Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 455 hír

Reviczky Gábornál súlyosabb lehet a koronavírus lefolyása, ha elkapja a betegséget

Ripost
-
 Ma 07:05Bulvár

A koronavírus leginkább azokra veszélyes, akiknek valamilyen társbetegségük van, de nem csak az ő esetükben lehet halálos kimenetelű a fertőzés. A túlsúly és a dohányzás mellett akár az örökölt genetika is okozhatja a betegség súlyossá válását.

Veszélyesek lehetnek a gáztűzhelyek egy új vizsgálat szerint

Napi.hu
-
 Ma 06:40Külföld

A gáztűzhelyek használat közben nitrogén-dioxidot termelnek, ez pedig kutatások szerint magas koncentrációban köhögéshez és ziháláshoz vezet asztmásoknál vagy más légzőszervi megbetegedésben szenvedőknél. A hosszan tartó kitettség pedig elősegítheti ezeknek a tüneteknek a kialakulását. A beltéri légszennyezés szintje pedig olyan…

Bank of England: nem veszélyes a készpénz

Alacsony annak az esélye, hogy az ember bankjegytől kapja el az új típusú koronavírust - adta hírül a Bank of England.

Krónikus betegség lehet a tüdőrákból

Dr. Losonczy György onkológus-tüdőgyógyász szerint az előrehaladott tüdőrák egy halálos betegségből lényegében krónikus betegséggé szelídíthető az új típusú eljárások segítségével. Mutatjuk, melyek azok.

Félelmetes dolgot találtak egy amerikai sivatagban

Különleges fém monolitot fedeztek fel egy amerikai sivatagban Utah államban nemrégiben. Egy vadvédelmi helikopter repült a táj felett, éppen birkákat számolt a levegőből az amerikai állam egyik kevésbé lakott részén, amikor észrevettek egy furán csillogó építményt. Amikor leszálltak és a hatóságokat bevonva megvizsgálták, kiderült, hogy egy…

Döbbenetes mennyiségű drogot találtak ennek a férfinak a kocsijában: ez vár most rá

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványára a Pécsi Ítélőtábla másodfokon is bűnösnek mondta ki azt a gyanúsítottat, aki az autójában kábítószerrel akarta átlépni az államhatárt.

Sikeresen visszaszerezte a Rocket Lab az Electron újrahasznosítható hordozórakétáját

Androgeek
-
 Tegnap 21:03Tudomány

A Rocket Lab számára mostantól esélyessé vált, hogy az újrafelhasználhatósággal kapcsolatos álmaik valóra válhatnak, lévén a vállalat most először szerezte vissza sikeresen a kétlépcsős Electron hordozórakétáját. Mindezt néhány órával azután hozták össze, hogy segítettek egy 30 műholdból álló misszió elindításában, amely ta

Csaknem fél tonna kokaint találtak a banánok között

A kokaint lefoglalták és megsemmisítették.

Lapátkerekes gőzhajó roncsát találták meg a Balti-tengeren

Egy német régész megtalálta a II. Frigyes Ferenc gőzhajó roncsát, ami még 1849. július 22-én éjszaka süllyedt el.

Betegségek a kutyáknál, melyekkel érdemes orvoshoz fordulni

Hírhatár
-
 Tegnap 20:16Megyei

Egy jó gazdi nem csak abból a szempontból törődik kedvencével, hogy eteti, sétáltatja, simogatja és játszik vele, hanem bizony odafigyel az egészségére is. Egy felelős kutyatartó minimum évente egyszer felkeresi az állatorvost, hogy megvizsgáltassa bundás barátját, és beadassa a kötelező, valamint az ajánlott védőoltásokat.

Rejtélyes fémoszlopot találtak a sivatag közepén

Filmsor
-
 Tegnap 19:03Tudomány

Rejtélyes monolit fémobjektumra bukkant egy állatszámláló helikopter a utah-i sivatagban.

Szarmata leleteket találtak Kiskunhalas határában

A szarmata népcsoporthoz köthető épületeket és tárgyi emlékeket, egyebek mellett kerámiatöredékeket, üvegedényeket és -gyöngyöket, valamint játékkorongokat találtak a régészek a készülő kiskunhalasi napelempark területén - tájékoztatott a Kecskeméti Katona József Múzeum és a SolServices Kft.

Feszültség alá helyezték a Tram-train felsővezeték rendszerét – veszélyes és tilos megközelíteni!

A közúti űrszelvényt meghaladó rakománnyal sem lehet megközelíteni a felsővezetéki rendszert, az ilyen típusú közlekedéshez külön menetvonal engedély beszerzése szükséges!

Koronavírusos nyérceket találtak Lengyelországban

Egy észak-lengyelországi nyérctelepen is felbukkant a koronavírus, a Lengyelországban kimutatott első nyolc esetről a Gdanski Orvostudományi Egyetem kutatói számoltak be kedden.