Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 368 hír

Idén 21. alkalommal rendezik meg az Internet Fiestát – Hat előadással készül a könyvtár

Nyíregyháza
-
  Ma 15:48 Belföld

Idén 21. alkalommal rendezik meg az Internet Fiestát – Hat előadással készül a könyvtár

Bogdán László: legyen Nemzeti Gyásznap február 23.-a!

Tatárszentgyörgy, 2009. február 23. Magyarország Gyásznapja. Elvetemült gonosztevők megölték az 5 éves Robikát és édesapját. Bűnük csak annyi volt, hogy a bőrük barna volt, cigánynak születtek. Emlékezzünk az ártatlan áldozatokra, a roma gyilkosságsorozatban életüket vesztett embertársainkra. A gyűlölködés a legnagyobb gyilkos, egy ország…

„Én már megkaptam, hogy olaszliszkai gyilkos vagyok” – Bogdán László az új nemzeti konzultációról

Cserdi polgármestere szerint minden szegregáció káros, és egy cigány ember ugyanúgy szeretheti a hazáját, mint Vona Gábor.

Csaknem 2600 közreműködővel rendezik meg a nagyszabású táncháztalálkozót

Ez az UNESCO-listán szereplő és hungarikumnak nyilvánított táncház módszer nagy ünnepe.

Csaknem 2600 közreműködővel rendezik meg a nagyszabású táncháztalálkozót

Ez az UNESCO-listán szereplő és hungarikumnak nyilvánított táncház módszer nagy ünnepe.

EU-pénzből duplázták a pécsváradi német nemzetiségi bölcsőde férőhelyeit

Közel 210 millió forint értékben csaknem megduplázták a német nemzetiségi bölcsőde férőhelyeinek számát és új épülettel bővítették az idősek otthonát az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Pécsváradon.

Jó hangulatban telt a nemzetiségek bálja

Hiros
-
  Ma 09:02 Megyei

Báloztak a Kecskeméten élő, saját önkormányzattal rendelkező nemzetiségek. A már hagyománnyá vált nemzetiségi bált a Bajor Étterem és Vendégházban tartották tegnap este. Az összejövetel célja a kisebbségi kultúrák bemutatása és az összetartozás erősítése volt.

Együttműködési megállapodás a Magyar Nemzeti Múzeum és Alsó-Ausztria között

ProfitLine
-
  Ma 09:00 Gazdaság

Elsősorban Ferenc József király és Erzsébet királyné hagyatékára fókuszál a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) és Alsó-Ausztria tartományi kormányának művészeti és kulturális osztálya által csütörtökön Budapesten megkötött együttműködési szerződés, amelynek célja közös projektek, kiállítások megvalósítása.

A független magyar Bíróság ítéletét támadja Orbán a Nemzeti Konzultációval

Orbán Viktor által vezetett Magyarország kormánya a Nemzeti konzultáció keretében bírálva támadja meg a független magyar Bíróság jogerős ítéletet a gyöngyöspatai romáknak megítélt kártérítések ügyében. Hamarosan indul a kormány újabb nemzeti konzultációja, amelynek néhány kérdését már nyilvánosággra hozták. Mint az várható volt, a…

„Végtelen rétegek” a Pelikán Galériában

Feol
-
  Ma 07:50 Kultúra

Péntek este nyílt meg Péter Ágnes Munkácsy-díjas szobrászművész Infinite Layers/Végtelen rétegek című kiállítása a Pelikán Galériában.

Chansonok és Balladák címmel ad koncertet a Nemzeti Énekkar

Chansonok és Balladák címmel ad koncertet a Nemzeti Énekkar Somos Csaba és Kocsis-Holper Zoltán vezényletével szerdán az Olasz Kultúrintézetben Budapesten.

A Mi Nemzetink a Kecskeméti Katona József Színház

A MI NEMZETINK –   Ahogy már tavaly megírtuk, nemzeti minősítéssel tüntette ki a kecskeméti Katona József Színházat 2020. január 1-jétől Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere. Az intézmény új nevéről a város önkormányzata döntött 2020. február 13-án, melynek értelmében Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház néven…

La Liga: legyőzte a Valenciát, már a negyedik a Sociedad

NSO
-
  Tegnap 20:51 FociLa LigaValencia CF

A spanyol élvonal 25. fordulójában a Real Sociedad 3–0-ra nyert a Valencia ellen, és a negyedik, BL-indulást érő helyen áll a tabellán.

A nemzeti konzultáció súlyos vétség a társadalmi béke ellen!

A társadalomtudósok is elfogadhatatlannak tartják a nemzeti konzultációt, aláírásgyűjtésbe kezdenek. A Magyar Szociológiai Társaság Elnöksége csatlakozik a pszichológusok tiltakozásához a tervezett nemzeti konzultáció ellen, vette észre a 24.hu. A szervezet arra kéri a szociológusokat, hogy támogassák a kezdeményezést, és írják alá a petíciót. A…

Nyolcvanadik kiállításmegnyitónál tartanak a Nagykörű Galériában

Szoljon
-
  Tegnap 19:00 Kultúra

Nagykörűben már tíz éve működik a Nagykörű Galéria. A pénteki jubileumi kiállításmegnyitó óta Simon Éva és Szász József képeit lehet megcsodálni.