Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 281 hír

10 ötletes és egyszerű adventi naptár, házilag

Nosalty
-
 Ma 22:23Otthon

Hamarosan elérkezik advent első vasárnapja, egy héten belül pedig kinyílnak az adventi naptárak első ablakai. Nem csak csokis és cukorkás kalendáriumok léteznek, számtalan izgalmas "Csináld magad!" naptárötletet találhatunk az interneten.

Elvégezhetők a műtétek, visszatérhetnek a diákok – enyhítenek a csehek

Ismét elvégezhetik a tervezett műtéteket Csehországban, miután a koronavírus-járvány terjedésének lassulása következtében jelentősen csökkent a kórházakra nehezedő nyomás. Hétfőn több óvintézkedésen is lazítottak a csehek, miután az utóbbi két hétben mérséklődött a járvány terjedése. Szerdán az általános iskolák tanulói is…

Megérkeztek a rászoruló diákoknak szánt táblagépek Háromszékre

Két és fél hónappal a tanévkezdés után megérkeztek a rászoruló diákoknak szánt táblagépek Kovászna megyébe. Kiss Imre főtanfelügyelő kedden sajtótájékoztatón elmondta, 3473 táblagépet kaptak, ezek szétosztását már aznap elkezdték a 76 tanintézet között.

A sok hiányzás miatt online oktatják a 7-8. évfolyamos diákokat is

Az Operatív Törzs döntése alapján november 25-től december 2-ig a Bibó István Gimnázium hetedik és nyolcadik évfolyamán is digitális formában zajlik a tanítás.

Advent - Közeleg az első adventi vasárnap - Adventi koszorú ötletek

Alon
-
 Ma 19:30Megyei

Az adventi időszak a november 30-i András naphoz legközelebb eső vasárnappal kezdődik.

Hogyan ellenőrizhető egy idős személy kora a boltokban a vásárlási idősáv idején?

Több kérdés is felvetődött, többek között az is, hogy a boltokban miképpen ellenőrizhetik az idős személyek korát, mivel a kereskedő nem igazoltathat.

Elmaradnak idén a nagyobb adventi közösségi események Gyergyószentmiklóson

A járványügyi helyzet miatt szerényebbek lesznek idén az adventhez köthető közösségi események Gyergyószentmiklóson. A hagyományos, közös adventi gyertyagyújtás elmarad, az adventi vásár szegényesebb, a városi díszvilágítás viszont gazdagabb lesz.

Shane Tusup hasznos tanácsokkal buzdít szabadtéri edzésre a karantén idején

Nem kell kétségbeesni, amiért bezártak az edzőtermek, tétlenség helyett érdemes most előnyben részesíteni a szabadtéri sportokat. Shane Tusup néhány jótanáccsal is ellát, hogy mit tarts szemelőtt, amikor a szabadban sportolsz.

Kásler Miklós: A sport támogatása a járványhelyzet idején is fontos

A miniszter szerint az állam 16 kiemelt sportágat támogatott 2020-ban az olimpiai évre tekintettel 8,5 milliárd forinttal.

Elmaradnak az adventi programok, szűk körben gyújtják meg az első gyertyát

Rengetegen gyűltek össze tavaly decemberben, advent első vasárnapján, a Harruckern téren. Ezek a felvételek 2019 év végén készültek, amikor az adventi koszorú első gyertyáját gyújtották meg. Hasonló nyüzsgésre idén biztosan nem kell számítani, az ünnepi rendezvények ugyanis várhatóan elmaradnak. A szokásos eseményekből idén…

Kásler Miklós felhívta a figyelmet: a sport támogatása a járványhelyzet idején is fontos

A járványhelyzet okozta nehézségek a sportban is jelentkeztek, de a kormány igyekszik segítséget nyújtani a sport minden területén – közölte éves beszámolójában az emberi erőforrások minisztere az országgyűlés kulturális bizottságának keddi ülésén.

Kásler: a sport támogatása a járványhelyzet idején is fontos

A járványhelyzet okozta nehézségek a sportban is jelentkeztek, de a kormány igyekszik segítséget nyújtani a sport minden területén - közölte éves beszámolójában az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlés kulturális bizottságának keddi ülésén.

Kásler Miklós: a kultúra támogatása a járvány idején kiemelt cél

Az európai országok közül GDP-arányosan Magyarország támogatja a kultúrát a legnagyobb mértékben - hangsúlyozta éves meghallgatásán az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlés kulturális bizottságának keddi ülésén.

Így változtak a fizetések Európa országaiban a járvány idején

A Mastercard 2020-as, Az európai bankolási szokások fejlődése című tanulmánya rámutat, hogy a karantén időszakkal járó, mindennapi életünkben tapasztalt gyors digitalizációs folyamatok hatására jelentősen megnőtt a digitális banki megoldásokkal kapcsolatos érdeklődés Európa szerte.