Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

A nagyragadozók már visszaköltöztek Magyarországra – mi a megoldás?

A nagyragadozók visszatérése Magyarországra új kihívásokat jelent az általuk lakott területeken élőknek és gazdálkodóknak. A WWF Magyarország a EuroLargeCarnivores LIFE projekt keretében európai példák és a magyarországi tapasztalatok alapján az együttélés megkönnyítésére terepi szakemberek részvételével négyrészes kézikönyvsorozatot…

Az első humán nagy sávszélességű, vezeték nélküli agy-számítógép interfészkísérlet

Az agy-számítógép interfész technológia gyorsan fejlődik, de jelenleg vezetékekre támaszkodik, ami komolyan korlátozza a mindennapi alkalmazásokban való felhasználását. Ez azonban hamarosan megváltozhat, mivel a kutatók nemrégiben befejezték egy nagy sávszélességű, vezeték nélküli idegi interfész első humán kísérletét.

Nagyot harap az EU az oltáspiacba

A Pfizer és a BioNTech gyógyszercégek bejelentették hétfőn, hogy a koronavírus ellen közösen kifejlesztett vakcinájukból, a Comirnatyból további százmillió adagot szállítanak az idén az Európai Uniónak, mert az EU lehívja a szerződésük szerinti opciót, és igényt tart erre.

Nagyon kapósak lettek a használt kocsik: ismét az élre tört a kis Suzuki

A magyar autóvásárlók számára a jelenlegi helyzetben leginkább a használt autók jelentenek megfizethető megoldást, ugyanakkor a piac egészén jelentős drágulásnak lehetünk szemtanúi – mind a tavalyi évhez, mind az eddigi 2021-es adatokhoz képest.

Csak a fagy el ne vigye: uniós oltalmat kapott ez a kiváló minőségű magyar gyümölcs

Az Európai Bizottság hétfőn oltalom alá vette a Budaörsi őszibarack elnevezést, ezzel 67-re emelkedett az uniós oltalomban részesült magyar földrajzi árujelzők száma. A földrajzi árujelzők használata komoly gazdasági előnyt jelent a termelők számára, hiszen jelentősen növeli a termék hozzáadott értékét - jelentette be az Agrárminisztérium…

Nem tartotta biztonságosnak a nyitást, otthomaradt a tantestület – Mindenki fegyelmit kapott

A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsó tagozatának oktatói – egy kivétellel – otthon maradtak, meg is kapták érte a büntetésüket – adta hírül a Népszava. Katonák fertőtlenítik a budapesti Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola épületét 2021. április 6-án,

Eb 2020: München, Bilbao és Dublin hétvégéig kapott haladékot

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétvégéig adott haladékot a nyári Európa-bajnokság három rendező városának, Münchennek, Bilbaónak és Dublinnak, hogy döntsön a nézők esetleges beengedéséről – írja az MTI.

„Kórház?” – 17 év után videóban mesélt a mentőtiszt az elhíresült telefonbeszélgetésről

A hangfelvét ugyan megmosolyogtató, de a mentésirányítás komoly munka, és a mentők igyekeznek mindenkinek segíteni.

Van jogosítványod és ügyfélkapud is? Ha igen, akkor nagyon jó hírünk van

Liner
-
 Ma 14:51Életmód

Egy rendkívül jó hír érkezett a lejáró jogosítványokkal kapcsolatban: a lejáró vezetői engedélyek meghosszabbítása ugyanis ezentúl ingyenes lesz azok számára, akik rendelkeznek ügyfélkapuval.

Müller Cecília: Nagyon úgy néz ki, hogy akár mind az öt vakcinából is szükség lehet egy harmadik emlékeztető dózisra

Az országos tiszti főorvos azt mondta, javulnak a járványadatok, ami az oltásoknak is köszönhető. Kiemelte, még mindig sokan vannak kórházban, és ugyan csökkent a teher az egészségügyi dolgozókon, de még mindig megfeszítetten kell dolgozniuk. A javulás annak is a jele szerinte, hogy húsvétkor is fegyelmezettek voltak az emberek.

Nem gyógyulni, lopni ment a nő a kórházba

Nem gyógyulni, lopni ment a nő a kórházba Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2021. 04. 19., h - 14:46 Éppen az elemelt tárcát akarta eltüntetni, amikor a győri kórházban szolgálatot teljesítő rendőr-logisztikus közbelépett.

Most vásároljon állampapírt, nagy nyeremény várja!

Aki most nyit számlák az Magyar Államkincstárnál az ügyfélkapun, hogy állampapírt vásároljon, 100 ezer forintnyi állampapír vásárlására fordítható utalványt nyerhet. Akinek van már számlája, de vesz még rá állampapírt, szintén nyerhet 50 ezer forintnyi állampapír-utalványt.

Elindul a Post-Covid-szindrómás ambulancia a gyöngyösi kórházban

Heol
-
 Ma 14:33Belföld

A koronavírusban szenvedő betegek 10-20%-nál elhúzódó panaszok jelentkeznek, melyek rontják a beteg életminőségét és munkaképességét. A Post-Covid szindróma az akut tünetek utáni 4-12. hétig, vagy ennél is tovább tarthat.

TikTok hasonmásától Rihanna is ugyanúgy sokkot kapott, mint mi

Glamour
-
 Ma 14:30Bulvár

Azért is szeretjük a TikTok-ot, mert tényleg bárki felkapottá válhat néhány óra alatt, ha valamilyen különleges tartalmat készít.

Vasúti sínekre dőlt oszlop ügyében nyomozott a komlói rendőrség

A rendőrök befejezték a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki teherautójával rádöntött egy oszlopot a vasúti sínre.