Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 263 hír

Kézre került Párizsban a ruandai népirtás egyik főbűnöse

A letartóztatással Párizs megkezdte vissza­fizetni a közép-afrikai országnak súlyos erkölcsi tartozását.

Tört-zúzott a pécsi templomban egy férfi - a bíróság most döntött a sorsáról

ATV
-
  Ma 13:04 Belföld

Többszörös visszaesőként elkövetett rongálás miatt két év szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly februárban tört-zúzott egy helyi templomban.

Tört és zúzott: milliós kárt okozott egy férfi egy pécsi templomban – Ez várhat most rá

Többszörös visszaesőként elkövetett rongálás miatt két év szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly februárban tört-zúzott egy helyi templomban.

Tört-zúzott egy elmeháborodott egy pécsi templomban

Többszörös visszaesőként elkövetett rongálás miatt két év szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly februárban tört-zúzott egy helyi templomban.   A Pécsi Törvényszék a nem jogerős ítéletet ismertetve azt írta, a harminckilenc éves férfi elrejtőzött a pécsi templomban, majd az épület zárása után megpróbált hozzáférni a

Szobrokat rongált meg egy pécsi templomban egy férfi

Origo
-
  Ma 11:14 Belföld

Lopni akart, közben több mindent összetört.

Élőben követheti a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Trianon 100 emlékműsorát és webkonferenciáját

NullHatEgy
-
  Ma 11:10 Kultúra

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Nke) június 4-én a Ludovika Tv-n sugárzott emlékműsorral, továbbá egy tematikus webináriumi emlékkonferenciával emlékezik a Trianoni Békediktátum 100. évfordulójára. Az előadások, amelyek 2020 őszén tanulmánykötet formájában is elérhetők lesznek, szekciókra bontva Itt tekinthetők meg. Az emlékműsort…

Két évet kaphat a pécsi templomrongáló

A Pécsi Törvényszék a nem jogerős ítéletet ismertetve azt írta, a harminckilenc éves férfi elrejtőzött a pécsi templomban, majd az épület zárása után megpróbált hozzáférni a perselyben lévő pénzhez és a kegytárgyakhoz, eközben összesen csaknem millió forintos kárt okozott. A férfi egyebek mellett szobrokat, szentségház-tartókat és…

Két év börtönre ítélték a férfit, aki tört-zúzott egy pécsi templomban

Szobrokat, szentségház-tartókat és üvegezett ajtókat rongált meg, csaknem millió forintos kárt okozott. A döntés nem jogerős.

Ámokfutó: bezárkozott a templomba, aztán törni-zúzni kezdett a pécsi férfi

A nem mindennapi esetben most született ítélet. Tavaly február 18-án zárkózott be egy pécsi templomba H. I., aki elképesztő ámokfutást rendezett ott. Az esetet a Pécsi Járásbíróság nem mindennapi közleménye részletezi. Ezek szerint miután a férfi egyedül maradt a templomban, a perselypénzt, illetve kegytárgyakat próbálta meg ellopni,…

A Színművészeti Egyetem vezetői megvédték a transzneműek jogaiért szervezkedő HÖK-elnököt

Egyetemi kiáltványukban tiszteletre méltónak nevezték, hogy saját HÖK-elnöki címéről a transzneműekért

Szétverte a templomot a pécsi férfi, börtönbe mehet

A Pécsi Járásbíróság a május 27. napján megtartott előkészítő ülésen a vádlottat rongálás bűntettében bűnösnek mondta ki, ezért őt, mint többszörös visszaesőt 2 év szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. 

Egyetemi klinika lett a Szent Rókus kórház

Június 1-től a Semmelweis Egyetem részeként, annak Szent Rókus Klinikai Tömbjeként működik tovább a Szent Rókus Kórház és Intézményei. Az integráció az oktatás és a betegellátás területén is fejlődést hoz - közölte honlapján az egyetem.

A tervek szerint haladnak a felújítási munkálatok a pécsi székesegyházban

Az ütemterv szerint halad a pécsi székesegyház tavaly ősz óta zajló, kormányzati támogatásból megvalósuló belső felújítása, ezért a bazilika épületét egyelőre továbbra sem látogathatják a hívek és a turisták - közölte a Pécsi Egyházmegye az MTI-vel.