Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 68 hír

Karácsony a múzeumban: ünnepi művek a Ludwigból

kultura.hu
-
 Tegnap 16:30Kultúra

A Ludwig Múzeum karácsonyhoz, adventhez, a bibliai születéstörténethez kapcsolódó ünnepi műveiből válogattunk.

A Rubik-kocka által inspirált alkotások kiállítása Tokióban

Librarius
-
 Tegnap 15:59Kultúra

Japán művészek – mások mellett a tokiói olimpiai stadiont tervező Kuma Kengo – készítettek a Rubik-kocka által inspirált alkotásokat a tokiói magyar nagykövetség kezdeményezésére; a kiállítás Takamado hercegnő, a császári család tagja jelenlétében nyílt meg kedden a tokiói Magyar Kulturális Intézetben. A projektet a tokiói magyar…

Online megtekinthetők a XVII. Országos Népművészeti Kiállítás győztes erdélyi pályamunkái

Az Emberi Erőforrás Minisztériuma, a Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége még januárban írt ki pályázatot.

Online megtekinthetők a XVII. Országos Népművészeti Kiállítás győztes erdélyi pályamunkái

Az Emberi Erőforrás Minisztériuma, a Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége még januárban írt ki pályázatot.

Út a „rézbőrű alkonyig” – Hamarosan megtekinthető a PIM új kiállítása

Képmás
-
 Tegnap 12:48Életmód

Különleges magyar indián világba csöppenhetünk a Petőfi Irodalmi Múzeum tervezett kiállításán. A Karl May-indián­regényeken felnőtt szülőknek és nagyszülőknek az indiánozás hallatán felcsillan a szeme, bár a mostani tizenévesek számára ez már nem igazán ismerős világ. Az indián mint metafora szólt a barátságról, a hősiességről, az…

Koronavírus: autós tesztállomás nyílik az Angyalföldi Sportközpontban!

Ittlakunk
-
 20.11.28 21:10Budapest 13. ker

December elsején, kedden reggel 8 órakor autós tesztállomás nyílik a XIII. kerületben.A tesztállomás hétfőtől szombatig 8-tól 14 óráig tart nyitva az Angyalföldi Sportközpont (behajtás a Lomb utca 45. felől) területén.Elérhető teszttípusok:PCR koronavírus teszt, garaton keresztüli mintavétel. Alkalmas karantén alóli felmentésre és…

Feketén-fehéren – Utcára néző kiállítás nyílt Balatonfüreden

LikeBalaton
-
 20.11.28 17:00Megyei

Feketén-fehéren – érzelmek színek nélkül címmel, különleges tárlattal lepték meg az érdeklődőket az ajkai Bánhelyi József és Horváth Orsolya fotóművészek. Képeiket az ablakok felé fordították a füredi Kisfaludy Galériában, így azokat, körbesétálva az épületet, az utcáról bárki megtekintheti december 13-ig.

II. János Pál pápa emlékét ápolnák az új kiállítással

Szoljon
-
 20.11.28 11:30Belföld

Nyertes pályázatnak köszönhetően kiállítóhellyé alakulhat át az egykori kenyérbolt épülete Jászkarajenőn.

Sokszínű Mamsze-tárlatanyag látható a Duna Menti Múzeumban

ma7.sk
-
 20.11.28 08:02Kultúra

A világjárvány alatt megtartott online tárlatnyitók után november 27-én ismét hagyományos megnyitó ünnepség részesei lehettünk a Duna Menti Múzeumban. A Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete - Mamsze a házigazda intézménnyel közösen állította ki a Duna menti anzix című színpompás anyagot.

Álmokat gyűjt a koronavírusról szóló kiállításához egy múzeum

A koronavírus-járvány alatti álmaik megosztására kérte fel a brit főváros lakóit a London Múzeum (Museum of London), amely a kanadai Nyugat-Ontariói Egyetemmel együttműködve nyitja majd meg új gyűjteményét a nyilvánosság előtt.

Újjáépített berlini palotában nyílik meg virtuálisan a múzeumkomplexum

hirado.hu
-
 20.11.27 20:41Életmód

A palotát 1950-ben lebontották, mivel a második világháborúban nagy károkat szenvedett, most az újjáépített palota fogadja be a múzeumot.

Hulladékcsökkentési hét a múzeumban

A november 21–29. közötti  szemléletformáló kampány célja, hogy felhívják a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, az anyagok újrahasznosításának fontosságára. A győri múzeum virtuális programjaival ösztönzi a győrieket, hogy az élhetőbb, tisztább környezet és a környezetkímélőbb életmód…