Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 65 hír

Online tartják az idei Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivált

KamaraOnline
-
  Ma 13:13 Cégvilág

Idén online tartják a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivált, amelyen tizenhét film vetítése mellett több kísérőprogram is várja az érdeklődőket november 24. és december 6. között.

Sokkoló információk: a tudósok szerint ilyen hatással lehet az agyra a koronavírus

A londoni kutatók a koronavírus egy újabb szövődményére figyelmeztetnek. Sok tünet sokáig fennállhat Akadnak olyan felgyógyult betegek, akik még hónapokkal később is észlelték magukon a tüneteket, mint például a fáradtságérzetet, vagy a szaglás is ízlelés lassú visszatérését. FRISS! Újabb 43 halálos áldozatot követelt itthon a koronavírus …

Aggasztó információt közöltek a tudósok: ilyen hatása lehet a koronavírusnak az agyra

Blikk
-
  Ma 11:26 Külföld

Azok, akik megfertőződnek a koronavírussal, sokan teljesen szövődménymentesen gyógyulnak ki belőle, sok esetben pedig tünetmentesek is. Ám, mint mindenben, itt is vannak kivételek.

Folyékony napelemet fejlesztettek ki

Tiszta Jövő
-
  Ma 02:37 Gazdaság

A napelemeket környezeti és energiatermelési potenciáljuk miatt már rendkívül széles körben alkalmazzák, és folyamatosan jelentenek be olykor-olykor futurisztikusnak tűnő ígéreteket, ami a napelemcellák előállítására alkalmazására vonatkozik.

Čaputová: Fontos, hogy a világjárvány idején hallgassunk a tudósokra

Zuzana Čaputová államfő szerint különösen fontos, hogy az emberek a világjárvány idején hallgassanak a tudósokra, a szakemberekre és az orvosokra. Ezt a keddi sajtótájékoztatóján jelentette ki, miután szakértőkkel egyeztetett az aktuális járványügyi helyzetről.

Čaputová szerint a tudósok véleményére oda kell figyelni

ma7.sk
-
  Tegnap 16:13 Határtalan

Zuzana Čaputová a média képviselői előtt emelte ki a tudósokkal való találkozó utáni legfontosabb prioritásokat.

Tudósoknak sikerült mikrohullámmal hidrogénné változtatni a műanyagot

NRGreport
-
  Tegnap 15:24 Gazdaság

Az Oxfordi Egyetem kémikusai megtalálták a módját, hogyan lehet a műanyag palackokat, zacskókat és egyéb műanyag csomagolóanyagokat tiszta hidrogénforrássá alakítani. Ez a hidrogén aztán tiszta üzemanyagként újra felhasználható.  

Valószínűleg a világ legapróbb hajóját sikerült elkészíteniük holland tudósoknak

HVG
-
  Tegnap 13:03 InfotechMoody'sMcDonald's

Az apró jármű olyan kicsi, hogy egy emberi hajszálban is elférne. A kutatók speciális 3D-s nyomtatási technikával állították elő a tárgyat és számos másikat.

Elindult a tüdőrákszűrő program tesztüzeme a szakrendelőben

Ittlakunk
-
  Tegnap 11:51 Budapest 13. ker

Önkormányzati forrásból épült ki 2017-ben a  Visegrádi utcai szakrendelő CT és MR Diagnosztikai Centruma. Most itt elindult a tüdőrákszűrő program tesztüzeme - írja az önkormányzat.A tüdőrák még mindig a vezető halálokok között van, ezért a tüdőrák-szűrést is beemelik a CT-vizsgálatok körébe. Ez jóval hatékonyabban mutatja ki a szervi…

Közel 800 millió forintból fejlesztették Kertváros közlekedését

Közleményükben azt írták: a panelházairól ismert pécsi Kertvárost új út köti össze a megyeszékhely délnyugati elkerülőútjával, megújult a városrész egyik fő közlekedési tengelyének jelentős része és új kerékpárutakat alakítottak ki. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program két pályázatán még az előző városvezetés által…

Röhrig Géza új filmjével érkezik a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

Origo
-
  Tegnap 09:22 Film

A járvány miatt online tartják az idei fesztivált november 24. és december 6. között.

Lehet, hogy tévedtek a tudósok, és nincs is semmi életnyom a Vénuszon

Hibázhattak az adatok feldolgozása során, így egyáltalán nem bizonyított a vénuszi foszfin létezése. Ez az a gáz, amely a tudósok szerint akár az élet jelenlétére is utalhat.

Csaknem nyolcszázmillió forintból fejlesztették a pécsi Kertváros közlekedését

Jelentős útfejlesztések valósultak meg, és javultak a kerékpáros közlekedés feltételei két, összesen csaknem nyolcszázmillió forint értékű beruházással Pécs legsűrűbben lakott városrészében - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

Nyolcszázmillió forintból fejlesztették Kertváros közlekedését, új bringautak is épültek

Jelentős útfejlesztések valósultak meg, és javultak a kerékpáros közlekedés feltételei két, összesen csaknem nyolcszázmillió forint értékű beruházással Pécs legsűrűbben lakott városrészében - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.     Közleményükben azt írták: a pécsi Kertvárost új út köti össze a megyeszékhely…

Csaknem nyolcszázmillió forintból fejlesztették a pécsi Kertváros közlekedését

Jelentős útfejlesztések valósultak meg, és javultak a kerékpáros közlekedés feltételei két, összesen csaknem nyolcszázmillió forint értékű beruházással Pécs legsűrűbben lakott városrészében – tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t. Közleményükben azt írták: a panelházairól ismert pécsi Kertvárost új út köti össze a…