nacionalizmussal: anti-Trump jöhet az amerikai külpolitika élére

Anti-Trump a külpolitikában – Európa szempontjából jó választás, hogy Antony Blinken lesz az Egyesült Államok új külügyminisztere – írja a német Handelsblatt. Az ő jelölése az jelzi, hogy Joe Biden szakítani fog az eddigi elnök nacionalista különutasnak nevezett politikájával. Washington vélhetően szorosabb szövetségre törekszik Európával.

Megkezdődhet az amerikai elnöki hatalomátadás

Trump kénytelen volt engedni a követeléseknek, egyre kevésbé tudja blokkolni Biden elnökségének beindulását.

Amerikai elnökválasztás: lezárult az újraszámlálás Michiganben, Biden megverte Trumpot

Michigan állam négytagú választási bizottsága hétfőn délután hitelesítette Joe Biden demokrata párti elnökjelölt választási győzelmét. A négytagú bizottság egyik republikánus tagja tartózkodott a hitelesítés megszavazásakor.

Amerikai elnökválasztás: Trump jóváhagyta a hatalomátadás megkezdését

Donald Trump hivatalban lévő amerikai elnök jóváhagyta, hogy a hivatali átadás-átvételért felelős kormányügynökség megkezdje a kormányzati hatalom átadásának-átvételének hivatalos eljárását - tudatta maga Trump a Twitteren kedd hajnalban.

Kreml: a Nyitott Égbolt egyezmény az amerikai kilépéssel elveszíti életképességét

Oroszország sajnálja az Egyesült Államok kilépését a Nyitott Égbolt egyezményből, amely az amerikaiak távozásával elveszíti életképességét – jelentette ki Dmitrij Peszkov (képünkön), a Kreml szóvivője. “Az Egyesült Államok kilépésével az egyezmény önmagában nyilvánvalóan elveszíti életképességét” – hangoztatta Peszkov, hozzátéve, hogy a…

Kreml: a Nyitott Égbolt egyezmény az amerikai kilépéssel elveszíti életképességét

Az amerikai kormányzat május 21-én jelentette be az egyezményből való kilépésre vonatkozó szándékát, amitől számítva fél évvel később a többi partner hivatalos értesítése nélkül is távozhatott volna.

Tanácsok, amiket bárcsak elhittünk volna az ősöknek

egy.hu
-
 Ma 06:29Életmód

Fiatalkorunkban lépten-nyomon hallottuk az idősebbek tanácsait az életre vonatkozóan – ezek közül némelyik már-már közhelynek tűnt, sokkal inkább legyintettünk rájuk, mintsem elgondolkoztunk volna rajtuk. Idővel visszatekintve mégis eszünkbe jut: lehet, hogy mégiscsak hallgatnunk kellett volna rájuk? 

Amerikai elnökválasztás - Washingtonban hivatalosan is megkezdődhet a hatalomátadás folyamata

Miután hétfőn délután Michigan állam választási bizottsága hitelesítette Biden győzelmét, az Egyesült Államok Általános Szolgáltatások Igazgatóságának (GSA) vezetője, Emily Murphy a levélben szabad utat adott Biden munkatársainak a hatalomátadás megindításához.

Már nagyon utaznának az amerikaiak: a figyelmeztetések kétmillióan ültek repülőre a hétvégén

A figyelmeztetések ellenére több mint kétmillió amerikai ült repülőre a hétvégén – közölte az amerikai repülésbiztonsági hatóság vasárnap. Az intézmény adatai szerint pénteken és szombaton

Nagy fenyegetést jelent a veszélyeztetett fajokra az amerikai vizek műanyag-szennyezettsége

Az elmúlt egy évtizedben 40 fajba tartozó több mint 1800 olyan tengeri állatról készült feljegyzés, amely életét veszélyeztető módon került kapcsolatba műanyaghulladékkal az Egyesült Államok partvonala mentén.

Amerikai külügyminiszter lehet Antony Blinkenből

A volt budapesti nagykövet félig magyar fiát jelölheti Joe Biden, ha beiktatják.