Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 108 hír

Három kvótát szereztek a magyarok a szegedi kajak-kenu olimpiai kvalifikációs versenyen

Origo
-
 Tegnap 19:53Sport

A megszerezhető 18 tokiói indulási jogból így már 17 van zsebben a magyar csapatnak.

Három kvótát szereztek a mieink a szegedi kajak-kenu versenyen

Jövő héten Barnaulban Bodonyi András alakíthatja 18/18-ra a mérleget.

A közép-európai régió legmodernebb biobankját fejlesztik a Szegedi Tudományegyetemen

hirado.hu
-
 Tegnap 17:01Tudomány

Minőségi ugrás következik be az emberi szövetminták felhasználásával folyó kutatásokban, és a személyre szabott terápiák kidolgozásában a szegedi beruházásnak köszönhetően.

Tőle érdemes lesz tanulni: világhírű operaénekesnő oktat a Szegedi Tudományegyetemen szeptembertől

Blikk
-
 Tegnap 17:00Bulvár

Rost Andrea, Kossuth-, Bartók-Pásztory- és Liszt Ferenc-díjas világhírű operaénekesnő, a 2021/22-es tanévtől a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának Magánének Tanszékén oktat. Célja, hogy a leendő énekesek magas színvonalú, sokrétű képzést kapjanak, amellyel akár egy nemzetközi karriert is felépíthetnek.

Bejelentette Szita Zoltán leigazolását a szegedi kézilabdaklub

A MOL-Pick Szeged csütörtökön bejelentette, hogy jövő nyáron leigazolja Szita Zoltánt, a lengyel Orlen Wisla Plock válogatott kézilabdázóját.

„Már azelőtt érzed a vibrálást, hogy a lelátóra érnél.” – interjú Huszár Attilával, a szegedi Tiszavirág sportuszoda vezet…

Februárban adták át Szeged új, impozáns, több, mint 13000 négyzetméteres sportuszodáját. A Tiszavirág uszoda tervezésénél és kivitelezésénél a BIM-nek (Building Information Modeling) is nagy szerep jutott. Többek között erről kérdeztük az épület egyik tervezőjét, Huszár Attilát. 

Újra dobogón a szegedi gokartos testvérek

SzegedMa
-
 Tegnap 14:48Sport

A testvérpár fiatalabbik tagja, Ádám junior kategóriában a versenyhétvége vasárnapi időmérőjén Pole-pozíciót szerzett, Zalán egy műszaki hiba miatt csak a negyedik helyen végzett. A fiúknak egy nap három versenyt – elődöntőt, döntőt és szuperdöntőt – kellett végigcsinálniuk. Ádám jó lendülettel kezdte az elődöntőt, és apróbb hibák kíséretében,…

Önkénteseket keres a Szegedi Szabadtéri Játékok

Önkéntes segítőket keres a Szegedi Szabadtéri Játékok, Dóm téri és újszegedi játszóhelyére.

Szegedi betörő rendőrkézen

Szegedi betörő rendőrkézen Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság2021. 05. 13., cs - 09:07 A nyomozók elfogtak egy 19 éves helybéli férfit, aki idén áprilisban két üzletbe tört be Szegeden.

MI: Szegedi kutatók csodás eredményt értek el

Mínuszos
-
 Tegnap 05:33Infotech

A biológiai jelenségek folytonos, nagy felbontású elemzést teszi lehetővé a Szegedi Biológiai Kutatóközpont munkatársainak legújabb fejlesztése. Az új módszer segítséget nyújthat a szív- és érrendszeri megbetegedések vagy akár a daganatok molekuláris mechanizmusának a pontosabb megértésében. A Lendület Mikroszkópos Képfeldolgozó…

Kettős jubileumot ünnepel a Szegedi Tudományegyetem

Szellemi elődje, a kolozsvári jezsuita kollégium alapításának 440. évfordulóját és az egyetem Szegedre érkezésének centenáriumát ünnepli idén a Szegedi Tudományegyetem (SZTE). Rovó László rektor szerdán bejelentette: “440 éve az oktatás és a tudomány szolgálatában, 100 éve Szeged és a régió fejlődéséért” jelmondattal a szeptember 1-jén…

Kettős jubileumot ünnepel a Szegedi Tudományegyetem

Szellemi elődje, a kolozsvári jezsuita kollégium alapításának 440. évfordulóját és az egyetem Szegedre érkezésének centenáriumát ünnepli idén a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).

Kettős jubileumot ünnepel a Szegedi Tudományegyetem

Szellemi elődje, a kolozsvári jezsuita kollégium alapításának 440. évfordulóját és az egyetem Szegedre érkezésének centenáriumát ünnepli idén a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).

Történeti látványtárat alakítanak ki a szegedi Vármúzeumban

A látványtárat a először a kutatók vehetik igénybe, majd a tervek szerint a Múzeumok őszi éjszakáján mutatják be a nagyközönségnek.

Telefónia tárlattal nyit újra a szegedi informatikatörténeti kiállítás

A magyar telefónia mérföldköveit bemutató tárlattal nyit újra a Neumann Társaság Informatika Történeti Kiállítása szombaton a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában.