Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 202 hír

Bakondi György: a migráció további növekedése várható

Budapest - A közelmúltban Észak-Macedóniában egy kamionban 200 pakisztáni és bangladesi állampolgárt találtak.

Létrehozzák az Európai Egészségügyi Uniót

Az Európai Parlament délután megszavazta a koronavírus-járvány utáni uniós közegészségügyi stratégiát, benne az Ujhelyi István szocialista EP-képviselő által szorgalmazott Európai Egészségügyi Uniót. Ez minden uniós polgárnak, így minden magyarnak is biztosítaná az európai szintű egészségügyi ellátást.

Ujhelyi: siker az Európai Egészségügyi Unió megszavazása

Jelentős többséggel (526 igen és 105 nem, valamint 50 tartózkodás mellett) fogadta el az Európai Parlament mai plenáris ülése a koronavírus utáni időszakra vonatkozó közegészségügyi stratégiát, benne az MSZP által szorgalmazott Európai Egészségügyi Unió koncepciójával – erről Ujhelyi István EP-képviselő, a program felelőse számolt…

Az államfő EP-képviselőkkel egyeztetett az uniós támogatások lehívásáról

Zuzana Čaputová államfő pénteken az elnöki palotában találkozott azokkal a szlovák európai parlamenti képviselőkkel, akik aláírták a Szlovákia történelmi esélyhez jutott című felhívást. A megbeszélés fő témája az uniós támogatások lehívása volt. Az államfő erről a közösségi hálón tájékoztatott.

Az EP állásfoglalást fogadott el a járvány utáni uniós közegészségügyi stratégiájáról

Le kell vonni a koronavírus-járvány tanulságait, és az európai "egészségügyi unió" létrehozásával sokkal szorosabbra kell fonni a tagállami együttműködést - szögezték le az Európai Parlament (EP) képviselői pénteken, az EP brüsszeli plenáris ülésén a járvány utáni uniós közegészségügyi stratégiáról elfogadott állásfoglalásukban.

Egészségügyi uniót hozna létre Európában az EU

Az Európai Parlament az 526 szavazattal, 105 ellenszavazat és 50 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban lefekteti a koronavírus-járvány utáni uniós közegészségügyi stratégia alapelveit - derül ki az Európai Parlament közleményéből.

Orbán Viktor költségvetési vétóval fenyegeti az Uniót, ha jogállamisági feltételekhez kötik a támogatást

Hogy jelezze, mennyire komolyak a szándékai, parlamenti határozatban szólíttatná fel magát a vétóra. Országgyűlési határozatban szólítaná fel a kormányt a Fidesz-KDNP parlamenti többsége, hogy ne fogadja el az EU hétéves költségvetését és a koronavírus utáni helyreállítási alapot, amíg jogállamisági feltételekhez kötik a támogatást; civil…

PM: igazságos forráselosztást az unióban!

TőzsdeFórum
-
  Tegnap 18:07 Cégvilág

Az uniós helyreállításnak politikamentesnek kell lennie.

Az Európai Unió jó válsága

VG
-
  Tegnap 18:03 Gazdaság

Szinte az összes tagállamnak sikerült elég alacsony szinten stabilizálnia a fertőzöttség mértékét.

Szövetségi politikával állítható helyre az egyensúly az unióban

hirado.hu
-
  Tegnap 17:33 Külföld

Történelmi és kulturális okai vannak, hogy Nyugat-Európában mind gazdaságilag, mind kulturális és politikai értelemben lemaradó térségként tekintenek Kelet-Európára.

Gulyás Gergely: az eredményességet tekintve, Magyarország az uniós tagállamok legsikeresebb egyharmadába fog tart…

Hírklikk
-
  Tegnap 17:29 Belföld

Csütörtökön járt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Klikktv-ben, ahol többek között beszélt arról, hogy Orbán Viktor a jövő hétre, hétfőre és keddre rendkívüli parlamenti ülést hívott össze.

Uniós büdzsé – A Tanács elnöke 1074 milliárd eurós keretet javasol

Az Üzlet
-
  Tegnap 14:39 Gazdaság

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke 1074 milliárd eurós uniós keretköltségvetést javasol az Európai Unió számára a 2021-től kezdődő hétéves időszakra. Az uniós pénzek kifizetését a jogállamiság kritériumainak betartásához kötné.

Marco Gombacci: Az Európai Unió nem lesz szuperállam

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 14:29 Külföld

Aki ezt nem fogadja el, az nem tanulta meg a leckét – véli Marco Gombacci olasz szakértő.

Továbbra is eltérő migrációs politikák ütköznek az EU-ban

Annak ellenére, hogy szeptemberre új migrációs csomagot ígért az Európai Unió, még mindig eltérnek a vélemények az illegális bevándorlás helyzetének kezeléséről